خرید گوشت‌ بدون مهر دامپزشکی ممنوع/مشاهده چهار مورد مشکوک تب کنگو در اصفهان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تاکنون 4 مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده‌شده و از مردم استان می‌خواهیم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تائید بهداشت و دامپزشکی تهیه کنند.

به گزارش گوه علم و فناوری خبرگزاری ایمنا، بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، این بیماری که سال گذشته سه فوتی در کشور به جای گذاشت در دام علایم خاصی ندارد و از ظاهر دام نمی‌توان متوجه وجود ویروس شد . شایع‌ترین راه انتقال آن نیز ذبح غیربهداشتی دام بویژه در مناطق روستایی است.  به همین دلیل دکتر گویا تاکید می‌کند که خرید گوشت از منابع نامطمئن مانند کنار خیابان، جاده و کشتار غیرمجاز و  ... مردم را در معرض ابتلای به تب کریمه کنگو قرار می‌دهد. به همین دلیل گوشت باید مهر تایید سازمان دامپزشکی را داشته باشد.   
وی ادامه می‌دهد: این بیماری بیشتر یک بیماری شغلی است. کسانی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند، آن را ذبح می‌کنند، قصاب‌ها و حتی زنان خانه‌دار نیز ممکن است  به دنبال تماس با دام تازه ذبح شده یا گوشت آلوده، مبتلا به این عفونت‌ شوند.  همچنین  کسانی که در معرض خون و ترشحات بدنی فرد بیمار قرار دارند مانند پزشکان و کادر درمانی نیز در معرض ابتلا هستند.

 در کشور ما هر سه راه انتقال این بیماری تا به حال مشاهده شده است. این بیماری معمولا در فصل بهار و تابستان شایع است، اما در تمام فصول سال ممکن است مشاهده شود.
 تب کریمه کنگو واکسنی برای پیشگیری ندارد و مهم‌ترین نکته برای این کار رعایت نکات بهداشتی توسط کسانی است که دام نگهداری می‌کنند، در کشتارگاه‌ها و دامداری‌ها کار می‌کنند و زنان خانه‌داری که  گوشت خریداری می‌کنند.
 کارشناسان توصیه می‌کنند که روستاییان هنگام تماس با دام از کندن کنه‌های روی بدن دام خودداری کنند. همچنین لباس‌های خود را پس ازخروج از اصطبل و محل نگهداری دام‌ها تعویض کنند و دست و صورت خود را با آب وصابون بشویند؛ چراکه دام بیمار خطر انتقال بیماری‌های بسیاری را دارد. بهتر است تا حد امکان افرادی که دامدار نیستند هنگام مراجعت به مناطق روستایی، تماسی با دام نداشته باشند. دامداران نیز وقتی با دام در تماس هستند از وسایل حفاظتی استفاده کنند و پس از پایان کارشان نیز لباس‌ها را تعویض کرده و دست وصورت خود را بشویند.
همچنین از تماس مستقیم دست با گوشت تازه ذبح شده باید پرهیز کرد و خردکردن و بسته بندی گوشت باید پس از ۲۴ ساعت از نگهداری آن در دمای زیر صفر انجام شود و ترجیحا گوشت بصورت فریز شده و حداقل چند ساعت پس از فریز مصرف شود.

نکات مهم پیشگیری از تب کریمه کنگو:

مراقبت حفاظتی و بهداشتی کامل دامداران و کارکنان کشتارگاه‌ها و قصابی ها و ... و استفاده از دستکش و وسایل حفاظتی و ... 
جلوگیری از گزش کنه آلوده بوسیله خودداری از خوابیدن در نقاط آلود
عدم مصرف گوشت تازه -گوشت باید 24 ساعت در دمای منفی 1 تا 4 درجه نگهداری شود بعد مصرف شود.
پختن کامل گوشت
برای پرسنل بیمارستانی و کادر درمانی توجه کامل به مراقبت از خود یعنی استفاده از ماسک، گان، عینک و دستکش در برخورد با بیمار دچار خونریزی
درمان موارد مشکوک طبق پروتکل کشوری در 6 روز اول با ریباویرین

مشاهده چهار مورد مشکوک به تب کریمه کنگو/ هشدارها جدی گرفته شود

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد: چهار مورد مشکوک به تب کریمه کنگو در اصفهان مشاهده شده است.

غلامرضا اصغری رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: با اشاره به مشاهده چند مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان و آخرین وضعیت این موضوع اظهار داشت: تاکنون 4 مورد بیماری تب کریمه کنگو در استان اصفهان مشاهده‌شده و از مردم استان می‌خواهیم گوشت را صرفاً از مراکز مورد تائید بهداشت و دامپزشکی تهیه کنند.

وی با اشاره به اخبار منتشرشده از مرگ یک نفر بر اثر بیماری تب کریمه کنگو افزود: با توجه به اینکه هنوز جواب آزمایش فرد متوفی از تهران برای شناسایی قطعی ویروس دریافت نشده، نمی‌توان به صورت قطعی گفت که دلیل مرگ وی مربوط به تب کریمه کنگو بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: افرادی که به این ویروس مبتلا بودند، در حال حاضر بستری و تحت درمان هستند و وضعیت جسمانی آن‌ها رو به بهبودی است.

وی بیان کرد: برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس خطرناک باید ابتدا دام را بعد از ذبح بهداشتی به مدت 24 ساعت در سیستم‌هایی با دمای معمولی (منفی 1 تا منفی 4 درجه سانتی گراد) نگهداری و سپس بسته بندی کرد. قبل از مصرف نیز گوشت در دمای فریزر حداقل به مدت سه الی چهار ساعت نگهداری و پس از آن مصرف شود.

اصغری با اشاره به این بیماری خاطرنشان کرد: ویروس CCHF به وسیله دام، لاشه دام، ترشحات و خون آبه و کنه هیالوما منتقل می‌شود؛ مخزن ویروس در طبیعت اصولاً کنه است و البته گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز به عنوان مخزن مطرح هستند.

وی اظهار داشت: بیماری CCHF یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد بوده که بیشتر به وسیله کنه منتقل می‌شود. با وجودی که ویروس مخصوص حیوانات است موارد تک گیر و همه گیر CCHF در انسان نیز اتفاق می‌افتد، این بیماری متاسفانه مرگ و میر بالایی دارد.

رئیس دانشگاه علو پزشکی اصفهان با اشاره به راه انتقال این بیماری تصریح کرد: کنه مخزن و ناقل بیماری بوده و عفوت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست یا تماس با پوست، لاشه حیوان، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافت‌های بیمار مبتلا ایجاد می‌شود و در واقع خطر انتقال در ذبح حیوان وجود دارد.

کد خبر 304390

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.