ایران موفق در کاهش ۷۵ درصدی سوء تغذیه کودکان زیر ۵ سال/ ۸۱۵ میلیون گرسنه در جهان داریم

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از گرسنگی ۸۱۵ میلیون نفر در جهان خبر داد و گفت: ایران جزو کشورهای موفق در کاهش ۷۵ درصدی سوء تغذیه کودکان زیر ۵ سال است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، دکتر زهرا عبداللهی به مناسبت روز جهانی غذا گفت: روز جهانی غذا هرساله در روز ۱۶ اکتبر مطابق با ۲۴ مهرماه  برگزار می‌شود. امسال در چنین  روزی آژانس‌های غذایی سازمان ملل متحد از جهانیان می‌خواهند تا ۸۱۵ میلیون گرسنه  ( یک نفر از هر ۹ نفر) را در سراسر جهان به خاطر بیاورند.

وی افزود: روز جهانی غذا باهدف افزایش آگاهی عموم و تفهیم دنیای گرسنگی، سوءتغذیه و فقر در ۱۵۰ کشور در سراسر دنیا برگزار می‌شود. در سال جاری روز جهانی غذا بر این موضوع تأکید دارد که  کشورها باید آینده مهاجرت  از روستا به شهر را با توسعه روستاها  تغییر دهند . در حقیقت اتحاد جهانی برای  دستیابی به هدف به صفر رساندن گرسنگی در جهان که یکی از اهداف مهم برنامه توسعه پایدار SGD است ، در چنین روزی اعلام می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان کرد: آمارها  حاکی از آن است که در جهان، غذای کافی برای همه تولید می‌شود ولی هنوز بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از گرسنگی رنج می‌برند و حدود ۴۵ درصد مرگ‌ومیر کودکان با سوءتغذیه در ارتباط است. ضرر و زیان ناشی از سوءتغذیه به اقتصاد جهانی برابر با سه و نیم تریلیون دلار در سال برآورد شده است  و حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان با اضافه‌وزن مواجه هستند.

عبداللهی خاطرنشان کرد: بر اساس  آخرین تعریف امنیت غذایی که توسط سازمان جهانی بهداشت و FAO  ارائه‌شده است، "دسترسی همه مردم در تمام اوقات و نقاط به غذای کافی و سالم به‌منظور زندگی سالم و فعال " امنیت غذایی نامیده می‌شود. در سال‌های اخیر امنیت تغذیه‌ای به‌عنوان هدفی ماورای امنیت غذایی مطرح‌شده است و منظور آن است که با افزایش دسترسی مردم به خدمات بهداشتی درمانی و تأمین سلامت در کنار تأمین امنیت غذایی می‌توان به امنیت تغذیه‌ای که عبارت است از سیری سلولی و بهره‌مندی سلول از مواد مغذی موردنیاز برای داشتن یک زندگی سالم و فعال، دست‌یافت.

وی افزود: حذف گرسنگی و کاهش سوءتغذیه کودکان به میزان ۵۰ درصد به‌عنوان هدف اول MDG کشورهای جهان را متعهد کرد و در سال ۲۰۱۵، پایش و ارزشیابی اقدامات کشورهای جهان برای دستیابی به این هدف انجام شد.

وی بیان کرد: گزارش FAO در مورد ارزشیابی کشورهای جهان در سال ۲۰۱۵ حاکی از آن است که ۷۲ کشور جهان به هدف اول MDG که کاهش گرسنگی و سوءتغذیه در کودکان زیر ۵ سال بود، رسیده‌اند و از این کشورها، ۲۹ کشور توانسته‌اند سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال را بیش از هدف تعیین‌شده کاهش دهند و کشور جمهوری اسلامی ایران جزو این ۲۹ کشور جهان است که سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال را تا ۷۵ درصد کاهش داده است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: باوجود کاهش قابل‌ملاحظه سوءتغذیه کودکان در کشور نباید ازنظر دور داشت که درعین‌حال مشکل سوءتغذیه کودکان در برخی مناطق کم برخوردار کشور هم چنان یکی از چالش‌های موجود است.

عبداللهی افزود: کلیه شواهد حاکی از آن است که به‌موازات افزایش شهرنشینی و بالا رفتن درآمد، شاهد تحولات رفتارهای غذایی مانند زیاده خواری و نا طرازی تغذیه‌ای در بخشی از جمعیت کشور هستیم و نتیجه این است که در کنار کمبودها شامل سوءتغذیه انرژی پروتئین و کمبود ریزمغذی‌ها در برخی از مناطق کم برخوردار کشور ، سوءتغذیه ناشی از رفاه نیز در کشور به‌صورت روزافزون خودنمایی کند.

 وی ادامه داد: اضافه‌وزن و چاقی در حدود ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور مشاهده می‌شود که با عوارضی مانند دیابت، افزایش فشارخون و افزایش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلب و عروق و انواع سرطان‌ها همراه است.

عبداللهی در پایان تأکید کرد: حفظ سلامت تغذیه‌ای و تأمین امنیت غذایی در سطح خانوار تابع چهار عامل، درآمد و قیمت‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در انتخاب و خرید  مواد غذایی ، دسترسی به  مواد غذایی در بازار و محل زندگی، آگاهی و دانش خانواده در مورد غذا و تغذیه ازنظر خرید، نگهداری، پخت غذا و توزیع آن در خانوار،  دستـــرسی به خـــــدمات بهداشتی درمانی برای پیشگیری و درمان به‌موقع بیماری‌ها و سلامت افراد برای بهره‌گیری مطلوب بیولوژیک سلولی از مواد مغذی مصرفی است. ازاین‌رو، نه‌تنها اقدامات درون بخشی بهداشت، بلکه برنامه‌های فراخشی برای ارتقاء امنیت غذا و تغذیه در کشور حائز اهمیت است.

کد خبر 323404

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.