به گزارش خبرگزاری ایمنا، رضا اسماعیلی در حاشیه برنامه تلویزیونی «اصفهان من» اظهار کرد: نشاط اجتماعی یک احساس خوشایند است که نسبت به خود، محیط خانواده، محله و جامعهای داریم که در آن زندگی میکنیم و در صورتی که این احساس خوشایند وجود داشته باشد و امیدی برای فردای بهتر داشته باشیم، نشاط اجتماعی در درون نهاد انسانی شکل میگیرد.
وی ادامه داد: فراهم کردن دور همیها، با هم بودنها و شرکت در فعالیتهای جمعی برای کهنسالان بسیار مؤثر است و برای میانسالان نیز فراهم کردن فضاهای فراغتی و فضاهای جدای از محیط کار میتواند نشاط آنها را افزایش دهد.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان تاکید کرد: ایجاد محیطهای فرهنگی، ورزشی و انجام فعالیتهای جسمانی پرتحرک برای نوجوانان و جوانان میتواند نشاط آنها را ارتقا دهد، همچنین برای کودکان نیز فراهم کردن محیطهای بازی و تفریحی که لازمه آنها در فضاهای جمعی است، میتواند نشاط کودکان را چند برابر کند.
اسماعیلی گفت: همانطور که افسردگی یک مقوله فردی و روانشناختی است و میتواند بُعد اجتماعی پیدا کند، انگیزش پایین یا ناکافی برای انجام فعالیتها نیز یکی از مهمترین پیامدهای نشاط اجتماعی کم محسوب میشود.
وی اضافه کرد: نشاط اجتماعی کم، میزان همکاری و مشارکت اجتماعی نزد شهروندان را کاهش میدهد و این موضوع به تعبیر جامعه شناسان موجب میشود سرمایه اجتماعی جامعه کاهش پیدا کند، همچنین در صورت ضعیف شدن ارتباطات و همکاری، نتیجه بخشی فعالیتها کاهش پیدا خواهد کرد و جنبه تقلیلی پیدا میکند.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماریهای روان تنی که به ظاهر جسم بیمار مریض است، در باطن جنبه روحی و روانی دارد و به همین دلیل افزایش نشاط اجتماعی میتواند سلامت در بُعد فردی، اجتماعی و فرهنگی را در جامعه افزایش دهد و سلامت معنوی ارتقا پیدا کند.
اسماعیلی گفت: من اگر شهردار اصفهان بودم برای برنامههای فراغتی و تفریحی کودکان و نوجوانان از خانوادهها مشارکت میطلبیدم و آنها را دعوت میکردم تا در اموال مختلف از جمله ابزارها و وسایل بازی فضاهای فرهنگی و تفریحی و نحوه چیدمان وسایل کمک کنند.
وی ادامه داد: مهمترین وظیفه شهردار اصفهان، فراهم کردن زمینههای مساعد برای احساس رضایتمندی، فعالیتهای تفریحی و فراغتی است که در اصفهان فعالیتهای بسیار مؤثری از گذشته انجام شده و در حال حاضر شهردار اصفهان میتواند فضای بیشتری بهویژه برای سالمندان و زنان فراهم کند و آنها را در فعالیتهای فرهنگی و فراغتی مشارکت دهد.
استاد دانشگاه آزاد اصفهان تاکید کرد: روشها و راهکارهای متعددی توسط روانشناسان اجتماعی، جامعهشناسان و فرهنگشناسان برای ارتقای نشاط اجتماعی طراحی شده که یکی از مهمترین آنها این است که احساسات منفی و تلقی منفی از خودمان را کنار بگذاریم و تصور مثبتی از خود داشته باشیم.
نظر شما