همکاری سردفتران با زمین‌خواران، سلب امتیاز را به‌دنبال خواهد داشت

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: هر سردفتری که کوچک‌ترین خطایی در معاونت، مشارکت و مبحث شوم زمین‌خواری یا جعل سند رسمی داشته باشد، به‌طورقطع مشمول ماده ۴۲ قانون دفاتر اسناد رسمی می‌شود و سلب امتیاز خواهد شد.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی قوه قضائیه، مهدی اقبال با اشاره به پرونده سه هزار میلیاردی زمین‌خواری، اظهار کرد: وزارت اطلاعات چندین پرونده را با موضوع زمین‌خواری مورد بررسی قرار داده که یکی از آن‌ها پرونده تخلف سه هزار میلیاردی است و در جریان رسیدگی قرار دارد.

وی درخصوص اقدامات سازمان ثبت در راستای جلوگیری از بروز چنین تخلفاتی، افزود: به صورت کلی سازمان ثبت تکالیفی را برعهده دارد تا از بروز این تخلفات جلوگیری شود. ریشه وقوع بسیاری از زمین‌خواری‌ها به سند رسمی بازمی‌گردد و باید روزنه‌هایی که موجب ایجاد این مفسده می‌شود، شناسایی شود.

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اقدامات سازمان ثبت برای پیشگیری از وقوع زمین‌خواری، اظهار کرد: برای مقابله با زمین‌خواری در قدم نخست، متولیان زمین‌ها باید نظارت کافی بر زمین‌های خود داشته باشند؛ در این راستا مالکان باید به دنبال اسناد رسمی برای زمین‌های خود باشند.

وی افزود: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای سند تحول قضائی و شعار الکترونیکی شدن کامل فرآیندها در دفاتر اسناد رسمی، فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد.

اقبال با تاکید بر اینکه از سال ۹۵ تاکنون با موارد جعل اسناد رسمی مقابله شده است، گفت: در حال حاضر با الکترونیکی شدن دفاتر اسناد رسمی و نبود دفاتر سنتی، تخلف به صورت دستی در اسناد به شدت کاهش پیدا کرده است.

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه حدود سه میلیون دفتر قدیمی بدون بخشنامه داده آمایی و اسکن در سازمان ثبت وجود دارد، گفت: خوشبختانه مطابق با آئین‌نامه‌ای که از ابتدای تیرماه امسال از سوی سازمان ثبت به مرحله اجرایی رسید، شیوه‌نامه‌ای تهیه شد تا داده آمایی در تمام دفترخانه‌ها انجام شود و اکنون این امر در سراسر کشور در حال انجام است.

وی ادامه داد: در تبصره ذیل ماده ۳۵ این آئین‌نامه ذکر شده است که بعد از تصویب آئین‌نامه، سازمان ثبت شش ماه مهلت دارد تا اقدامات لازم را انجام دهد. خوشبختانه این کار ظرف مدت دو ماه توسط سازمان ثبت انجام شد و در حال حاضر نیز با همکاری دفاتر و کانون‌های آرشیو فعالیت داده آمایی در حال انجام است و امیدواریم ظرف مدت قانونی، تمام فعالیت‌ها در دفاتر اسناد رسمی، اسکن و آرشیو و داده آمایی شود تا دیگر شاهد جعل نباشیم.

اقبال در بیان دیگری مواردی که از جعل اسناد جلوگیری می‌کند، گفت: تصدیق اصالت وکالت‌نامه‌ها نیز از بروز جعل جلوگیری می‌کند و طی چند روز آینده خبرهای خوبی را در زمینه ارسال همه اسناد رسمی به سامانه ثنا اشخاص خواهیم داد.

دستور کار اصلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای جلوگیری از زمین‌خواری، کامل شدن بحث کاداستر است

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با بیان اینکه یکی دیگر از موارد جلوگیری از بروز جعل و زمین‌خواری کاداستر اراضی ملی است، گفت: درمجموع ۱۶۴ میلیون هکتار اراضی در کل کشور وجود دارد که هم‌اکنون ۱۲۷ میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی تثبیت و کاداستر شده و سند مالکیت برای آن‌ها صادر شده است.

وی ادامه داد: تا پایان سال ۱۳۷ نیز میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی است کاداستر می‌شود و تنها ۳۰ میلیون هکتار که مربوط به اراضی شهری، روستایی و کشاورزی است باقی می‌ماند؛ البته بخش اعظمی از این موارد هم طی سال‌های گذشته کاداستر و در بانک اطلاعاتی سازمان پیاده شده است.

اقبال تصریح کرد: دستور کار اصلی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای جلوگیری از زمین‌خواری، کامل شدن بحث کاداستر است.

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اینکه نظارت‌های درون‌سازمانی و بازرسی از دفاتر اسناد رسمی برای جلوگیری از بروز تخلفات افزایش یافته است، گفت: با الکترونیکی شدن همه عملیات ثبتی در سازمان، تمام بازرسی‌ها هم الکترونیکی شد و در حال حاضر به صورت مستمر در هر واحد ثبتی، شهرستان و استان بازرسی‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: قطعاً هر جا با تخلفی روبه‌رو شویم، برخورد خواهیم کرد و هر سردفتری که کوچک‌ترین خطایی در معاونت و مشارکت و مبحث شوم زمین‌خواری یا جعل سند رسمی داشته باشد، مشمول ماده ۴۲ قانون دفاتر اسناد رسمی می‌شود و سلب امتیاز خواهد شد.

اقبال اظهار کرد: در دادگاه‌ها با شدت و دقت با مفسدان و آن دسته از سردفترانی که تخلف و زمین‌خواری داشته‌اند، برخورد می‌شود و هیچ حمایتی از آن‌ها به عمل نخواهد آمد.

کد خبر 549778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.