انتقاد خضریان از مخالفان رویکرد سیاست خارجی دولت

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: کسانی امروز در حال طرح شائبه و شبهه‌افکنی در افکار عمومی نسبت به تعامل با جهان هستند که هشت سال گذشته با شعار تعامل با دنیا روی کار آمدند.

علی خضریان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درخصوص رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم اظهار کرد: جریان غرب‌گرا به دلیل دستپاچگی از آغاز تعامل با کشورهای جهان و در آستانه شکست کارزار حداکثری شیطان بزرگ علیه ملت مظلوم ایران با توسل به شعار «نه شرقی و نه غربی» در تلاش جهت القای مغایرت رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم با این شعار است.

وی افزود: امروز کسانی در حال طرح شائبه و شبهه‌افکنی در افکار عمومی نسبت به تعامل با جهان هستند که هشت سال گذشته با شعار تعامل با دنیا روی کار آمدند؛ اما ملت ایران تجربه کرد که تمام ظرفیت خود و کشور را تنها خرج باز کردن درز پنجره تعامل با کدخدا و چند کشور اروپایی کردند که نه تنها بی‌نتیجه ماند، بلکه با رویکرد اشتباه، دروازه تعامل با عموم کشورها را بستند و تنها در رؤیای آن درز پنجره تعامل با کدخدا و دو - سه کشور اروپایی بودند و ظرفیت مهمی همچون همسایگان، منطقه غرب آسیا، آمریکای‌لاتین، آفریقا و کشورهای شرق را نادیده گرفتند. بدتر از همه اینکه این‌ها غرب را هم فقط در کدخدا و آن سه کشور اروپایی دیدند.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، گفت: کسانی بلندگوی طرح این شائبه‌ها شده‌اند که در شعارهایشان می‌گفتند ما باید حتی با دشمنان خود گفت‌وگو کنیم؛ آن هم دشمنی که سال‌ها و به صورت علنی از براندازی نظام جمهوری اسلامی سخن گفته و در میدان عمل نیز بارها اقدام کرده است. حتی پس از اینکه یک مقام رسمی و عالی‌رتبه کشورمان را درحالی‌که به‌صورت رسمی میهمان کشور عراق بود، به‌صورت ناجوانمردانه ترور کردند و در عالی‌ترین سطح سیاسی هم رئیس‌جمهور و وزیر خارجه وقت آمریکا بلافاصله به این ترور و صدور دستور آن اذعان کردند، این جریان همچنان پالس مذاکره و توافق با دشمن می‌داد.

خضریان با اشاره به سابقه اقدام خلاف قواعد روابط بین‌الملل جریان غرب‌گرا در امتیازدهی به کسانی که بیشتر ابراز دشمنی با کشور کردند، گفت: این جریان با طرح شعار مذاکره حتی با دشمنان، موجب شد که پس از برجام نیز بیشترین امتیازها را در زمان انعقاد قراردادها به پلیس بد مذاکرات یعنی فرانسه بدهند و شرکت‌های فرانسوی (توتال، پژو، ایرباس و…) سهم عمده پس از برجام را از آن خود کردند. این در شرایط جهانی منجر به ارسال پیام بدی به کشورهایی شد که در سختی‌ها و تحریم‌ها دشمنی نکردند. آیا این رویکرد به نتیجه مطلوبی ختم شد؟! ملت ایران دید که چطور همان شرکت‌های فرانسوی پس از خروج آمریکا از برجام دست دولت قبل و نیز حامیان غرب را در پوست گردو گذاشتند و رفتند.

وی تاکید کرد: رویکرد این جماعت، ماحصلی جز جری‌تر شدن دشمنان ندارد؛ زیرا وقتی کشوری مانند فرانسه می‌آید و در مسیر مذاکرات بیشترین سنگ‌اندازی را انجام می‌دهد و سپس می‌بیند که از مسیر آن دشمنی، بیشترین منفعت را نیز به دست آورده، در موقعیت دیگر نیز دشمنی و سنگ‌اندازی بیشتری از قبل انجام خواهد داد، چون پی برده که نتیجه دشمنی‌اش رسیدن به منافع بیشتر است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید متذکر شد که این آقایان گویا به دلیل بیماریِ ‫ماندن در گذشته‬، چند دهه از تاریخ عقب هستند و نمی‌دانند تقریباً از همان آغازین سال‌های دهه ۱۳۷۰ خورشیدی و با برچیده شدن دیوار برلین میان آلمان شرقی و آلمان غربی و سپس فروپاشی شوروی سابق، بلوک‌بندی دنیا به شرق و غرب مضمحل شد. به‌جز این، طی همان زمانی که دو ابرقدرت جهان را به دو بخش تقسیم کرده بودند، مگر شرق و غرب جغرافیایی تعیین‌کننده بلوک‌بندی‌ها بود؟ مگر کشوری مثل کوبا در غربی‌ترین نقطه جهان و زیر گوش آمریکا، متمایل به بلوک شرق نبود یا هم‌اکنون دو کشور کره‌شمالی و جنوبی در شرق عالم و درحالی‌که کنار هم هستند، تفاوت‌های بنیادین در این دست مسائل ندارند؟!

خضریان گفت: این دو نکته اخیر نشان می‌دهد که این جماعت از این شعار یا چیزی نفهمیده‌اند که چنین کژتابانه از آن استفاده می‌کنند یا اینکه فهمیده‌اند و می‌دانند بلوک‌بندی دنیا به شرق و غرب پایان یافته، اما از این شعار که ماهیت آن حفظ استقلال ملی و عدم وابستگی به قدرت‌هاست نه انزوای سیاسی و عدم تعامل با دنیا، برای تخریب رویکرد درست در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران سوءاستفاده می‌کنند.

کد خبر 549520

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.