اخبار خوش، تغییر چندانی در روند بورس ایجاد نکرد

هرچند وعده و وعیدها از صعود بورس به کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد حکایت داشت، اما حدود دو هفته است که شاخص کل بورس حتی توانایی گذر از کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را هم ندارد و نفس بازار در این کانال به شمارش افتاده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا پور ابراهیمی داورانی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نامه‌ای از رئیس جمهور خواست تا با بسته حمایتی کمیسیون اقتصادی مجلس و دولت از بازار سرمایه (ذیل موارد مندرج در بودجه ۱۴۰۱) موافقت کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، در این نامه از رئیس جمهور خواست با توجه به حساسیت بالای بازار سرمایه نسبت به مؤلفه‌های مندرج در قوانین بودجه ۱۴۰۱، بسته حمایتی کمیسیون اقتصادی مجلس و دولت که چندی پیش توسط وزارت اقتصاد پیشنهاد شده بود را به لایحه بودجه الحاق و به مجلس ارائه دهد.

محمدرضا پور ابراهیمی در پیوست این نامه، پیشنهادهایی را نیز از طرف کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار برای تکمیل گزارش بسته حمایتی کمیسیون اقتصادی مجلس و دولت از بازار سرمایه ارائه کرد.

سید احسان خاندوزی نیز در تشریح جلسه خود با اعضای کمیسیون اقتصادی گفت: در این جلسه نمایندگان در زمینه بازار سرمایه، حمایت از سهامداران خرد، خزانه‌داری، پرداخت هزینه‌های مربوط به کتابخانه‌های کشور و استان‌های مختلف مسائلی را مطرح کردند که پاسخ‌هایی ارائه شده اکثریت نمایندگان را اقناع کرد.

وی با بیان اینکه بورس آینه تمام نمای اقتصاد ایران است، گفت: تمام بخش‌ها، وزارتخانه‌ها، تحولات خارجی و داخلی در آینه بورس منعکس می‌شوند، دولت وظیفه دارد تلاش کند سازماندهی بورس شفاف و رقابتی باشد و از سهامداران و گروه‌هایی که صدای آنها کمتر شنیده می‌شود و اکثریتی که از سال ۹۹ تا کنون به جمعیت این گروه به شدت اضافه شده است حمایت کند.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه برخی از نمایندگان دغدغه‌هایی داشتند مبنی بر اینکه اجزای بسته پیشنهادی دولت که در ستاد اقتصادی برای صنایع بورسی تصویب شده بود بازتابی در لایحه بودجه نداشته است، ادامه داد: با توجه به اصرار وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان بورس و موافقت رئیس جمهور مقرر شد اجزایی که نیازمند بودجه است در مصوبه‌ای رسمی و با امضا رئیس جمهور به مجلس تقدیم شود تا رسماً به عنوان پیام حمایت دولت از صنایع بورسی در زمره مصوبات لایحه بودجه ۱۴۰۱ قرار بگیرد.

خبر مهم بودجه‌ای وزیر اقتصاد برای بورس

احسان خاندوزی، وزیر اقتصادی در حاشیه جلسه کمیسیون‌های مجلس گفت: بورس آئینه تمام نمای اقتصاد ایران است؛ تمام وزارت خانه‌ها و تمام بخش‌ها و تمام تحولات خارجی و داخلی کشور، خود را در آئینه تمام نمای بورس نمایان می‌کنند و وظیفه دولت این است که سازماندهی بورس را به صورت رقابت پذیر و شفاف و با قدرت نقدشوندگی بالا اجرا کند. نقد شوندگی در بازار سهام باید با حداکثر شفافیت و مبارزه با مفاسد اقتصادی و حمایت از گروه‌هایی که صدای آنها به گوش نمی‌رسد مانند سهامداران خرد و سهامداران حقیقی که از سال ۹۷ به جمعیت آنها افزوده شده است صورت گیرد.

وی افزود: برخی از نمایندگان دغدغه‌ای داشته‌اند مبنی بر اینکه اجزا ۱۰ بسته پیشنهادی دولت که در ستاد اقتصادی تصویب شده بود برای صنایع بورسی بازتابی در لایحه ۱۴۰۱ نداشته است؛ در این باره گفتم که با توجه به اصراری که وزارت اقتصاد و سازمان بورس داشتند و موافقت رئیس جمهور قرار بر این شد که اجزایی که نیازمند درج در بودجه دارند برخی از آنها ما به ازا بودجه‌ای ندارند و کاملاً قادر به پیاده سازی هستند، در یک مصوبه رسمی و با امضا شخص رئیس جمهور به مجلس ابلاغ شود که رسماً به عنوان پیام دولت در حمایت از صنایع بورسی در زمره مصوبات لایحه بودجه ۱۴۰۱ قرار خواهد گرفت.

بورس در کانال یک میلیون و ۳۰۰ به نفس نفس افتاده است!

هرچند وعده و وعیدها از صعود بورس به کانال یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد حکایت داشت، اما حدود دو هفته است که شاخص کل بورس حتی توانایی گذر از کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد را هم ندارد و نفس بازار در این کانال به شمارش افتاده است.

کمتر از یک ماه قبل بود که یکی از مسئولان کشور سیگنال شاخص یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی را به بازار داد. رقمی که مشخص نبود بر چه اساسی اعلام شده و تحقق آن دور از انتظار بود. موضوعی که روند معاملات در بازار سرمایه طی ماه قبل نیز به آن صحه گذاشته و روزهای بورس یا کاهشی بوده‌اند و یا در بهترین حالت نوسانی!

هفته گذشته هم از این قاعده مستثنی نبود و شاخص کل بورس باز هم در کانال یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد درجا زد. درواقع بازار بورس هفته خود را با نوسان آغاز کرد و شاخص کل بورس در روز شنبه هفته جاری تا ساعات میانی معاملات صعودی بود و تا یک میلیون و ۳۶۷ هزار واحد نیز افزایش یافت اما روند حرکت این شاخص در ساعات پایانی نزولی شد و در نهایت با ۷۵۱ واحد نزول، تا یک میلیون و ۳۶۲ هزار واحد هم کاهش یافت. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس ۲۸ واحد کاهش یافت و رقم ۱۸ هزار و ۳۷۴ واحد را ثبت کرد.

دومین روز هفته در حالی سپری شد که شاخص کل بورس با ۲۵ هزار و ۶۸۰ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحد ایستاد. شاخص کل فرابورس هم در روز یکشنبه روندی نزولی داشت و شاخص کل این بازار با ۲۵۶ واحد کاهش رقم ۱۸ هزار و۱۱۷ واحد را ثبت کرد.

در روز دوشنبه شاخص کل بورس برای صعود خیز برداشت اما این تلاش بی نتیجه ماند و هرچند این شاخص در ساعات ابتدایی معاملات در رقم یک میلیون و ۳۳۶ هزار واحد ایستاده بود، اما در ساعات میانی روندی نزولی به خود گرفت و با ۴۱۸۰ واحد کاهش، تا یک میلیون و ۳۳۰ هزار واحد سقوط کرد. شاخص کل فرابورس هم در این روز با ۹۹ واحد کاهش تا رقم ۱۸ هزار و ۱۸ واحد نزول کرد.

بازار سرمایه در روز سه شنبه هم سرنوشتی مانند روز دوشنبه داشت و شاخص کل بورس روزی پرنوسان را پشت سر گذاشت و در حالی که در ساعات میانی معاملات توانسته بود تا یک میلیون و ۳۳۸ هزار واحد افزایش یابد در ساعات پایانی روندی نزولی به خود گرفت و در نهایت با ۱۹۲۸ واحد افزایش در رقم یک میلیون و ۳۳۴ هزار واحد ایستاد. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس هم با ۴۷ واحد افزایش در رقم ۱۸ هزار و ۶۵ واحد ایستاد.

بورس در نهایت هفته را پرنوسان به پایان برد. به طوری که در روز چهارشنبه شاخص کل بورس که در ساعات میانی معاملات توانسته بود تا یک میلیون و ۳۳۵ هزار واحد افزایش یابد در ساعات پایانی روندی نزولی به خود گرفت و نتوانست حرکت صعودی خود را حفظ کند و با ۴۲۰ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۳۳۴ واحد ایستاد. در آن سوی بازار سرمایه شاخص کل فرابورس با ۳۶ واحد افزایش در رقم ۱۸ هزار و ۱۰۱ واحد ایستاد.

این در حالی است که در هفته گذشته، پرنوسان و نزولی بازار سرمایه موافقت رئیس‌جمهور با ابلاغ برخی بندهای مصوبه حمایتی از بورس در لایحه بودجه قطعی شد اما این بازار همچنان با ابهاماتی از جمله نتیجه مذاکرات و نرخ دلار و… دست و پنجه نرم می‌کند.

کد خبر 548679

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.