اطلاعات شگفت ‌انگیز در مورد تأثیر نمک بر جریان خون مغز

محققان اطلاعات شگفت‌انگیزی را در مورد ارتباط بین فعالیت نورون‌ ها و جریان خون در عمق مغز و تأثیر مصرف نمک بر مغز کسب کردند.

به گزارش ایمنا، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه ایالتی جورجیا درآمریکا صورت گرفت، نشان می‌دهد زمانی که نورون‌ ها فعال می ‌شود، جریان فشار خون در آن ناحیه افزایش پیدا می‌کند.

این ارتباط با عنوان هیپرمی یا افزایش جریان خون بافتی شناخته می‌شود و به دلیل اتساع رگ‌های خونی در مغز رخ می‌دهد. در واقع تصویر برداری (اف ام آر آی) fMRI برمبنای همین واقعیت علمی قرار دارد که با استفاده از آن، نواحی مختلف مغزی با جریان خون ضعیف تشخیص داده می ‌شود.

درمطالعات قبلی هیپرمی در نواحی سطحی مغز و چگونگی تغییر جریان خون در پاسخ به محرک‌ های محیطی مورد بررسی قرار گرفته است و اطلاعات کمی درمورد این تأثیر در عمق مغز بررسی شد.

مطالعات جدید با ترکیب دو تکنیک جدید جراحی و تصویربرداری عصبی پیشرفته روی هیپوتالاموس تمرکز کرد. این ناحیه یک منطقه عمیق مغز است که در عملکردهای حیاتی بدن از جمله نوشیدن، خوردن، تنطیم دمای بدن و تولید مثل نقش دارد.

در این مطالعه نحوه تغییر جریان خون در هیپوتالاموس مغز در پاسخ به نمک مورد بررسی قرار گرفته است. زمانی‌که غذای شور مصرف می‌کنیم، مغز آن را احساس و با مکانیسم ‌های جبرانی، در تلاش برای کاهش سطح سدیم است.

این فرایند تا حدی با فعال‌کردن نورون ‌هایی انجام می‌شود که ترشح هورمون ضد ادرار وازوپرسین را کنترل می‌کنند. این هورمون نقش کلیدی در حفظ غلظت مناسب نمک دارد.

این مطالعه نشان می‌دهد زمانی‌که نورون‌ها در هیپوتالاموس فعال می‌شود، جریان خون در آن بخش کاهش می‌یابد. زمانی‌که نمک می‌خوریم سطح سدیم برای مدت طولانی بالا می‌ماند و فرآیندی به نام هیپوکسی رخ می‌دهد که باعث کاهش جریان خون می ‌شود و توانایی نورون‌ ها را برای پاسخ به تحریک پایدار نمک تقویت می‌کند و به نورون ‌ها اجازه می‌دهد برای مدت طولانی فعال بمانند.

زمانی‌که برای مدت طولانی نمک بخوریم، نورون‌ های ترشح کننده وازوپرسین بیش ‌فعال می‌ شود و با هیپوکسی بیش از حد به بافت مغز آسیب وارد می‌شود. همین فرآیند در مورد افرادی که براثر مصرف نمک فشار خون دارند نیز اتفاق می‌افتد.

بدن به نمک نیاز دارد. یون ‌های سدیم به حمل و نقل آب در بدن کمک می‌کنند و نقش کنترل پالس‌های عصبی را برعهده دارد. با این وجود، مصرف بیش از اندازه نمک بدن را با مشکلاتی مواجه می‌کند.

سازمان جهانی بهداشت هدفی را برای کاهش مصرف نمک به میزان ۳۰ درصد تا سال ۲۰۲۵ میلادی تعیین کرده است.

غذاهای فرآوری‌شده و آماده منبع اصلی نمک است و از طرفی باید در مورد مصرف نمک هشدار و آگاهی عمومی را افزایش داد. بسیاری از کشورها اقداماتی را برای افزایش آگاهی عمومی در مورد مضرات نمک آغاز کرده‌اند که اعلام هشدار درباره فهرست غذایی رستوارن‌ها از جمله این موارد است.

منبع: ایسنا
کد خبر 535659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.