ارتقای توانمندی و اصلاح شبکه بانکی، اولویت کاری سال ۱۴۰۱ است

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: باید به‌منظور ارتقای توانمندی و اصلاح و پیراستگی شبکه بانکی، به‌عنوان یک اولویت در سال ۱۴۰۱ تلاش کنیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت اقتصاد و دارایی ایران، «سیداحسان خاندوزی» در جلسه هم‌اندیشی با مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی کشور در محل این وزارتخانه اظهار کرد: امروز همه متغیرهای اقتصاد کلان تا پایان اسفندماه به‌جز ارقام مربوط به نرخ رشد اقتصادی که همیشه با تأخیر محاسبه و اعلام می‌شود، مشخص است؛ اما به‌طورحتم از سایر شاخص‌های اقتصادی در وضع کنونی به لحاظ چشم‌انداز مناسبات خارجی و متغیرهای مؤثر بر بودجه ۱۴۰۱ مطلع هستید.

وی افزود: اکنون می‌توان با قطعیت بیشتری در خصوص سیاست‌های اقتصادی سال ۱۴۰۱ صحبت کرد. در وزارت امور اقتصادی و دارایی به دلیل نقش ویژه‌ای که شبکه بانکی در تأمین مالی دارد، دو مسئله برای ما حائز اهمیت است؛ مسئله نخست عبارت است از خود شبکه بانکی؛ به عبارت دیگر ما به دنبال این هستیم که همه تمهیداتی را که برای بالا بردن درجه سلامت شبکه بانکی لازم است و به همان مفهومی که در ادبیات متعارف بانکداری نیز وجود دارد، انجام دهیم.

وزیر اقتصاد ادامه‌داد: بنابراین باید بر توانمند شدن، اصلاح شدن و پیراسته شدن شبکه بانکی تلاش کنیم.

خاندوزی گفت: شاید اگر بنده یا رئیس‌کل بانک مرکزی هم منتقدانه با برخی از مصوبه‌ها به‌ویژه مصوبه‌های بودجه و مجلس مواجه هستیم نیز از همین زاویه نگاه است.

وی خاطرنشان‌کرد: اگر مصوباتی بخواهد شاخص‌های توانمندی، توانگری و سلامت بانکی را به مخاطره بیندازد، هرچند در کوتاه‌مدت برای گروه‌های دیگری در بیرون اقتصاد منفعت ایجاد کند (که آن‌ها هم اغلب نیازهای درستی است)، اما برای تنظیم کردن رابطه همین نیازهای نامحدود با منابع محدود خودمان باید هنر مدیریت اقتصادی را به خرج دهیم.

وزیر اقتصاد ادامه داد: از این منظر است که باید کمک کنیم و از شما مدیران عامل بانک‌ها می‌خواهیم در داخل خود شبکه بانکی نیز به مثابه یک کسب و کار بانکی، این مسئله را در اولویت نخست خود قرار بدهید.

خاندوزی با بیان اینکه نکته دوم در خصوص نقش‌آفرینی تأمین مالی توسعه است، افزود: یکی از دلایلی که دهه ۹۰، دهه از دست رفته اقتصاد ایران ارزیابی می‌شود، خاموش شدن موتورهای تأمین مالی پیشرفت در اقتصاد است.

وی اظهار کرد: اگر می‌بینیم که در نهایت تشکیل سرمایه ناخالص در کشور به صفر و گاهی اوقات حتی به رقم منفی نزول کرد، به این دلیل بود که نه دولت نقش‌آفرینی سنتی خود را در تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ایفا و نه شبکه بانکی کشور این نقش را ایفا کرد و نه جایگزینی برای این موتورهایی که به نحو سنتی این کار را انجام می‌دادند، پیدا شد.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: به همین دلیل بنا داریم در نقش‌آفرینی تأمین مالی پیشرفت کمک کنیم؛ البته منظور، پیشرفت کردن فقط به معنای توسعه سخت و مکانیکی پروژه‌های بزرگ نیست؛ بلکه توسعه فراگیر و رشد به مفهوم (inclusive growth)، یعنی برخورداری گروه‌های حاشیه‌ای هم دیده شود و سعی کنیم که گروه‌های دارای دسترسی کمتر به اعتبار، به مثابه یک امر مهم در اداره اقتصاد مدرن نیز بهبود یابد.

خاندوزی با بیان اینکه همکاران در وزارت اقتصاد با این نگاه، یک محور چهارگانه برای سال ۱۴۰۱ تنظیم کرده‌اند، افزود: یک بخش از آن مربوط به سیاست‌های اعتباری است، یک بخش به سیاست‌های رفع ناترازی مربوط است، قسمت سوم نیز به سیاست‌های حوزه راهبردهای فناورانه و نو شدن شبکه بانکی مربوط است و بخش چهارم نیز به راهبردهای تنظیم که تنظیم‌گری‌های خاصی را برای دسترسی‌های ویژه پیشنهاد می‌دهد، برمی‌گردد.

وی گفت: همکاران ما در تلاش هستند با همکاری خبرگان و مدیران سیستم بانکی کشور، این چهار محور را تکمیل کنند و امیدواریم تا آخر فروردین‌ماه به‌طور رسمی آن را اعلام کنیم تا در اختیار مدیران شبکه بانکی کشور قرار گیرد.

کد خبر 566649

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.