تدوین کلیات بودجه ۱۴۰۱ شهرداری در ۴ محور اساسی

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هر ساله شورا برای دنبال کردن اهداف خود در مجموعه مدیریت شهری، توصیه و درخواست‌هایی را مد نظر قرار می‌دهد تا شهرداری در تدوین بودجه خود نسبت به آن اهتمام و توجه لازم را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، ابوالفضل قربانی در یک برنامه زنده رادیویی، اظهار کرد: از وظایف مهم و اصلی شورای شهر، تصویب، تهیه و ابلاغ بودجه به شهرداری و نظارت بر نحوه اجرای صحیح آن است.

وی با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۰ از سوی شورای دوره پنجم تصویب شده است، افزود: اولویت این دوره از شورا تحقق شعار «شهر زندگی» و تقویت مؤلفه‌های شهری برای زندگی سالم‌تر و راحت تر است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: هر ساله شورا برای دنبال کردن اهداف خود در مجموعه مدیریت شهری، توصیه و درخواست‌هایی را مد نظر قرار می‌دهد تا شهرداری در تدوین بودجه خود نسبت به آن اهتمام و توجه لازم را داشته باشد در این راستا ابلاغیه تدوین بودجه هفته آینده به شهرداری ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: کلیات بودجه ۱۴۰۱ در چهار محور اساسی «جهت‌گیری کلان»، «تأکیدات سیاستی»، «تأکیدات مبتنی بر اقدام» و «رویکردهایی که بتوان با استفاده از شاخص‌ها، عملکرد شهرداری را در هر کدام از ردیف‌های بودجه‌ای ارزیابی کنیم»، دسته‌بندی می‌شود.

قربانی تصریح کرد: در تدوین بودجه شهرداری باید به منشور شورای ششم که به عنوان سند بالادستی و برنامه مربوط به ۱۴۰۱ به شهرداری ابلاغ شده است، همچنین هوشمندسازی، تسهیل در ایجاد شفافیت، محله محوری، عدالت شهری و شفافیت در فرآیندها و تخصیص منابع به همه مناطق از جمله مناطق کم‌برخوردار توجه ویژه داشته باشد.

تلاش برای افزایش درآمدهای پایدار برای شهر

وی با بیان اینکه در بودجه ۱۴۰۱ باید به مشارکت بخش خصوصی در اداره شهر توجه ویژه شود، ادامه داد: به دنبال افزایش سهم درآمدهای پایدار هستیم، در حال حاضر بیشترین درآمد شهرداری از طریق تراکم ساختمانی کسب می‌شود، از این رو در صدد کاهش این نوع درآمد و حرکت به سمت کسب درآمدهای پایدار هستیم که از انسجام بیشتری برخوردار است.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: اصفهان دارای ابنیه تاریخی و جاذبه گردشگری فراوانی است که حتی به عنوان یک اصفهانی از همه این جاذبه‌ها اطلاع نداریم، به عنوان مثال بافت تاریخی اطراف مسجد جامع و دروازه حسن‌آباد ظرفیت بالایی در گردشگری دارد که اگر به این ابنیه‌ها رسیدگی نشود، از بین می‌روند.

وی افزود: بازسازی و نوسازی بافت فرسوده و مکان‌های تاریخی یکی از اقداماتی است که در سال آینده به آن خواهیم پرداخت تا از این ظرفیت‌ها در حوزه گردشگری استفاده و درآمدزایی کنیم.

قربانی با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی نقش بسزایی در توسعه شهر دارد که مدیریت شهری باید به آن بپردازد و از فرصت‌ها به خوبی استفاده کند، تصریح کرد: بخش خصوصی به خوبی از عهده وظایف خود بر می‌آید، اما نگاه جامع به بخش خصوصی کمتر بوده و برخی کلانشهرها از اصفهان در زمینه استفاده از بخش خصوصی جلوتر هستند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به هزینه‌های سنگین اداره شهر، مدیریت شهری بر اساس آسیب‌شناسی انجام شده از سال آینده پروژه‌هایی در حوزه عمرانی، حمل و نقل و مباحث ترافیکی، حوزه محیط زیست و مناطق گردشگری را با مشارکت بخش خصوصی اجرا خواهد کرد، به طور مثال در نظر داریم اطراف بافت حرم زینبیه را با مشارکت بخش خصوصی ساماندهی و زمینه حضور گردشگران داخلی و خارجی را در این محور فراهم کنیم از سویی دیگر این مکان به محلی برای افزایش درآمدهای شهری نیز تبدیل خواهد شد.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بودجه هنوز از شهرداری به شورا تقدیم نشده است، تصریح کرد: شهرداری و شورا به مسئله آلودگی هوا توجه دارند، البته هرسال به مسئله نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی توجه می‌شود و امسال نیز نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی جز اولویت‌های این دوره از شورا است، زیرا میانگین سنی ناوگان اتوبوسرانی افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی حداقل یک فاز خط دو قطار شهری تا پایان سال به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند، تاکید کرد: در مجموع مسائل مربوط به محیط زیست و آلودگی هوا جز اولویت‌های شورا در بودجه سال آینده است.

قربانی خاطرنشان کرد: فرونشست زمین نیز یکی از مشکلاتی است که آسیب‌های زیادی برای شهر به همراه دارد و مدیریت شهری نیز با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه راهکاری برای بخش‌هایی که فرونشست اتفاق افتاده، وجود ندارد، اما باید از پیشروی آن جلوگیری کرد، گفت: در این راستا دستورالعمل‌های جدید مربوط به مقاوم‌سازی ساختمان‌ها توسط سازمان نظام مهندسی ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه یکی از علل فرونشست، کمبود آب است که ذهن همه را به خود مشغول کرده است، افزود: کمبود آب، آبیاری فضای سبز را نیز با مشکل مواجه کرده است به طوری که اکنون از فضای سبز با چنگ و دندان نگهداری می‌شود و هزینه آبیاری فضای سبز کمرشکن است، بسیاری از چاه‌ها خشک شده و با تانکر فضای سبز آبیاری می‌شود.

کم کردن فاصله بین مناطق شهر از اولویت‌های شورای ششم

قربانی تصریح کرد: کاهش فاصله بین مناطق شهر اصفهان یکی از اولویت‌های دوره ششم شورای اسلامی شهر اصفهان است و در بودجه سال آینده به دنبال ایجاد تعادل میان تمام مناطق هستیم.

وی با بیان اینکه اولویت شهردار اصفهان توجه ویژه به مناطق کم‌برخوردار است، افزود: در شورا، کمیسیون ویژه‌ای برای مناطق کم‌برخوردار ایجاد شده است تا به این مناطق رسیدگی بهتری انجام شود و در حال حاضر وقت بیشتر مدیریت شهری در مناطق کم برخوردار سپری می‌شود.

نایب رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از ابر پروژه‌هایی که نسبت به اتمام آنها باید تلاش دوچندان داشته باشیم، پروژه حلقه حفاظتی شهر است که می‌تواند حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی را کاهش داده است و ساخت و ساز را نظم دهد و شرایط بهتری را برای محیط زیست اصفهان رقم بزند.

وی از راه‌اندازی سه ایستگاه قطار شهری در سال آینده خبر داد و افزود: تی بی ام خط دوم قطار شهری طی روزهای آینده از ایستگاه میدان لاله خارج خواهد شد.

کد خبر 540465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.