۲۶ فروردین ۱۴۰۱ - ۰۵:۰۰
پیش‌بینی بورس در هفته آینده

بورس در هفته‌ای که گذشت افت کمتر از یک درصدی را تجربه کرد و در سطح یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحدی ایستاد. کارشناسان معتقدند بورس هفته آینده روند مثبتی به خود می‌گیرد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بورس در هفته‌ای که گذشت افت کمتر از یک درصدی را تجربه کرد و در سطح یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحدی ایستاد. کارشناسان معتقدند بورس هفته آینده روند مثبتی به خود می‌گیرد. در این هفته شاخص کل بورس با افت ۰٫۶ درصدی به محدوده یک میلیون و ۴۵۴ هزار واحدی رسید.

برخلاف شاخص کل، شاخص هم وزن هفته را مثبت به پایان رساند رشد ۱٫۴ درصدی را تجربه کرد. شاخص فرابورس نیز با رشد ۰.۹۲ درصدی به تراز ۲۰ هزار و ۳۸ واحد رسید.

در هفته گذشته شاهد خروج یک هزار میلیارد تومان پول حقیقی از بازار بودیم. به طوری که در روز شنبه ۳۲۸ میلیارد تومان خروج، یکشنبه ۱۱۸ میلیارد تومان ورود، دوشنبه ۱۵۹ میلیارد تومان خروج، سه‌شنبه ۹۵۰ میلیارد تومان خروج و روز چهارشنبه ۳۰۹ میلیارد تومان ورود پول حقیقی ثبت شد.

مشکل بورس چیست؟

جواد فلاحیان، کارشناس بازار سرمایه، درباره وضعیت بورس در هفته آینده، می‌گوید: به نظر می‌رسد هفته آینده بازار نسبتاً مثبتی را در پیش خواهیم داشت. خبر مربوط به عوارض شرکت‌های صادراتی در روز سه‌شنبه جو منفی در بازار به وجود آورد و با اینکه تأثیر این بخشنامه کمتر از آن بود که بازار را به این شدت منفی کند. اما خوشبختانه روز چهارشنبه بازار برگشت و معاملات رو به مثبتی انجام گرفت.

وی ادامه می‌دهد: در برخی از مقاطع سال گذشته ارزش معاملات پایینی در بازار ثبت می‌شد. ولی الان ارزش معاملات به محدوده شش هزار میلیارد تومان رسیده و می‌تواند نشانه مثبتی برای بازار به حساب بیاید.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر لزوم افزایش معاملات، تاکید می‌کند: اگر در مقطع کنونی، ارزش معاملات در محدوده‌های کنونی باقی بماند. پیش‌بینی می‌شود بازار روند خنثی را در پیش بگیرد و روند صعودی نداشته باشد. زمانی می‌توان نسبت به رشد بازار در میان مدت به قطعیت رسید که میانگین ارزش معاملات هر روز نسبت به روز گذشته هر چند به صورت اندک افزایش پیدا کند. مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود بازار همچنان صعودی باشد، ارزش معاملات است.

فلاحیان در پایان می‌گوید: بی‌اعتمادی‌ها و افسردگی‌های بازار طی ماه‌های گذشته کمتر شده و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و دولت هم ریسک جدید و سیستماتیکی را وارد بازار نکند.

در این هفته وزارت صمت، بخشنامه‌ای با عنوان وضع عوارض صادراتی بر محصولات معدنی منتشر کرد. برخی کارشناسان می‌گویند این موضوع علت سرخ‌پوشی بازار است.
از سوی دیگر برخی از کارشناسان عقیده دارند که بازار به دنبال بهانه برای اصلاح بود و این بخشنامه توانست به نزول بورس کمک کند.

چرا بورس منفی شد؟

پیام الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه، می‌گوید: بورس شنبه روند متعادلی را تجربه می‌کند. از ابتدای سال ۱۴۰۱ بورس یک رشد شارپی را تجربه کرد. تنها برخی از سهام بازار اصلاح داشتند، که با توجه به ارزش معاملات بازار قابل توجه نبود. با پایان معاملات روز دوشنبه و شروع سه‌شنبه شاخص کل بورس منفی شد.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه می‌دهد: بورس دنبال بهانه بود تا کمی اصلاح شود. عوارض صادرات باعث شد که بازار منفی شود.
الیاس‌کردی با اشاره به وضع مالیات روی صادرات می‌گوید: عوارض صادرات پنجاه و پنجاه است. یعنی می‌تواند روی برخی از شرکت‌ها تأثیر مثبت و روی برخی دیگر تأثیر منفی بگذار. البته شاید بعضی از شرکت‌ها از صادرات منصرف شوند و ترجیح دهند که در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند.
وی تاکید می‌کند: بازار به گروه زارعت و خدمات وابسته بهای چندانی نداد و احتمالاً این شرکت از حذف ارز ۴۲۰۰ منتفع شوند و اتفاقات خوبی برایشان رخ دهد.

پنج سیگنال مهم برای بورسی‌ها

نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها طبق فرمول ابلاغی وزارت نفت و با اعمال سقف نرخ گاز صادراتی، حداکثر پنج هزار تومان تعیین شده است.

این تعیین نرخ به صورت رسمی، می‌تواند تأثیر مثبتی روی سوددهی شرکت‌ها داشته باشد.

نرخ گاز مصرفی صنایع سیمان و سایر صنایع معادن ۱۰ درصد نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تعیین شده است.

کارشناسان می‌گویند تعیین شدن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها به سودآوری شرکت‌ها در بلند مدت کمک می‌کند.

قیمت دلار بازار آزاد به بیش از ۲۸ هزار تومان رسید. کارشناسان عقیده دارند افزایش مقطعی قیمت دلار، تأثیر منفی روی بازار سرمایه دارد.

میزان عرضه آسیاتک بر اساس مصوبه هیئت مدیره پذیرش ۱۲ درصد عمومی و سه درصد به صندوق‌ها و جمعاً ۱۵ درصد عرضه اولیه می‌شود.

عرضه اولیه جدید می‌تواند، نقدینگی بیشتری به بازار سرمایه وارد کند.

منشی‌پور، مدیرعامل تپسی درباره تاریخ دقیق عرضه اولیه تپسی، گفت: زمان دقیق عرضه اولیه هنوز مشخص نیست اما طبق گفته مدیران فرابورس و سازمان بورس، تا پایان اردیبهشت‌ماه انجام خواهد شد. در هر صورت، این یک اتفاق بزرگ برای بازار سرمایه و استارتاپ‌هاست که در سال اقتصاد دانش‌بنیان، به وقوع می‌پیوندد.

کد خبر 568338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.