تشکیل ۲۱ کارگروه تخصصی مدیریت پسماند در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: در راستای نظارت بر مدیریت پسماند استان ۲۱ کارگروه تخصصی مدیریت پسماند در سالجاری تشکیل شده است.

علی سالاروند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در راستای نظارت بر مدیریت پسماند استان ۲۱ کارگروه تخصصی مدیریت پسماند در سال جاری تشکیل شده است. که حاصل عملکرد این کارگروه‌ها ۱۱۳ مصوبه بوده که از این تعداد مصوبه ۶۰ درصد مصوبات اجرایی و مابقی در حال پیگیری است.

وی با اشاره به اینکه مشکلات حوزه پسماند به صورت مستمر توسط ادارات محیط زیست شهرستان‌ها رصد و با طرح در کارگروه‌های تخصصی مدیریت پسماند پیگیری و رفع می‌شوند افزود: یکی از مهمترین مصوبات این کارگروه‌ها مصوبه کارگروه تخصصی مدیریت پسماند استان مبنی بر تجمیع محل‌های دفن پسماند است که حاصل آن برچیده شدن محل دفن پسماند شهرستان چگنی بوده است این محل به علت نداشتن شرایط لازم و قرار داشتن در ورودی شهر سراب دوره و واقع شدن در پوشش جنگلی باعث نارضایتی عموم و آلودگی منطقه شده بود که این محل تعطیل و مطابق طرح جامع پسماند استان، پسماندهای این شهرستان به محل دفن پسماند شهر خرم آباد منتقل می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، در خصوص اهمیت تجمیع محل‌های دفن پسماندهای استان خاطر نشان کرد: در صورت تجمیع شدن محل‌های دفن، سرمایه‌گذاران برای استفاده از پسماند به عنوان طلای کثیف پای کار خواهند آمد و واگذاری مدیریت پسماندها به بخش خصوصی تسهیل خواهد شد.

سالارروند تصریح کرد: طی جلسات سال جاری، مقرر شده است، نخاله‌های ساختمانی پس از جانمایی محل‌های تخلیه. توسط شهرداری‌ها، شرکت آب منطقه‌ای، راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها و سایر ارگان‌های مرتبط پاکسازی و مدیریت شوند که این مهم هم در کل استان در حال پیگیری است و در شهر خرم آباد یک روز در هفته کلیه امکانات شهرداری در اختیار این امر مهم قرار دارد و همچنین پاکسازی بستر و حواشی رودخانه‌های داخل شهرها، پاکسازی حریم جاده‌های مواصلاتی و مدیریت پسماندهای عمرانی توسط سایر ارگان‌های متولی نیز در دستور کار قرار دارد.

وی با تقدیر از تلاش شهرداری‌های استان، از مدیریت کامل محل دفن و سایت میانی پسماند (محل دپوی موقت) شهر بروجرد خبر داد و افزود؛ در حال حاضر هیچ‌گونه تهدید علیه بهداشت عمومی ناشی از این محل‌های دفن و دپوی موقت پسماند شهر بروجرد برای عموم وجود ندارد این در حالی هست که در دولت قبل مردم با شکوائیه‌های مکرر و حتی تحصن خواستار رسیدگی به آلودگی و بوی نامطبوع این محل شدند. اما با پیگیری اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان و اقدامات خوب شهرداری بروجرد این چالش نیز به طور کامل مرتفع شده است و این محل به عنوان یکی از بهترین شیوه‌های مدیریت پسماند قابل تسری به سایر شهرها است.

سالاروند با بیان اینکه مدیریت پسماند امری مستمر است و در صورت بی توجهی به آن و وجود فرهنگ مصرف‌گرایی و تولید بالای پسماند در شبانه‌روز در جوامع انسانی (سرانه ۷۵۰ گرمی در شبانه روز برای هر شهروند در استان لرستان)، مدیریت این موضوع سخت خواهد شد از این رو پیگیری مستمر این مهم می‌بایست مطابق ماده ۷ قانون مدیریت پسماند در دستور کار شهرداری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌های استان و سایر متولیان امر باشد و در صورت توجه نکردن، مشکلات و مسائل جدی در جامعه به وجود خواهد آمد و سلامت شهروندان به خطر خواهد افتاد.

کد خبر 718795

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.