به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابطعمومی دانشگاه تهران، منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی، استاد شهید دانشگاه تهران که با دستور رئیس دانشگاه تهران به عنوان مشاور دانشکده علوم خانواده فعالیت میکند، در آئین بهرهبرداری از اولین ساختمان این دانشکده که همزمان با روز معلم و استاد برگزار شد، حضور داشت و روبان این افتتاحیه را قیچی کرد. الهام امینزاده معاون بینالملل دانشگاه تهران، زهرا ناظم بکایی، رئیس دانشگاه الزهرا (س) و فخرالسادات نصیری، مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم حضور داشتند.
انسیه خزعلی، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده چهارشنبه، دوازدهم اردیبهشت در آئین افتتاح ساختمان دانشکده علوم خانواده که با حضور رئیس دانشگاه تهران و معاون آموزشی وزیر علوم برگزار شد، با اشاره به اهمیت مسئله خانواده اظهار کرد: بسیاری از تهاجمهای دشمن در راستای حذف و انحراف خانواده و فردگرایی و فاصله گرفتن از یک زندگی جمعی و مشارکتی و طبیعی در خانواده است، بنابراین رئیسجمهور کشورمان عنوان «جنبش تعهد به خانواده» را در سازمان ملل مطرح کردند.
استاد دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه حرکت غرب در سه حیطه «با نفی جنسیت در سند ۲۰۳۰»، «رواج خانوادههای تک واحدی» و «با به رسمیت شناختن خانوادههای انحرافی و همجنس» به خانواده ضربه میزند، تاکید کرد: وظیفه داریم مبانی و زیرساختهای شناساندن خانوادههای فطری و طبیعی که اساس تربیت انسانها در آن شکل میگیرد را مورد توجه قرار دهیم، بر این مبنا ایستادگی کنیم و پایداری نشان دهیم و در حیطه علمی قوی پیش برویم و تاکید بر خانواده گسترده در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را معرفی کنیم.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان مرکزیت و محوریت شناساندن خانواده، پشتیبانی از خانواده و انتشار و گسترش فکر در حوزه خانواده عمل کند، گفت: سند تعهد به خانواده آماده شده است و این سند در روز بینالمللی خانواده رونمایی میشود.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه تهران، قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در دوره جاری مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم تا در شورای گسترش آموزش عالی مصوب کنیم که دانشکده علوم خانواده در سه دانشگاه تهران، شهید بهشتی و الزهرا (س) ایجاد شود.
عموعابدینی گسترش فعالیتهای علمی بین رشتهای در قالب دانشکده علوم خانواده را مسیر درستی در راستای تقویت خانواده در پرتو تعلیم و تربیت دانست و خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی وزارت علوم که سال گذشته به دانشگاهها اعلام شد، ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده مورد تاکید قرار گرفت.
در آغاز این برنامه نیز فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران گزارشی از روند تأسیس و راهاندازی این دانشکده ارائه کرد و گفت: نیاز بود مبنای تأسیس این دانشکده بر پایه توسعه زیستبوم، گفتمانسازی، اجتماعسازی و ارائه راهحلها بر پایه نوآوری اجتماعی داشته باشیم؛ چراکه ضرورت تأسیس دانشکده علوم خانواده بر پایه برخی شاخصها نظیر جمعیت، سلامت اجتماعی، سلامت فیزیکی و توانمندسازی و مباحثی در زمینه حکمرانی است.
وی در ادامه سخنان خود به معرفی ارکان دانشکده تازهتأسیس علوم خانواده پرداخت و گفت: دانشکده دارای چندین رکن از جمله بخش آموزش و پژوهش، اندیشکده کسبوکار خانوادگی، مرکز مطالعات زنان و خانواده و خانه خلاق و نوآوری، آزمایشگاه تأثیر، اندیشکده تأثیر و نوآوری اجتماعی و مرکز جامع تعلیم و تربیت خانوادهمحور است.
رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران همچنین با اشاره به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده گفت: این دانشکده با گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری دارد و یکی از گروههای مستقر در این دانشکده به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اجرا میشود.
یزدیان به اهداف راهاندازی اندیشکده کسبوکار این دانشکده نیز پرداخت و گفت: هدف از راهاندازی این اندیشکده، افزایش توانمندی در حوزه کسبوکار خانوادگی و کنشگری سالم بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت است.
رئیس دانشکده تازهتأسیس علوم خانواده دانشگاه تهران، ضمن معرفی و بیان اهداف مرکز مطالعات زنان و خانه خلاق و نوآوری، از راهاندازی آزمایشگاه تأثیر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آزمایشگاه جامع، نخستین آزمایشگاه در حوزه علوم انسانی است و یک ابرپروژه و یک پروژه پیشران و همآفرینی برای آینده است که در عمل فعالیتها، طرحها و سیاستها و برنامههایی که در حوزه زنان انجام خواهد شد را از نظر تأثیرگذاری بررسی میکند.
وی هدف از تأسیس اندیشکده بانکداری و نوآوری اجتماعی را ارتقای پژوهشها در زمینه بانکداری و مالی بر پایه نوآوری اجتماعی ولی برای ارتقای تعالی خانواده دانست و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه جذب دانشجو در این دانشکده پرداخت و پذیرش از طریق آزمون سراسری، استادمحوری و معرفی از طریق سازمانها و سازمانها را از جمله روشهای جذب دانشجو در این دانشکده برشمرد.
وی در پایان با اشاره به راهاندازی وبگاه دانشکده علوم خانواده به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسه گفت: بهزودی زبان عربی نیز به این زبانها افزوده میشود.
نظر شما