پرداخت وام نوسازی به ۳۹ هزار واحد در بافت فرسوده

از ابتدای اجرای طرح نوسازی تاکنون، بانک عامل بخش مسکن به ۳۹ هزار واحد مسکونی واقع در بافت‌های فرسوده، تسهیلات نوسازی پرداخت کرده و این در حالی است که شرکت بازآفرینی شهری، نوسازی و بهسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد را در دستورکار خود قرار داده است.

به گزارش ایمنا، از ابتدای اجرای طرح نوسازی در بافت‌های فرسوده تاکنون، تعداد ۷۰ هزار و ۳۲۱ نفر برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شده‌اند که بانک با تعداد ۳۹ هزار و ۵۶ واحد قراردادی به میزان ۶ هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان منعقد کرده است. ۱۵ هزار و ۶۷۰ واحد از این تعداد در دولت سیزدهم محقق شده است.

این خبر را علی عسکری، سرپرست بانک مسکن، اعلام کرده و گفته است: از شروع طرح نوسازی تاکنون، ۶ هزار و ۲۴۶ میلیارد تومان و از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز، معادل ۴ هزار و ۳۴۷ میلیارد تومان قرارداد تسهیلات منعقد شده است.

به گفته وی، از سال ۱۳۹۸ تا شهریور ۱۴۰۰ تعداد ۳۱ هزار واحد برای دریافت تسهیلات نوسازی به بانک مسکن معرفی شد که بانک با تعداد ۲۳ هزار و ۳۸۶ واحد به مبلغ ۱,۸۹۸ میلیارد تومان قرارداد منعقد کرد.

بنا بر این گزارش، دولت سیزدهم نوسازی و بهسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی واقع در مناطق هدف بازآفرینی شهری را در دستورکار قرار داده و اعلام کرده می‌خواهد نسبت‌به قبل کار ده‌برابری انجام دهد. با این حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد نوسازی مناطق هدف بازآفرینی شهری شامل بافت‌های فرسوده، حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیررسمی دست‌کم با پنج چالش شامل عدم همکاری بعضی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، طولانی بودن مدت‌زمان صدور پروانه، تجمیع پلاک‌ها، افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و کم بودن تمایل به سرمایه‌گذاری در این مناطق مواجه است.

به‌دنبال تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن در مرداد ۱۴۰۰، وزارت راه و شهرسازی پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان در کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها و تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان در شهرهای دارای حرم مطهر را در دستورکار قرار داد. مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی بافت فرسوده با میزان سود صفر درصد پرداخت می‌شود. افراد ساکن در محدوده‌های بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری می‌توانند از تمامی تسهیلات، حمایت‌ها و تخفیف‌های نهضت ملی بدون رعایت شرایط چهارگانه نهضت ملی استفاده کنند.

اوایل آبان ماه امسال، سیاست‌ها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله‌ای در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری به تصویب رسید. تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط توده و نما، اعطای یک یا دو طبقه تشویقی و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به‌منظور حمایت از کسب‌وکارهای خانگی با تامین شرایطی، ازجمله این مشوق‌هاست که می‌تواند جذابیت سرمایه‌گذاری در بافت‌ها را افزایش دهد.

منبع: ایسنا

کد خبر 624458

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.