وهاب پیرانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در ایلام از انجام بیش از۸ میلیون نوبت سر واکسیناسیون بر علیه بیماریهای واگیردار دام و بیماریهای مشترک بین انسان و دام در استان ایلام خبر داد و اظهار کرد: در راستای پیشگیرانه،کنترل و مبارزه با بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و دام در استان ایلام در سال گذشته ۸میلیون و ۵۰۳هزار و ۱۳۳ نوبت سر دام علیه بیماریهای مختلف از جمله طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR)، تب برفکی، هاری، بروسلوز ، آبله،شاربن و .. واکسینه شدهاند.
وی افزود: این واکسیناسیون گسترده، نقش حیاتی در جلوگیری از شیوع بیماریها و تامین بهداشت جمعیت دامی، صیانت از سرمایه دامی و همچنین سلامت عمومی و امنیت غذایی جامعه ایفا کرده است.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام تصریح کرد: در این مدت، یک میلیون و۶۶۴هزارو ۵۹۸ رأس دام علیه بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک واکسینه شدند که این اقدام نقش مؤثری در جلوگیری از شیوع بیماری در جمعیت دامی استان داشته است.
پیرانی با اشاره به اجرای طرح واکسیناسیون هاری خاطرنشان کرد: در راستای کنترل این بیماری مشترک بین انسان و دام، ۶هزارو ۹۲۰ قلاده سگ گله و صاحبدار تحت پوشش واکسیناسیون قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در مجموع۲میلیون و۲۶۷هزارو۴۱۲رأس دام سبک و سنگین علیه بیماری تب برفکی واکسینه شدهاند.
مدیرکل دامپزشکی استان ایلام در خصوص اقدامات انجامشده برای پیشگیری از بیماری بروسلوز نیز اظهار کرد: در سال گذشته ۲۳۳ هزار و ۳۲۹ رأس دام سبک(بر وبزغاله) و ۱۸هزار و ۹۷ رأس دام سنگین (گاو و گوساله) علیه بیماری بروسلوز واکسینه شدند.
پیرانی با اشاره به پوشش واکسیناسیون بیماری آبله اضافه کرد: ۲میلیون ۲۰۱هزارو ۸۰۴ رأس دام علیه بیماری آبله واکسینه شدهاند که این اقدام سهم قابل توجهی در ارتقای بهداشت دام و فرآورده های دامی و حفظ سلامت عمومی مردم استان داشته است.
نظر شما