استان همدان به عنوان قطب تولید سیب‌زمینی در کشور شناخته می شود. ارقامی چون مارفونا، بامبا، چیلی، آگریا و ساتینا در این استان کاشته می‌شود، بیشترین سطح زیر کشت آن مربوط به شهرستان‌های همدان، بهار، رزن، کبودراهنگ و اسدآباد است، فصل برداشت این محصول نیز از اواسط تیرماه آغاز می‌شود.

در حال حاضر ۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی مکانیزه و بیش از ۹۵ درصد سطح مزارع مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است. با توجه به حجم بالای تولید سیب‌زمینی در استان، در کنار تولید، تقویت سردخانه‌ها، صنایع تبدیلی و صادرات نیز باید مورد توجه باشد که متأسفانه در این چند حوزه آن طور که باید اقدامی انجام نشده است.

میانگین برداشت سیب زمینی همدان در هر هکتار ۴۰ تن از انواع ارقام خوراکی و بذری است. سیب زمینی پاییزه با مشکلات کمتری در مقایسه با سیب‌زمینی تابستانه از نظر ماندگاری مواجه است، به‌طوری‌که در انبارهای سرد ممکن است چند سال بدون آنکه کیفیت اولیه آن تغییر کند، نگهداری شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.