ایجاد خط همکاری بین شهرداری‌های اصفهان و شهرکرد

تفاهم نامه‌ای در حوزه فرهنگ و حقوق شهروندی میان شهرداری‌های اصفهان و شهرکرد منعقد خواهد شد.

به گزارش ایمنا، این خبر را مسئولان شهری دو شهر در جلسه مشترکی اعلام کردند. در این نشست که به میزبانی شهرداری شهرکرد برگزار شد، معاون فرهنگی شهردار اصفهان اظهار کرد: با توجه به گستردگی حوزه عمل شهرداری ها از جمله در زمینه فرهنگ، وجود نگاه جزیره‌ای در شهرداری‌ها، اکنون منسوخ شده و نیازمند تحول است.

محمد عیدی افزود: با نگرش‌های جدید به فرهنگ طبیعتاً باید در حوزه شهرداری‌ها نیز نگرش جدیدی ایجاد شود. از طرفی این نگاه در خواهرخوانده‌ها نهادینه می‌شود؛ به این معنا که شهرداری‌ها با داشتن خواهرخوانده‌ها گامی فراتر از مرزهای ملی بر می‌دارند و روابط بین فرهنگی را تحقق می‌بخشند اما گویی در ایران این اتفاق رقم نخورده است.

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: اقتضائات جهانی شدن این است که بتوانیم ظرفیت‌های بومی خودمان را جهانی کنیم.

وی با اشاره به نقش مهم شهرداری ها در ارتقاء فرهنگی شهرها تصریح کرد: اگر قبلاً کارکرد شهرداری، تنها خدماتی بوده است، امروزه وظیفه شهرداری‌ها تحقق شهر فرهنگی با سه شاخص شهری زیست‌پذیر، انسان محور و معناگراست. 

عیدی ادامه داد: تعالی فرهنگی شهر محقق نمی‌شود مگر اینکه رابطه انسان و شهر را تصحیح کنیم. نمی‌شود کالبد را دید و انسان را ندید و یا بالعکس. از این رو لازم است شهرداری‌ها در حوزه منطقه‌ای مراودات گسترده‌تری را سامان دهند.

وی در خصوص شکل‌گیری صنایع خلاق گفت: متأسفانه کشور ما موفق نشده در زمینه صنایع خلاق در بازارهای جهانی بروز و ظهور پیدا کند، امکان ندارد اصفهان به معنای اصفهان، به صورت مجرد در این کار موفق شود؛ مگر اینکه دست به دست هم داده و هم افزایی صورت گیرد تا این هدف محقق شود.

رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان افزود: اگر در یک فرآیند تعاملی، ظرفیت‌ها به سطح منطقه و از سطح منطقه به ملی و جهانی تبدیل شود، طبعاً می‌تواند هم در زمینه معنوی و هم مادی برای ما سودآور باشد. شهرداری‌ها نمی‌توانند و ظرفیت ندارند که از طریق عوارض و شهرفروشی خود را بازتولید کنند. 

عیدی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های مختلف و اجرایی کردن آن‌ می‌توان زمینه‌ای را برای همکاری و استفاده از تجربیات شهرهایی از جمله اصفهان، شهرکرد و یزد که در یک خط طولی تمدنی شکل گرفته‌اند، فراهم کرد تا بتوانند خود را بازتولید کنند.

وی گفت: ایجاد کانون فرهنگی تمدنی با شهرکرد که دارای ظرفیت بالایی در سه حوزه فرهنگی، اجتماعی و هنری ورزشی است می‌تواند ارتباطات فرهنگی را گسترده‌تر کند، به نشاط اجتماعی کمک کرده و انسجام فرهنگی را التیام بخشد و همچنین موجب نزدیک شدن باورها و ارزش‌ها شود. 

معاون فرهنگی شهردار اصفهان تأکید کرد: انگیزه ما ایجاد فضایی ملی به منظور تبادل تجربیات اصفهان و شهرکرد در تمامی حیطه‌ها از جمله فرهنگ شهروندی، حقوق شهروندی، مشارکت‌ها و تعاملاتی در حوزه تفریح و الگوهای مورد استفاده در شاخه‌های مختلف فرهنگی و هنری است. با ایجاد این تعامل، شهرکرد می‌تواند از ظرفیت ۱۵ خواهرخوانده اصفهان و همچنین اصفهان از ظرفیت‌ خواهرخوانده‌های شهرکرد استفاده کند.

دوستی‌ها را به نمایش بگذاریم

ایمان حجتی، مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اصفهان هم در این نشست در سخنانی اظهار کرد: لازم است دوستی‌ها و پیوندهای ناگسستنی که بین مردم وجود دارد را به نمایش بگذاریم و لذا به دنبال آن هستیم که فضای منفی بین مردم شهرهای اصفهان و شهرکرد از بین برود.

دغدغه تعامل وجود دارد

فتح‌اللهی، عضو شورای اسلامی شهر شهرکرد نیز در این نشست گفت: خوشحالم که دغدغه تعامل وجود دارد و اگر این دغدغه در گذشته نیز وجود داشت شاهد برخی مشکلات نبودیم. 

وی ادامه داد: ای کاش مسئولان ما در گذشته به این فکر می‌کردند که چطور منافع حاصل از آب را تقسیم کنند نه کمیت آب را و این مهم میسر نیست مگر آنکه تشکل‌ها و کارگروه‌هایی از جمله کارگروهی که اکنون تشکیل شده است، تصمیم‌گیری کند. 

وی با ابراز امیدواری نسبت به ایجاد زمینه تفاهم اصفهان و شهرکرد که می‌تواند حرکت مبارکی باشد، تأکید کرد: امروزه به این نتیجه رسیده ایم که مردم بهتر می توانند مشکلات را حل کنند و حل برخی مشکلات به دست مسئولان اتفاق نمی افتد.

کد خبر 345221

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.