روز مهندس ۱۴۰۰ چه روزی است؟ + تاریخ، عکس، پیام و معنی مهندسی

مهندس تلاش می‌کند یک ساختار عملیاتی و عملی از مفهومی را ایجاد کند و در تقویم رسمی ایران پنجم اسفندماه هم‌زمان با تولد دانشمند ایرانی، خواجه‌نصیرالدین طوسی روز مهندس نامیده شده است.

به گزارش ایمنا، روز مهندس در تقویم رسمی ایران پنجم اسفندماه است که به یاد دانشمند بزرگ ایرانی خواجه نصیرالدین طوسی به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: 

عکس نوشته تبریک روز مهندس ۱۴۰۲

روز مهندس ۱۴۰۲ + تاریخ

تبریک روز مهندس ۱۴۰۲

مهندس کیست؟

مهندس یا engineer (عازب) بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان فردی است حرفه‌ای که با دارا بودن مدرک دانشگاهی معتبر دریکی از رشته‌های ساختمان و تأسیسات برقی و مکانیکی مبادرت به ارائه خدمات امور مهندسی در بعد: طراحی و محاسبات نظارت بر اجرا و اجرای پروژه (مجری) می‌کند.

تاریخ روز مهندس ۱۴۰۰

تاریخ دقیق روز مهندس سال ۱۴۰۰ با روز پنج شنبه ۵ اسفند سال ۱۴۰۰ برابر با ۲۲ رجب سال ۱۴۴۳ و ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ برابر است.

روز مهندس ۱۴۰۰ چه روزی است؟ + تاریخ، عکس، پیام و معنی مهندسی

مهندس کیست؟

واژه مهندسی از کلمه لاتین قرون وسطایی “ingenium” به مفهوم طراحی و ابداع گرفته شده است و نیز کلمه مهندسی از کلمه لاتین “ingeniare”برای موتور یا ابتکار به معنای نوآوری مبتکرانه گرفته شده است. بنابراین مهندسی فرایند طراحی جهان ساخته شده توسط انسان است. نقش مهندسان تغییر جهان در جهت تا مین نیازهای جوامع انسانی است.

واژه مهندس در دایره‌المعارف بریتانیکا یعنی به کار بردن علوم و فنون به منظور طراحی و یا توسعه ساختارها، دستگاه‌ها، ماشین آلات یا فرآیندهای تولید یا کار کردن با آن‌ها و به کار بردن آن‌ها به صورت تنها یا در ترکیب با وسایل دیگر و یا ساختن و به کار انداختن آن‌ها از طریق درک کامل ساختمان آن‌ها و یا به منظور پیش‌بینی کردن رفتار آن‌ها تحت شرایط و موقعیت‌های ویژه و معین.

مهندس باید با همه جنبه‌های مرتبط با موضوع از جمله هدف و کاربرد یک ابزار، مسائل مالی و اقتصادی مرتبط با آن، چگونگی حفظ سلامتی و امنیت انسان و طبیعت حین طرحی، توسعه یا به‌کارگیری ابزار و وضعیت حقوقی و مالکیت آن، آشنایی کافی داشته باشند.

هیئت مهندسان آمریکا در جهت توسعه حرفه‌ای، مهندسی را اینگونه تعریف کرده است:

مهندسی یعنی کاربرد خلاقانه اصول علمی جهت طراحی یا توسعه ساختارها، ماشین‌ها، اسباب و یا روش‌های تولید یا کلیه اموری که ترکیب این امور باشد و یا بنا کردن و یا عمل کردن به همین طریق با اشراق کامل از طرح آنها و یا پیش بینی رفتار آنها تحت شرایط عملی معین، به شکلی که همه آنها هدف کاربری مشخص داشته باشند و شرایط اقتصادی پروژه را در نظر بگیرند و امنیت زندگی و مالکیت را در نظر بگیرند.

مهندسی چیست؟

مهندسی یا دانش عملی عبارت از شناختی است که انسان از آن بهره برداری عملی می‌کند و آن را در سازندگی خویش یا جامعه به کار می‌بندد. از طرف دیگر، واژه Engineer که از کلمه Engine ریشه گرفته است، تمام یا قسمتی از بار معنایی Engine را با خود دارد. این واژه به معنای ماشین، موتور، چرخ، نقشه کشیدن، طراحی کردن، تدبیر کردن و تهیه کردن آمده و بر خلاف مرسوم و متداول، فقط به معنای موتور به کار نرفته است و در حقیقت، آنچه از معنای اصلی این واژه استنباط می‌شود، ”طراحی کردن”، ” نقشه کشیدن” و ” چیزی را به حرکت در آوردن” است که برای انجام تمامی کارهای فوق، احاطه بر علم و دانش عملی یک ضرورت کامل است.

مشاغل مهندسی چیست؟

ساخت و طراحی انواع سازه‌ها، مواد، سیستم‌ها، ماشین‌ها و ابزارها با استفاده از علوم پایه مانند فیزیک، ریاضی، شیمی و… با اهداف مشخص را مهندسی می‌گویند. مهندسی از همان ابتدای حیات انسان با انسان بوده و همراه همیشگی او بوده است. از ساخت چرخ تا ساخت ماشین و تکنولوژی‌های جدید، مهندسی همواره جزئی جدانشدنی از ساخت و طراحی این اختراعات بوده است.

روز مهندس ۱۴۰۰ چه روزی است؟ + تاریخ، عکس، پیام و معنی مهندسی

انواع مهندس

تعدادی از رشته‌های مهندسی پرطرفدار عبارت‌اند از:

  • مهندسی نفت
  • مهندسی هوافضا
  • مهندسی معماری
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی کشاورزی
  • مهندسی فناوری اطلاعات (IT)
  • مهندسی کامپیوتر
  • مهندسی عمران
  • مهندسی صنایع
  • مهندسی شیمی
  • مهندسی پزشکی
  • مهندسی هسته‌ای
  • مهندسی برق

زندگینامه خواجه نصیرالدین طوسی

ابوجعفر محمد بن محمد بن حسن طوسی مشهور به خواجه‌نصیرالدین طوسی شاعر، فیلسوف، متکلم، فقیه، دانشمند، ریاضی‌دان و منجم ایرانی سده هفتم است که ۵ اسفند سال ۵۷۹ هجری شمسی برابر با سال ۵۹۷ هجری قمری در توس متولد شد و به القابی مانند نصرالدین، محقق طوسی، استاد البشر و خواجه شهرت دارد. او بیشتر عمر خویش را صرف پیشرفت علمی کشور کرد و از علمای بزرگ ریاضی، نجوم و حکمت ایران در قرن هفتم و نیز از وزرا آن عصر است.

از مشهورترین کتاب‌های خواجه‌نصیرالدین طوسی به زبان عربی می‌توان به شرح کتاب اشارات ابن‌سینا و در فارسی کتاب اخلاق ناصری اشاره کرد. دیگر آثار برجسته وی عبارت‌اند از تجریدالکلام فی تحریر عقاید الاسلام در زمینه الهیات، تذکره نصیریه در نجوم، اساس الاقباس در منطق، اوصاف الاشراف در عرفان؛ وی همچنین چندین کتاب به زبان عربی درباره منطق، نجوم و هندسه دارد.

خواجه نصیرالدین طوسی در واپسین لحظه‌های عمر خویش و هنگامی‌که در بغداد بود، به شاگردانش سفارش می‌کند که او را در کاظمین و در جوار مرقد مطهر امام کاظم (ع) و حضرت جواد (ع) دفن کنند.

کد خبر 556526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.