زبان‌های چینی و روسی چگونه در مدارس آموزش داده می‌شود؟

در راستای اجرای سند تحول بنیادین و بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، مدارس می‌توانند علاوه‌بر آموزش زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبان‌های عربی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، در راستای اجرای سند تحول بنیادین، به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده می‌شود تا علاوه‌بر زبان انگلیسی، نسبت به آموزش زبان‌های عربی، فرانسه، آلمانی، ایتالیایی، روسی، اسپانیایی و چینی اقدام کند.

محمود امانی‌طهرانی، دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره چگونگی آموزش سایر زبان‌های خارجه همچون روسی و چینی در مدارس اظهار کرد: اگر این آموزش‌ها در مؤسسات ارائه شود، رایگان نیست.

وی درباره چگونگی آموزش سایر زبان‌های خارجه مانند چینی و روسی در مدارس گفت: طبق تأکیدات سند تحول بنیادین، زبان خارجی وجه انتخابی دارد و عناوین زبان‌های قابل انتخاب می‌تواند تغییر کند و تابعی از تقاضای اجتماعی باشد، هم‌اکنون زبان روسی و چینی به فهرست زبان‌های قابل انتخاب در مدارس اضافه شده است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره اینکه آیا این زبان‌ها مانند انگلیسی در مدارس آموزش داده خواهد شد، افزود: معلم و متقاضی به تعداد کافی نداریم و باید بررسی کنیم که اگر دانش‌آموزان مایل بودند یکی از زبان‌ها را انتخاب کنند، باید چه اقدامی انجام دهیم البته نظام آموزش و پرورش دولتی در مدارس با استفاده از آموزش حضوری یا غیرحضوری امکان ارائه این زبان‌ها را دارد.

وی تصریح کرد: می‌توانیم به فضایی برسیم که آموزش سایر زبان‌ها به صورت جدید و الکترونیکی ارائه شود و مدرسان به صورت دوره‌ای در برخی مواقع با دانش‌آموزان مواجهه حضوری داشته باشند.

امانی‌طهرانی ادامه داد: علاوه‌بر این می‌توان از مؤسسات ذی‌صلاح که دارای تاییدیه از آموزش و پرورش هستند، استفاده کرد و این زبان‌ها را به دانش‌آموزان علاقه‌مند آموزش داد؛ حتی می‌توان زبان انگلیسی را نیز از این طریق آموزش داد اما نظر نهایی شورای عالی آموزش و پرورش این بود این روش در آموزش سایر زبان‌های خارجه مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: نوع ارائه زبان انگلیسی را باید تغییر داد و دانش‌آموزان در قالب برنامه فشرده زمانی در فضای مناسب با معلمان توانمند، به توانمندی جدیدی در حوزه یادگیری زبان انگلیسی برسند و وزیر آموزش و پرورش، از سازمان پژوهش و معاونت‌های آموزشی و دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش خواسته تا درباره روش آموزش متفاوت برای زبان انگلیسی چاره‌اندیشی کنند تا بتوانیم آن را به مدارس پیشنهاد دهیم.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش بیان کرد: سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در شروع کار به میدان می‌آید و برگزاری کلاس‌ها برای آموزش سایر زبان‌ها را بر عهده می‌گیرد و حتی در برخی مواقع می‌تواند گردهمایی حضوری آنها را فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: کانون زبان ایران می‌تواند به عنوان یک مؤسسه وابسته به آموزش و پرورش وارد آموزش این زبان‌ها شود و چون مبنا بر اساس تقاضای خود دانش‌آموز است نیاز است به مؤسسات آموزش زبان برود بنابراین باید هزینه پرداخت کند البته اگر وزارتخانه منابعی داشته باشد، می‌تواند هزینه آن را تأمین کند اما اگر سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، آموزش سایر زبان‌های خارجه را عهده دار شود، رایگان خواهد بود.

آموزش رایگان زبان‌ها بدون تحمیل هزینه به دانش‌آموزان

پیش‌تر نیز حجت‌الاسلام علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره تألیف کتاب‌های زبان خارجه به جز انگلیسی اظهار کرد: برای تألیف کتاب به زبان‌های فرانسه و آلمانی اقداماتی انجام داده‌ایم و بر اساس مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش امکان تدریس آنها وجود دارد.

وی افزود: اکنون کتاب‌های فرانسه و آلمانی برای دو پایه تألیف شده، اما مسئله رسیدن به یک مدل اجرایی قابل اجرا در مدارس است، همه چالش این است که با چه مدلی این موضوع را مدارس اجرا کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: یک طرحی را با هماهنگی با شورای عالی آموزش و پرورش تهیه کردیم که اگر در جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مصوب شود، امیدواریم بتوانیم یک مدل عملیاتی برای تدریس این دو زبان را هم در مدارس داشته باشیم. به طور مثال اگر در یک مدرسه فقط دو یا سه دانش‌آموز این زبان‌ها را انتخاب کنند، بکارگیری یک دبیر زبان به صرفه نیست، مسئله این است که این زبان‌ها چه تعداد مخاطب دارد و چطور می‌توانیم برای آنها نیروی تدریس بیاوریم.

وی اضافه کرد: دانش‌آموزان علاقه‌مند می‌توانند به جای زبان انگلیسی یکی از این دو زبان را در مدارس انتخاب کنند، اکنون همه چالش و ملاحظه این است که یک مدل اجرایی مناسبی را پیش ببریم که دانش‌آموزان حق انتخاب داشته باشند. به طور مثال اگر در یک مدرسه فقط دو یا سه دانش‌آموز این زبان‌ها را انتخاب کنند، به‌کارگیری یک دبیر زبان به صرفه نیست، مسئله این است که این زبان‌ها چه تعداد مخاطب دارد و چطور می‌توانیم برای آنها نیروی تدریس بیاوریم.

حجت‌الاسلام لطیفی با بیان اینکه برای تدریس زبان‌هایی به جز انگلیسی ملاحظات اجرایی داریم، گفت: تلاش‌هایی شد که این طرح امسال اجرایی شو، اما امیدواریم با تدبیر پیش‌بینی شده در شورای عالی آموزش و پرورش، بتوانیم سال آینده در یک سری از مدارس اجرای آزمایشی را داشته باشیم.

وی درباره اجرای این طرح در مدارس دولتی افزود: توجه ما به صورت جدی این است که این اجرای آزمایشی بخشی از مدارس دولتی را تحت پوشش قرار دهد، قرار نیست که به عنوان یک امتیاز خاص برای مدارس خاص استفاده شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که کانون زبان ایران چقدر می‌تواند در اجرای این طرح کمک کند، خاطرنشان کرد: یکی از گزینه‌هایی که بررسی می‌شود استفاده از نیروهای کانون زبان ایران است، اما اگر بخواهیم این کار آموزش زبان‌های فرانسه و آلمانی را انجام دهیم، باید به عنوان بخشی از آموزش رایگان انجام شود و باید این ظرفیت طوری به‌کار گرفته شود که دانش‌آموزان هزینه‌ای متحمل نشوند.

کد خبر 672686

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.