به گزارش ایمنا، فریبرز رییس دانا در رابطه با پیامدها و آثار تصویب لایحه FATF در مجلس گفت: خیلیها لایحه مبارزه با پولشویی را نمیشناسند. اگر اشتباه نکنم این لایحه در سال ۱۹۸۹ توسط ۱۶کشور صنعتی مطرح شد. علتش این نبود که این کشورها ذاتا درصدد مبارزه با پولشویی بودند. علتش در ایجاد یک نظام سلطه و انضباط برای کنترل فساد درون سیستمی بود.
وی افزود: به عنوان مثال در فوتبال فساد و زد و بندهایی است، کسی هم منکر آن نیست. فیفا هم کنترلهای بسیار زیادی روی رفتار داورها و فوتبالیستها اعمال میکند تا شاهد زدوبند و فساد کمتری باشد. عضویت در آن به معنای تعهد مرکزی و تمام و کمال نیست، بلکه به این معناست که هر کشور باید ثابت کند روی جریان مالی داخلی خود کنترل دارد. بعد از حملات یازده سپتامبر مبارزه با تروریسم هم به مفاد اضافه شد.
این دانشآموخته دکترای اقتصاد از مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه لندن گفت: برخی فکر میکنند قبول این لایحه به معنی در اختیار قرار دادن اطلاعات مالی یا کسب اجازه برای مراودات پولی با سایر کشورها است که مطلقا به این معنا نیست، بلکه به معنی این است که باید دستگاه مرکزی را قانع کرد که نظارت داخلی به صورت سختگیرانهای وجود دارد. غیر از سومالی و ایران و کره شمالی بقیه کشورها عضو هستند.
رییس دانا که در گفتو گو با روزنامه اعتماد این مطالب را عنوان کرده، افزود:ما میدانیم که سلطهگران در جهان چه میکنند. دولت ایران و دولتهای دیگر میتوانند با عضویت در این لوایح، فشار بیاورند تا تعریف واضحی از تروریسم ارایه شود. یعنی بگویند که کارهای رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و آمریکا مصداق تروریسم است. با عضویت در FATF میتوان اقدامات بینالمللی مفیدی انجام داد. باید از طریق حضور فعال در عرصههای بینالمللی خودی نشان دهیم نه از طریق انزوا.
این فعال سیاسی خاطر نشان کرد: اگر مسائل تحریمها رفع شود، اما همچنان لوایح مبارزه با پولشویی و تروریسم حل نشده باقی بماند، تمام درهای معاملات پولی و بانکی بسته خواهد ماند و با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم شد.
نظر شما