وجود ۲۸ سرمایه گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی در اصفهان

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان با اشاره به اینکه هم اکنون ۲۸ سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی داریم، گفت: بیشترین مشکل سرمایه‌گذاران در فرآیند احداث نیروگاه خورشیدی، بحث تغییر کاربری زمین‌های شخصی و یا گرفتن امتیاز تملک موقت و بلندمدت زمین است که فرایندی یک ساله دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا سارا صالحی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۸ سرمایه گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی با مجموع ظرفیتی بالغ بر ۵۵ مگاوات داریم، اظهار داشت: با این وجود همچنان در شبکه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان نیروگاهی که به بهره‌برداری رسیده و متصل به شبکه باشد نداریم.

وی با بیان اینکه تنها یک نیروگاه خورشیدی تحت نظارت شرکت برق منطقه ای اصفهان داریم، افزود: ظرفیت این نیروگاه ۱۰ مگاوات است که با بهره برداری از این نیروگاه، برق مشترکین منطقه جرقویه تامین می‌شود.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان با تاکید بر اینکه افراد زیادی متقاضی سرمایه گذاری در حوزه احداث نیروگاه خورشیدی هستند، بیان داشت: تا پایان نیمه نخست سال جاری، تعداد ۴۵ پرونده سرمایه‌گذاری با ظرفیت تولید ۱۱۱ مگاوات در حوزه شهرستان اصفهان تشکیل شده است.

 وی افزود: این در حالیست که امکان واگذاری به تعدادی از متقاضیان میسر نبود و تعدادی از تقاضاها هم به دلیل درخواست سرمایه گذار باطل  شد.

صالحی بیان داشت: در حال حاضر ۲۸ سرمایه‌گذار برای احداث نیروگاه خورشیدی داریم که با تعیین شرایط اتصال به شبکه، از طرف شرکت توزیع، مجوزهای لازم برای سرمایه گذار صادر شده و امیدواریم تا تابستان سال آینده، حداقل سه مورد از این طرح‌های سرمایه‌گذاری نیروگاه خورشیدی، به بهره برداری برسند.

وی افزود: بیشترین مشکل سرمایه‌گذاران در فرآیند احداث نیروگاه خورشیدی، بحث تغییر کاربری زمین‌های شخصی و یا گرفتن امتیاز تملک موقت و بلندمدت زمین از سازمان منابع طبیعی است که ممکن است فرایند آن در خوش‌بینانه‌ترین حالت شش‌ماه تا یک سال به طول انجامد.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق شهرستان اصفهان ادامه داد: هزینه سرمایه‌گذاری هر مگاوات نیروگاه خورشیدی متغیر و بستگی بسیار به شرایط تامین مالی و البته تامین تجهیزات دارد.

وی اظهار داشت: اینکه سرمایه‌گذار کاملا داخلی باشد یا تامین سرمایه از منابع خارجی صورت گیرد و یا مشارکت تولیدکنندگان تجهیزات در فرآیند سرمایه‌گذاری و مدل‌های تامین مالی وجود دارد یا خیر تاثیر عمده‌ای در نرخ سرمایه‌گذاری به ازای هر مگاوات دارد.

به گفته صالحی، برای نیروگاه‌هایی با ظرفیت متوسط، به ازای هر مگاوات، هزینه‌ سرمایه‌گذاری معادل ۴۰ تا ۴۲ میلیارد ریال لازم است.

کد خبر 332311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.