اخبار سیاسی ایران؛ امروز شنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۵

حوادث و اظهارنظر مقامات مهم سیاسی را در بسته خبری سیاسی امروز ایمنا دنبال کنید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بسته سیاست داخلی به ارائه اخبار برگزیده منتشر شده در ۲۴ ساعت گذشته می‌پردازد که در ادامه می‌خوانید:

پیام رئیس‌جمهور به پاپ در رابطه با مواضع غیرقانونی ترامپ

رئیس‌جمهور در پیامی خطاب به پاپ، ضمن قدردانی از مواضع اخلاقی وی درباره تحولات اخیر، بر لزوم اتخاذ رویکردی منصفانه و واقع‌بینانه از سوی جامعه جهانی تأکید کرد.

مسعود پزشکیان در این پیام خواستار مسئولیت‌پذیری کشورهای جهان در برابر اقدامات غیرقانونی آمریکا شد و مقابله با سیاست‌های ماجراجویانه و خطرناک واشنگتن را ضروری دانست.

وی با اشاره به شرایط منطقه، بر ضرورت ایستادگی در برابر مطالبات غیرقانونی آمریکا تأکید و از جامعه بین‌المللی خواست در این زمینه نقش فعال‌تری ایفا کند.

پیام رئیس‌جمهور به پاپ در رابطه با مواضع غیرقانونی ترامپ

آخرین وضعیت طرح تثبیت حاکمیت ایران در تنگه هرمز

نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از تصویب «طرح تثبیت حاکمیت ایران در تنگه هرمز» در این کمیسیون خبر داد و گفت این طرح در قالب برنامه‌ای ۱۲ بندی تدوین شده و در انتظار بررسی و تصویب در صحن علنی مجلس است.

حجت‌الاسلام سیدمحمود نبویان با اشاره به بررسی کامل این موضوع در کمیسیون امنیت ملی، اظهار کرد این طرح بر اساس پیشنهادهای پیشین و نظرات نهادهای مرتبط از جمله وزارت امور خارجه تهیه شده است. وی افزود با بازگشایی مجلس، روند تصویب نهایی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت.

آخرین وضعیت «طرح تثبیت حاکمیت ایران در تنگه هرمز» در مجلس

خویشتنداری ایران به سنگرهای استیجاری سنتکام همیشگی نیست

مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در پیامی با اشاره به تحولات اخیر منطقه، تأکید کرد پاسخ جمهوری اسلامی به اقدامات منتسب به سنتکام در جنگ اخیر «تمام‌عیار» نبوده است.

محمد مخبر با انتقاد از برخی کشورهای منطقه، نوشت ایران سال‌ها با نگاه برادرانه با آنان تعامل داشته، اما برخی با واگذاری امکانات و سرزمین خود به دشمنان فلسطین و ایران، مسیر دیگری را برگزیده‌اند. وی هشدار داد خویشتنداری ایران در این زمینه دائمی نخواهد بود.

مخبر: خویشتنداری ایران به سنگرهای استیجاری سنتکام همیشگی نیست

کشور به مسئولیت جهادی نیاز دارد

معاون اول رئیس‌جمهور بر ضرورت تقویت روحیه جهادی در شرایط فعلی کشور تأکید کرد و گفت اداره امور با رویکردهای سنتی و کلاسیک پاسخگوی نیازهای امروز نیست.

محمدرضا عارف در دیدار با مدیران صنعت فولاد خوزستان، با اشاره به فشارها و توطئه‌های دشمن، اظهار کرد پس از ناکامی در برخی اقدامات، دشمن تمرکز خود را بر تضعیف اقتصاد و زیرساخت‌های علمی کشور قرار داده است. وی با تأکید بر نقش مدیران و مردم در خنثی‌سازی این اقدامات، خواستار فعالیت شبانه‌روزی و مسئولانه برای حل مشکلات و پیشبرد امور کشور شد.

کشور به مسئولیت جهادی نیاز دارد

اولویت دولت سر و سامان دادن به زندگی و منازل مردم است

معاون وزیر کشور اعلام کرد سامان‌دهی شرایط زندگی مردم و رسیدگی به منازل آسیب‌دیده در اولویت اصلی دولت قرار دارد. علی زینی‌وند با اشاره به بررسی طرح‌های حمایتی جدید، گفت دولت در حال ارزیابی افزایش مبلغ یارانه‌ها و همچنین راهکارهایی مانند تعویق اقساط، مهلت‌دهی در پرداخت‌ها و دیگر حمایت‌های مالی است.

او درباره شرایط کشور پس از توقف جنگ توضیح داد که وضعیت موجود نه صلح کامل و نه جنگ محسوب می‌شود و همین امر سبب شده دستگاه‌های مختلف برای تثبیت اوضاع و کاهش فشار بر مردم، اقدامات ویژه‌ای را دنبال کنند.

اولویت دولت سر و سامان دادن به زندگی و منازل مردم است

تمدنی که از حل مسائل خودساخته ناتوان باشد، تمدنی منحط است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پیامی با اشاره به بخش‌هایی از کتاب «گفتارهایی در باب استعمار» نوشته اِمه سزر، بر ضرورت مواجهه تمدن‌ها با مسائل اساسی خود تأکید کرد. اسماعیل بقائی نوشت تمدنی که نتواند مشکلات ساخته خود را حل کند، به سمت انحطاط می‌رود؛ تمدنی که چشم بر مسائل بنیادینش ببندد، بیمار است؛ و تمدنی که اصول خود را تابع منافع زودگذر سازد، در مسیر افول قرار دارد.

این پیام در ادامه تحلیل‌های وی درباره وضعیت فکری و اخلاقی نظام‌های سیاسی و اجتماعی منتشر شد.

بقایی: تمدنی که از حل مسائل خودساخته ناتوان باشد، تمدنی منحط است

دومین نشست مجازی صحن مجلس فردا با حضور وزیر کار برگزار می‌شود

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس از برگزاری دومین جلسه مجازی صحن مجلس با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت خبر داد. عباس گودرزی اعلام کرد این نشست با محوریت مشکلات معیشتی مردم و بررسی اقدامات حمایتی از جمله کالابرگ برگزار می‌شود.

به گفته او، نمایندگان در این جلسه به‌صورت آنلاین پرسش‌ها و دیدگاه‌های خود را مطرح خواهند کرد و موضوعاتی مانند تأمین کالاهای اساسی، حمایت از دهک‌های پایین، کارگران، خانواده‌های بدون درآمد و جامعه هدف نهادهای حمایتی مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.

دومین نشست مجازی صحن مجلس فردا با حضور وزیر کار برگزار می‌شود

واکنش عراقچی به تبعات جنگ ایران بر اقتصاد آمریکا: همه این‌ها قابل اجتناب بود

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیامی نوشت بحران‌های اقتصادی اخیر آمریکا، نتیجه هزینه‌های سنگین جنگ «انتخابی» علیه ایران است و این وضعیت قابل پیشگیری بود. عراقچی در شبکه ایکس تأکید کرد به مردم آمریکا گفته می‌شود که باید بهای این جنگ را بپردازند؛ در حالی که پیامدهای واقعی هنوز آغاز نشده است.

او اضافه کرد مشکلاتی مانند افزایش قیمت بنزین و نوسانات بازار سهام تنها بخش کوچکی از تبعات این روند است و بحران اصلی زمانی شکل می‌گیرد که بدهی‌های آمریکا و نرخ وام‌های مسکن افزایش یابد. به گفته وی، نرخ ناتوانی در بازپرداخت وام خودرو هم‌اکنون به بالاترین سطح سه دهه اخیر رسیده است.

واکنش عراقچی به تبعات جنگ ایران بر اقتصاد آمریکا: همه این‌ها قابل اجتناب بود

قواعد نظم جدید جهان آمریکامحور نیست

محسن رضایی در پیامی در فضای مجازی با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور آمریکا به پکن، تأکید کرد تحولات بین‌المللی نشان می‌دهد نظم نوین جهانی دیگر بر محوریت آمریکا شکل نمی‌گیرد.

وی مدعی شد رئیس‌جمهور آمریکا نه از موضع قدرت، بلکه تحت تأثیر ناکامی در جنگ با ایران راهی چین شد و برای مهار بحران‌های ایجادشده، به نقش‌آفرینی پکن چشم دوخت. رضایی این تحولات را نشانه‌ای از تغییر موازنه قدرت جهانی و شکل‌گیری قواعد جدیدی دانست که به گفته او، دیگر آمریکامحور نخواهد بود.

محسن رضایی: قواعد نظم جدید جهان آمریکامحور نیست

وضعیت تنگه هرمز و پیامدهای آن برعهده آغازگران جنگ است

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل اعلام کرد مسئولیت شرایط کنونی در تنگه هرمز و تبعات اقتصادی جهانی آن بر عهده آغازگران جنگ علیه ایران و شرکای منطقه‌ای آن‌هاست.

امیرسعید ایروانی در نشست ویژه شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل (اکوسوک) با محوریت صیانت از جریان‌های انرژی، با اشاره به بی‌ثباتی در بازارهای انرژی و زنجیره‌های تأمین، این وضعیت را تهدیدی جدی برای توسعه پایدار و ثبات اقتصادی جهانی توصیف کرد. وی بر ضرورت همکاری بین‌المللی برای تضمین امنیت عرضه انرژی و جلوگیری از تشدید بحران‌ها تأکید کرد.

وضعیت تنگه هرمز و پیامدهای آن برعهده آغازگران جنگ و شرکای آن‌هاست

توافق ایران و پاکستان برای تسهیل در مبادلات تجاری

وزیر کشور از توافق ایران و پاکستان برای تسهیل فرآیندهای تجاری و مرزی خبر داد و گفت در دیدار با همتای پاکستانی، دو طرف بر کوتاه‌سازی روندها و افزایش سهولت در مبادلات مرزی و ترانزیتی تأکید کردند.

اسکندر مومنی با اشاره به محور بودن موضوع تجارت مرزی در گفت‌وگوها، اظهار کرد قرار است اقدامات و تسهیلاتی از سوی هر دو کشور اجرا شود تا تبادل کالا و همکاری‌های تجاری با سرعت و سهولت بیشتری انجام گیرد. وی همچنین با قدردانی از سفر وزیر کشور پاکستان به تهران، روابط دو کشور را ریشه‌دار و صمیمانه توصیف کرد.

توافق ایران و پاکستان برای تسهیل در مبادلات تجاری

کد خبر 971802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.