دستورهای رئیس قوه قضائیه در راستای کاهش هزینه‌های دادرسی برای مردم

رئیس قوه قضائیه گفت: بسیاری از افراد زیان‌دیده و بزه‌دیده امکان آنکه خودشان به شناسایی و معرفی اموال فرد بزهکار بپردازند را ندارند لذا مسئولان باید به کمک و مساعدت بزه‌دیدگان بشتابند تا فرآیندهای مربوطه در امر شناسایی و دستگیری فرد بزهکار و احقاق حق فرد زیان‌دیده طی شود.

به گزارش ایمنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای، امروز _دوشنبه سی‌ام خردادماه_ در جلسه شورای عالی قوه قضائیه ضمن تبریک فرارسیدن هفته قوه قضائیه و گرامیداشت سالگرد شهادت آیت‌الله دکتر بهشتی، اظهار کرد: شهید بهشتی انسانی باتقوا، اندیشمند، خردورز، مدیر، مدیرپرور، عالم و عالم‌پرور بودند؛ لذا وجود ایشان برای دشمنان کینه‌توز و قسم‌خورده انقلاب و کشور ما قابل‌تحمل نبود.

وی با اشاره اقدامات تخریبی دشمن برای ترور شخصیت شهید بهشتی قبل از ترور فیزیکی‌اش، افزود: دشمن با ابزار و جنودش، دروغ‌ها و نسبت‌های ناروایی را در مورد شهید بهشتی مطرح کرد و فضاسازی‌هایی را علیه او ترتیب داد اما ازآنجایی‌که خداوند حامی انسان‌های باایمان و دارای عمل صالح است، عزت و یاد شهید بهشتی جاودانه شد و او برای همیشه در تاریخ ماند.

مطالبه‌گر باشیم اما قبل از هر فردی از خودمان مطالبه کنیم

رئیس قوه قضائیه با تأکید بر مقوله مطالبه‌گری مقامات و مسئولان قضائی از خود و زیرمجموعه‌شان و ضرورت اهتمام ویژه آن‌ها، تصریح کرد: ما باید مطالبه‌گر باشیم، اما قبل از هر چیز و هر کس باید از خودمان مطالبه داشته باشیم؛ چرا که اگر از خودمان غافل شویم، تبعات نامطلوبی دامن‌گیر ما خواهد شد و در ایفای وظایف و مسئولیت‌های خود در راستای احقاق حق، ابطال باطل، صیانت از بیت‌المال و مبارزه با فساد با مشکل مواجه می‌شویم.

وی با تبیین و تشریح اقتضائات دنیای امروز و تأثیر فراوان امر هوشمندسازی و الکترونیکی کردن امور در همه ساحت‌ها و شئون اداره کشور، گفت: باوجود تأکیداتی که در چارچوب برنامه‌های توسعه در خصوص امر ایجاد ساختار و قوانین متناسب و مدیریت واحد هوشمندسازی دستگاه‌ها و فرآیندهای اداره کشور شده است اما متأسفانه تاکنون این مهم به‌صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.

لزوم تحقق کامل بانک جامع اطلاعاتی

حجت‌الاسلام اژه‌ای با اشاره به عدم تحقق کامل بانک جامع اطلاعاتی در کشور و تأخیر حاصل شده به این سبب در امر ساماندهی فنی برخی طرح‌های کلان مهم از سوی دولت، اظهار کرد: باید تمهیداتی اتخاذ شود تا امور و فرآیندهای اداره کشور و دسترسی دستگاه‌های مختلف به اطلاعات موردنیاز مبتنی بر سیستم برخط و درعین‌حال با رعایت جهاتی نظیر حفظ امنیت داده‌ها و حریم خصوصی افراد جامعه باشد.

وی تحقق کامل بانک جامع اطلاعاتی در کشور را موضوعی ضروری و مهم برای اداره مطلوب‌تر امور دانست و به نقش و تأثیر این مقوله در ساحت‌ها و شئون مختلف اقتصادی و اجتماعی نظیر شناسایی مؤدیان مالیاتی، خانه‌های خالی از سکنه، تقویت بیمه سلامت، ساماندهی یارانه‌ها و غیره اشاره کرد.

از کارهای نمایشی، پرهزینه و تبلیغاتی اجتناب شود

رئیس قوه قضائیه با اشاره به در پیش بودن هفته قوه قضائیه و ضرورت اطلاع‌رسانی و تبیین برنامه‌ها و اقدامات صورت گرفته طی یک سال اخیر از ناحیه مسئولان بخش‌های مختلف دستگاه قضا، به همه آن‌ها تکلیف کرد که با توجه به شرایط کشور از انجام امور و برنامه‌های نمایشی و تبلیغاتی صرف و پرهزینه برای معرفی دستاوردهای خود به جد اجتناب و پرهیز کنند.

وی در ادامه با اشاره به‌ضرورت پرهیز از بازداشت و زندانی کردن غیرضروری افراد و متهمان و اتخاذ تدابیری برای حبس‌زدایی و کاهش جمعیت کیفری درعین‌حال به مسئولان ذی‌ربط قضائی تأکید کرد که نسبت به تعقیب، محاکمه و اجرای به‌موقع احکام افراد شرور، سارق و مخل امنیت و آرامش مردم تمام تلاش و مساعی خود را به‌کار گیرند.

کماکان هزینه دادرسی برای مردم بالا است

حجت‌الاسلام اژه‌ای بابیان اینکه کماکان هزینه دادرسی برای مردم بالا است، به معاونت حقوقی قوه قضائیه دستور داد تمامی تدابیر و اقدامات لازم را برای کاهش هزینه‌های دادرسی اتخاذ کند. از وضع موجود در خصوص هزینه‌های دادرسی رضایت ندارم، به همین جهت از معاون اول دستگاه قضا و دادستان کل کشور تقاضا دارم با استفاده از ظرفیت نخبگان جامعه و همچنین جلب مشارکت و همکاری بیشتر دولت سیزدهم و مجلس یازدهم، اقدامات عاجل‌تری را برای ایجاد تحول در فرایند رسیدگی به پرونده‌های قضائی و کاستن از هزینه‌های مادی و معنوی دادرسی برای مردم، در دستور کار قرار دهند.

وی با اشاره به نقش مسئولان قضائی به مسئولیت ضابطین و مأموران انتظامی و امنیتی نیز در کمک و مساعدت به افراد زیان‌دیده و بزه‌دیده در راستای شناسایی بزهکاران، اظهار کرد: بسیاری از افراد زیان‌دیده و بزه دیده امکان آنکه خودشان به شناسایی و معرفی اموال فرد بزهکار بپردازند را ندارند؛ همچنین ممکن است آن‌ها توانایی معرفی وکیل و یا دفاع از خود در محکمه را نداشته باشند لذا مسئولان و دست‌اندرکاران قضائی، انتظامی و امنیتی به‌عنوان مأموران حکومت باید به کمک و مساعدت بزه دیدگان بشتابند تا فرایندهای مربوطه در امر شناسایی و دستگیری فرد بزهکار و احقاق حق فرد زیان‌دیده طی شود.

کد خبر 583061

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.