به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی صمت کردستان، بختیار خلیقی اظهار کرد: بعد از سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۸ به استان کردستان، دستاوردهای خوبی با توجه به رهنمودهای معظمله در ارتباط با روند توسعه اقتصادی استان، ایجاد اشتغال و تولید اشتغال آفرین در کردستان شکل گرفت.
وی افزود: مهمترین طرحی که جزو مصوبات سفر رهبری به کردستان بود و اجرایی شد، تولید انواع تایر خودرو بود که با ورود و سرمایهگذاری شرکت لاستیک بارز این مهم محقق شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: لاستیک بارز به عنوان یکی از طرحهای پیشران استان با سفر مقام معظم رهبری به کردستان در سال ۸۸ تحقق پیدا کرد و با سرمایهگذاری شرکت شستا این مهم در کردستان به سرانجام رسید.
خلیقی اضافه کرد: آغاز عملیات اجرایی طرح لاستیک بارز سال ۸۸ بود که در نهایت در سال ۹۶ در زمینی به مساحت ۴۴ هکتار و مساحت زیربنایی ۷۳ هزار و ۳۰۰ مترمربع احداث و سرمایهگذاری بسیار عظیمی در این راستا صورت گرفت.
وی گفت: این مجموعه با تولید سالانه ۵۰ هزار تن و ظرفیت اسمی ۳۶ هزار تن لاستیک خودرو یکی از واحدهای تولیدی مهم در سطح کشور است و ۲۵ درصد تولید تایر کشور را در دست گرفته و در امر تنظیم بازار و تأمین لاستیک مورد نیاز کشور دخیل است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱ بر اساس شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری با نام سال «مهار تورم و رشد تولید» نام گرفت، میانگین افزایش تولید در سطح کشور ۸ درصد بود و لاستیک بارز بیشتر از میانگین کشور با تولید ۵.۲ میلیون حلقه لاستیک، ۱۱ درصد رشد تولید را به نام خود ثبت کرد و این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۲ درصد رسید.
خلیقی با بیان اینکه بر اساس مجوز صمت، اشتغال اسمی بارز ۹۶۰ نفر است اما در واقعیت بیش از هزار نفر که اکثراً بومی هستند در این کارخانه مشغول به کار هستند، افزود: برای بحث توسعه لاستیک بارز تاکنون گامهای بزرگی برداشته شده و با تخصیص ارز و اعتبارات لازم انتظار میرود در سال جاری در راستای تحقق شعار سال گامهای جدیتری برداشته شود.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از مواردی که در بحث فرمایشات مقام معظم رهبری در سال ۸۸ در کردستان بود، بحث پتروشیمی بود که تولید گرانول پلی اتیلن سبک با چگالی ۹۴ صدم یکی دیگر از طرحهای ملی بود و مصوبه هیئت وزیران را داشت که در اجرای سفر پر خیر و برکت رهبری مورد تاکید قرار گرفت و روند رو به رشد را طی و تولید را آغاز کرد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان ادامه داد: ظرفیت اسمی پروانه بهرهبرداری این طرح ۳۰۰ هزار تن در سال است و در مجموع سرمایهگذاری ۱۳ هزار و ۸۵۹ میلیارد ریالی را در این طرح شاهد بودیم که بخشی از آن تسهیلات ارزی و بخشی نیز به صورت تأمین تسهیلات برای خرید ماشین آلات تأمین شد.
خلیقی با بیان اینکه در مجموع ۲۱۵ میلیون یورو تسهیلات ارزی به این طرح اختصاص یافت، افزود: از لحاظ ریالی نیز دو هزار و ۹۹ میلیارد ریال تسهیلات به این مجموعه داده شده است.
وی با اشاره به اینکه این طرح یکی از طرحهای صنعت پتروشیمی در منطقه غرب و شمال غرب کشور است که حرفی برای گفتن دارد، یادآور شد: اشتغال اسمی آن ۷۴۵ نفر بود که تا کنون بیش از هزار نفر اشتغالزایی داشته است.
نظر شما