چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

دستاوردهای چشم‌گیر انقلاب اسلامی در استان مازندران سرزمین آب‌‎های روشن از جاده، راه، بنادر و راه‌آهن تا تبدیل شدن به قطب تولید و صنعت و کشاورزی، چشم روشنی بزرگ مردان و بزرگ زنانی بود که نهال نوپای انقلاب اسلامی را آبیاری کردند تا امروز به درخت تنومند و تناور مازندران ۱۴۰۲ تبدیل شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، این دیار پیش از انقلاب تنها به دریا و جنگل‌های زیبایش شناخته می‌شد، سرزمینی که به مدد جاذبه طبیعی و خدادادی‌اش، مردمانی مهربان و زحمتکش داشت که تنها نام دریا را یدک می‌کشیدند و برنج‌کاری و باغداری تنها محل درآمدشان بود.

مردمانی که ساده‌زیستی آنان زبانزد بود و مهمان‌نوازیشان در روستای دوردست بدون آب و برق و گاز، از یادشان نمی‌رفت، مردمانی که دریا را تنها ساحل می‌دیدند و دریا فقط برایشان ماهی به ارمغان می‌آورد اما امروز مازندران به مدد چشم روشنی انقلاب شکوهمند اسلامی تبدیل به یکی از قطب‌های تولیدی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی در کشور شده است.

چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

اتصال مازندران به آسیای میانه پس از پیروی انقلاب اسلامی

رحمان معصومی، مدیرکل راه‌آهن شمال درباره دستاوردهای ریلی انقلاب اسلامی در مازندران با بیان اینکه راه‌آهن شمال از سوزن خروجی ایستگاه گرمسار شروع و تا سوزن ورودی گلوگاه ادامه دارد، می‌گوید: طول این خط آهن ۳۱۰ کیلومتر است و دارای هزار و ۵۰۰ پل و آب رو، ۹۵ تونل، ۴۵ گذرگاه هم سطح با جاده است.

معصومی با عنوان اینکه در ۴۰ سال گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی، احداث خط آهن گرگان به اینچه‌برون برای دست‌یابی و جهت اتصال به کشورهای آسیای میانه اتصال پیدا کرد، ادامه می‌دهد: خطوط ریلی راه‌آهن به طول ۳۱۰ کیلومتر نیازمند بازسازی بود که اقدامات بازسازی انجام و به تعداد ۲۲ ایستگاه بهسازی شد.

مدیرکل راه‌آهن شمال، مقاوم‌سازی پل‌ها را از مهمترین نقاط ویژه راه‌آهن بیان کرد و می‌افزاید: تمام این پل‌ها مقاوم‌سازی شدند و با توجه به اینکه قبل از انقلاب راه‌آهن ارتباطاتش با سیم هوایی بود، در چند سال گذشته مسیر را بر روی فیبر نوری انتقال دادند و اتصالات و ارتباطات تصویری با مرکز میسر شده است.

وی یادآور می‌شود: افزایش خطوط ایستگاه‌ها مثل ایستگاه‌های شیرگاه، زرین‌دشت، نوبخت و رستم‌کلا پس از انقلاب اسلامی انجام شد و احداث خط فرعی از ایستگاه نوبخت به کارخانه فولاد البرز ایرانیان صورت گرفت.

معصومی با بیان اینکه در طول این ۴۰ سال حدود ۷۰ زیرگذر و روگذر ماشین رو در راه‌آهن شمال احداث شد، می‌گوید: این اقدامات نقاط بالادست را به پایین دست وصل کرد که این کار بسیار مهم بوده است.

چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

ساخت ۱۱ سد و ۲۱ بیمارستان پس از انقلاب در مازندران

فرج‌الله فتح‌الله‌پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران نیز درباره دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی در این استان با بیان اینکه نرخ باسوادی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی ۶۳ درصد در شهر بود، می‌گوید: اکنون این نرخ در شرایط موجود ۹۷ درصد است، همچنین نرخ باسوادی در روستا از ۳۸ درصد به ۹۰ درصد شرایط موجود ارتقا پیدا کرد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های زیرساختی تعداد ۱۱ سد را در مازندران داریم، درحالی که در اوایل انقلاب این تعداد سد را در استان نداشتیم، می‌افزاید: تعداد پزشک ۴۰۶ نفر به دو هزار و ۸۷۶ نفر افزایش پیدا کرد و نسبت شاخص پزشک عمومی به هزار نفر جمعیت ۰/۲ بود که اکنون به ۱/۲۶ افزایش پیدا کرد.

این مسئول، تعداد دانشجو در اوایل انقلاب در مازندران را دو هزار و ۵۹۹ نفر دانست و اضافه می‌کند: این تعداد اکنون به بیش از ۱۶۱ هزار نفر رسیده است، در بقیه حوزه‌ها نیز مثلاً ۲۱ بیمارستان در اوایل انقلاب در مازندران وجود داشت که اکنون به ۴۹ بیمارستان افزایش پیدا کرد و طول راه‌های استان دو هزار و ۸۵ کیلومتر بود که در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار کیلومتر طول راه‌های استان است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مازندران ادامه می‌دهد: تعداد مشترکین گاز از ۹ هزار و ۳۳۶ مشترک به یک میلیون و ۵۶۴ هزار افزایش پیدا کرد.

این مسئول با بیان اینکه پیش از انقلاب در بعد زیرساخت‌های استان تعداد دو فرودگاه را در استان داشتیم که به سه فرودگاه افزایش پیدا کرد، اظهار کرد: در اوایل انقلاب یک بندر داشتیم که در شرایط موجود به سه بندر افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به تغییر شاخص‌های اقتصادی استان پس از پیروی انقلاب اسلامی یادآور می‌شود: نرخ بیکاری استان در پیروزی انقلاب ۳۶ درصد بود که در پاییز سال‌جاری به ۰/۵۱ درصد رسیده است و رشد اقتصادی ۰/۴ درصدی را در دو سال اخیر داشتیم که این روند باید در سال‌جاری هم اتفاق بیفتد.

چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

ساخت سه هزار مدرسه پیش از پیروزی انقلاب در مازندران

مهدی استادیان مدیرکل نوسازی و تجهیزات مدارس مازندران نیز درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی در این استان می‌گوید: پس از انقلاب اسلامی سه هزار و ۱۷۱ مدرسه تحویل نظام آموزش و پرورش در استان مازندران با ۱۸ هزار و ۷۱۴ کلاس درس شد.

وی می‌افزاید: ترمیم و نوسازی ۳۰۰۰ مدرسه پس از انقلاب، استانداردسازی ۱۲ هزار کلاس درس پس از انقلاب و کمک ۷۲۰ میلیارد کمک خیرین طی ۴۵ سال پس از انقلاب صورت گرفته است.

اکبر حسنی، مدیرکل فرودگاه‌های استان مازندران نیز با بیان اینکه در صنعت هوانوردی و فرودگاه‌های کشور تحولات بسیار عظیمی پس از انقلاب اسلامی شکل گرفته است، می‌گوید: در مازندران وضعیت فرودگاه‌ها در مقایسه با قبل از انقلاب تحولات شگرفی داشته است.

حسنی با عنوان اینکه قبل از انقلاب کاربری فرودگاه دشت‌ناز ساری به صورت کشاورزی بود، تصریح می‌‎کند: فرودگاه رامسر توسط خاندان پهلوی استفاده می‌شد و فرودگاه نوشهر کاربرد نظامی داشت.

مدیرکل فرودگاه‌های استان مازندران با تاکید بر اینکه فرودگاه دشت ناز ساری تقریباً از سال ۱۳۶۹ وارد طراحی برای پروازهای کشوری شد، ادامه می‌دهد: از سال ۱۳۷۵ به صورت رسمی مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی با اشاره به تحول زیرساختی فرودگاه‌های مازندران در ۴۵ سال گذشته می‌افزاید: اقدامات در حوزه فرودگاهی مازندران شامل تحول زیرساختی و نصب دستگاه وی دی آر در فرودگاه‌های مازندران، احداث و توسعه ترمینال به مساحت ۱۱ هزار متر مربع از سوی اداره کل فرودگاه‌های مازندران وخرید و تملک ۱۵ هکتار اراضی برای توسعه باندهای پروازی اداره کل فرودگاه‌های مازندران را می‌توان نام برد.

چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

خدمت‌دهی بهزیستی به ۱۷۰ هزار خانوار مازندرانی

فریبا بریمانی، مدیرکل بهزیستی مازندران نیز سازمان بهزیستی کشور را یک نهاد مولود انقلاب دانست و تاکید می‌کند: در سال ۱۳۵۹ شهید دکتر فیاض‌بخش با ارائه لایحه تأسیس سازمان بهزیستی توانست با ادغام ۱۶ نهاد و دستگاه دولتی و غیردولتی، سازمان بهزیستی کشور را تشکیل دهند.

وی با اشاره به اینکه به یک سوم جمعیت استان مازندران انواع خدمات را ارائه دادیم، می‌افزاید: ۱۷۰ هزار خانوار نزد بهزیستی پرونده‌های خدمات دارند.

بریمانی با اعلام اینکه تاکنون ۳۳ هزار تسهیلات و فرصت اشتغال‌زایی برای گروه‌های هدف ایجاد شده است، تصریح می‌کند: هزار و ۲۰۰ مؤسسه و مرکز تخصصی با مجوز این اداره کل و تحت نظارت ما فعالیت می‌کنند که همگی مولود انقلاب هستند.

چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

احداث ۴۰ شهرک صنعتی پس از انقلاب در مازندران

نادعلی کهنسال، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت مازندران نیز با اشاره به دستاوردهای صنعتی و تولیدی انقلاب اسلامی در این استان و با بیان اینکه قبل از انقلاب ظرفیت سرمایه‌گذاری در استان بخش کشاورزی یا بخش گردشگری بوده است، می‌گوید: بعد از انقلاب شاهد ایجاد ۴۰ شهرک‌های صنعتی با ایجاد بیش از دو هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی، صنعتی و معدنی بودیم؛ همچنین ۵۵۰ درصد در بحث تولید بعد از انقلاب در کارنامه این نظام مقدس ثبت شد.

کهنسال با تاکید بر اینکه اشتغال بالای ۸۰ هزار نفر در استان می‌تواند برای ما قابل توجه باشد، تصریح می‌کند: بیش از ۲۰۰ هزار مجوز صنفی صادر شد و حدود ۶۰۵ اتحادیه صنفی با ۲۲ اتاق اصناف تأمین و توزیع خدمات را برعهده دارند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت مازندران با اشاره به اینکه ۵۰۰ هزار نفر در اتحادیه صنفی اشتغال دارند، خاطرنشان می‌کند: صدور مجوزهای مختلفی در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و فرآوری انجام شد و مجوزهای پایانه‌های صادراتی مثل گل و گیاه، میوه و مرکبات و برنج پس از انقلاب در مازندران صادر شد.

چشم روشنی فرشته‌ها به سرزمین آب‌های روشن

رشد ۱۰۰ درصدی ارائه خدمات آبرسانی پس از انقلاب اسلامی در مازندران

بهزاد برارزاده مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران نیز با بیان اینکه در ابتدای انقلاب از نظر کمیت و کیفیت دغدغه داشتیم، می‌گوید: امروز همه ۶۴ شهر ما در حال بهره‌برداری و تحت‌پوشش آب و فاضلاب هستند.

وی با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تنها ۴۵۰ هزار نفر جمعیت در مازندران تحت پوشش بودند اما امروز تمام مشترکان و خانوارها تحت پوشش هستند، می‌افزاید: قبل از انقلاب طول شبکه انتقال ۸۹ کیلومتر بود اما امروز ما هزار و ۲۰۰ کیلومتر شبکه برای ارائه خدمات داریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با تاکید بر اینکه طول شبکه‌های آبرسانی مازندران پیش از انقلاب ۶۲۰ کیلومتر بود، خاطرنشان می‌کند: امروز ما بیش از هشت هزار کیلومتر در شهرهای استان مازندران شبکه‌گذاری صورت گرفته است.

این مسئول با اظهار اینکه هیچ آزمایشگاهی قبل از انقلاب در مازندران وجود نداشت، می‌افزاید: امروز ۱۵ آزمایشگاه در شرکت آب و فاضلاب در حال نظارت بر ارائه خدمات به مردم استان هستند.

برارزاده با عنوان اینکه ۱۴ درصد روستاهای ما تحت پوشش آب و فاضلاب در دوره قبل از انقلاب بودند، می‌افزاید: امروز بیش از ۸۰ درصد از جمعیت روستاهای ما تحت پوشش آب و فاضلاب هستند.

گزارش از الناز پاک‌نیا

کد خبر 725785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.