چین در ۴۶ شهر اصلی خود سیستم طبقه‌بندی زباله‌های خانگی و صنعتی را پیاده‌سازی می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، در حال حاضر چین برای ششمین سال متوالی در حال "جنگ با آلودگی" است و در عین حال اقتصاد صنعتی و قوی خود را ارتقا می‌دهد؛ در این میان، استفاده جامع از تمامی منابع حتی زباله‌ها که منبع آلودگی به نظر می‌رسد در رشد این کشور نقش بسزایی داشته است.

مقررات جدید شهرداری شانگهای در چین شامل قوانین جدیدی حول محور مدیریت زباله‌ها می‌شود که طی آن تمامی اصناف، خانه‌ها و مشاغل ملزم به تفکیک زباله‌های خود در دسته‌های قابل بازیافت، آشپزخانه‌ای، مواد خطرناک و ضایعات هستند. ضایعات عبارت است از زباله‌های صنعتی غیرخطرناک که در طول عملیات صنعتی، معدنی و کشاورزی تولید می‌شود.

چین با گسترش سیستم فعلی مشاغل "بازیافت محور" خود قصد دارد چرخه اقتصادی جدیدی ایجاد کند، چرا که با این کار، درآمد بازار موجود کسب و کارهای مربوط به پسماند را از حدود یک‌میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در شانگهای به ۲۹ میلیارد دلار در سطح ملی افزایش خواهد داد. به‌کارگیری این سیستم منجر به تفکیک بهتر پسماندهای زباله‌ای از انواع ضایعات می‌شود که در حال حاضر حدود شش هزار تن از حجم زباله‌های روزانه این شهر را به خود اختصاص داده است.

شانگهای در حال حاضر توانایی تصفیه پنج‌هزار تن دورریزهای آشپزخانه‌ای را دارد که پیاده‌سازی طرح مذکور این ظرفیت را تا هفت‌هزار تن افزایش خواهد داد. پس از اجرای کامل این پروژه تا سال ۲۰۲۰، ظرفیت شانگهای در زمینه بازیافت ضایعات تا ۲۰ هزار تن نیز افزایش می‌یابد.  

علاوه بر این ظرفیت مرکز تصفیه پسماندهای آلی شانگهای که وظیفه تبدیل زباله‌های آشپزخانه‌ای به برق را بر عهده دارد تا سال آینده از ۳۰۰ تن زباله روزانه به ۷۰۰ تن افزایش پیدا خواهد کرد.

این مرکز وظیفه تولید بیوگاز از زباله‌های آلی را برعهده دارد ولی از سال ۲۰۱۷ حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از ضایعات ارسالی به آن شامل بطری‌های پلاستیکی، زباله‌‎های ساختمانی و کاغذ می‌شود که به منظور جلوگیری از کاهش کارآیی، شرکت مجبور به حذف آن‌ها از فرآیند عملیات است. پیاده‌سازی طرح جدید نقش بسزایی در رفع این مشکل نیز ایفا خواهد کرد.

با توجه به اهمیت بهبود نرخ بازیافت در پیاده‌سازی موفق این استراتژی و تلاش شهرها برای رهایی از زباله‌های انباشته در رودخانه‌ها و پسماندهای مدفون در محل‌های دفن زباله، بیش از ۷۰ درصد از مناطق مسکونی و صنعتی چین تا سال آینده ملزم به فراگیری قوانین جدید در رابطه با مرتب‌سازی و تفکیک زباله‌ها هستند. چین قصد دارد که تا سال ۲۰۲۵ این طرح را در ۴۶ شهر بزرگ و ۳۰۰ شهر مرکزی خود اجرا کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.