تدوین دستورالعمل استاندارد صید در آب‌های عمیق به‌زودی نهایی می‌شود

رئیس سازمان شیلات ایران گفت: تدوین دستورالعمل استاندارد صید از آب‌های عمیق جنوب کشور در حال انجام است که پس از نهایی شدن و تصویب این دستورالعمل، صید فانوس ماهیان از سر گرفته خواهد شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از سازمان شیلات ایران، سیدحسین حسینی با اشاره به خروج ۴۰ فروند شناور صید صنعتی فانوس ماهیان به کشورهای دیگر جهت انجام فعالیت‌های صیادی اظهار کرد: این امر به معنای خروج سرمایه از کشور است که امیدواریم با عزم ملی برای اجرایی شدن دستورالعمل استاندارد صید در آب‌های عمیق به حفظ سرمایه در صنعت شیلات کمک کنیم.

وی با اشاره به این که هم‌اکنون حدود دو سال است که صید صنعتی فانوس ماهیان در آب‌های عمان تعطیل اعلام شده است، گفت: قصد داریم با بازنگری در نحوه صحیح مدیریت صید از جمله ایجاد روش‌های صید استاندارد بر برداشت از ذخایر آب‌های عمیق دریای عمان متمرکز شویم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برآوردهای صورت گرفته توسط مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی، ذخایر فانوس ماهیان دریای عمان را بیش از دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن اعلام کرده است.

حسینی گفت: برنامه سازمان شیلات ایران، برداشت حداقل ۱۰۰ هزار تن از این ذخایر با اعمال مدیریت صحیح از آب‌های دریای عمان است که البته این میزان برداشت می‌تواند با توجه به انجام گشت‌های تحقیقاتی سال به سال افزایش یابد.

وی ابراز امیدواری کرد که با رعایت ملاحظات زیست محیطی و در نظر گرفتن مشکلات اجتماعی ناشی از تعطیلی صید فانوس ماهیان در منطقه جنوب کشور بتوانیم با جذب سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران کاملاً ایرانی نسبت به صید این‌گونه ماهیان به طور مجدد اقدام کنیم.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی در راستای تحقق این امر پروژه تدوین دستورالعمل استاندارد صید از آب‌های عمیق در حال انجام است که بلافاصله پس از نهایی شدن و تصویب این دستورالعمل، صید فانوس ماهیان از سرگرفته خواهد شد.

حسینی با اشاره به این که در گذشته ۹۰ فروند شناور صید صنعتی فانوس ماهیان به صید در آب‌های عمیق دریای عمان اشتغال داشتند، اظهار کرد: از این تعداد شناور، هم اکنون ۵۰ فروند در اسکله‌های جنوبی کشور پهلو گرفته‌اند و ۴۰ فروند مابقی جهت صید در آب‌های عمیق به کشورهای دیگر رفته‌اند.

وی در خصوص وضعیت بیکاری صیادان فانوس ماهیان، گفت: در حال حاضر بخش اعظمی از این صیادان بیکار هستند، اما امیدوارم با تدابیر در حال انجام مشکلات صیادان نیز با دریاروی مجدد به زودی برطرف شود.

رئیس سازمان شیلات با تاکید بر اینکه شناورهای چینی دیگر در دریای جنوب اقدام به صید فانوس ماهی نمی‌کنند، تصریح کرد: برنامه‌ای داریم که صید این ماهی‌ها توسط کشتی‌ها و شناورهای کاملاً ایرانی انجام شود که در آن از نیروها و خدمه‌های ایرانی استفاده خواهد شد.

حسینی با بیان اینکه برداشت ماهی از قسمت‌های عمیق دریا از لحاظ علمی درست و منطقی است، گفت: این بار با اصلاح مدیریت و ناوگان‌های مناسب ایرانی و حتی خدمه‌های ایرانی که سیستم‌های پیشرفته در سطح بین‌المللی استفاده خواهیم کرد.

کد خبر 596358

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.