۳۴ درصد از درآمدهای شهرداری پایدار است

شهردار مشهد گفت: شهر باید با مردم مهربان باشد در واقع تمام کالبد و اجزای شهر اگر آرامش بخش باشد، آن شهر مهربان است.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سید عبدالله ارجائی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: باید تمام نقاط شهر زیست پذیر و مناسب زندگی مردم باشد، اولویت اصلی این است که شهر تسهیل کننده باشد و شهر مشهد که متعلق به وجود نازنین امام هشتم که امام مهربانی و علم و دانش است، باید دارای این دو ویژگی باشد، همچنین اگر این دو توأم شود زندگی علم محور همراه با مهربانی برای مردم به ارمغان می‌آید که آرامش بخش است.

وی افزود: شهر باید تسهیل‌گر و کمک کننده باشد؛ اگر ساختمان‌ها قیافه ناهنجار دارد، عبور و مرور مناسب نیست و مردم در برقراری ارتباط اذیت می‌شوند، یعنی هنوز کار برای انجام دادن وجود دارد.

شهردار مشهد با بیان اینکه راهبرد فرهنگی ما تعمیم صفات امام رضا (ع) به شهر است؛ اگر دو نفر دوست و همسایه باشند؛ باید روی هم تأثیر بگذارند، ادامه داد: اینجا محله امام رضا (ع) و این شهر حیاط خانه امام رضا (ع) است، امام رضا (ع) به مهربانی مشهور است، مردم باید عالم آل محمد باشند، راهبرد ما تعمیم صفات امام به شهر است؛ این یعنی همه اجزا شهر باید به این صفات مزین شوند که یکی از این اجزا مردم و مدیریت شهری است و ما باید حرم شهر ایجاد کنیم.

وی خاطر نشان کرد: ما مدلی تحت عنوان خادم، زائر مجاور تعریف کرده‌ایم، هرکس در این شهر یا خادم یا زائر یا مجاور است و هرکس در این شهر زیست می‌کند، همسایه امام رضا (ع) است، هرکس در شهر به زائر و مجاور سرویس می‌دهد لباس خدمت نه به تن بلکه به ذهن و روح دارد.

نگران وضعیت مالی شهرداری نباشید

ارجائی گفت: مردم نگران وضعیت مشکلات مالی شهرداری نباشند، تمام پیمانکاران و سرمایه داران بدانند هیچ مشکلی در مشهد نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اقدامات ادوار گذشته مدیریت شهرداری، تصریح کرد: هر کس در دوره خود زحمت کشیده است و باید با اقتضائات زمانی بسنجیم، در دوره قبل تلاش شده و مردم هم می‌بینند؛ مبنای ما ارتقا است ما نیز با مدیران قبلی شهر در تعامل هستیم و مطمئن باشند از این شرایط عبور می‌کنیم، پتانسیل مشهد بسیار عظیم‌تر از آن است که نگران باشیم.

شهردار مشهد با تاکید بر اینکه نگاه به اقتصاد مشهد باید بهشت سرمایه گذاری باشد، اظهار کرد: زیرساخت حمل و نقل مشکلاتی دارد، ما در بحث اسکان، بیش از ۵۲ درصد اماکن اقامتی کشور را داریم، اما در بسیاری زمینه‌ها نیازمند سرمایه گذاری داخلی و خارجی هستیم.

وی افزود: برنامه جامع برای جذب سرمایه گذار خارجی داریم و از همه کسانی که تمایل دارند، خواهش می‌کنم شهرداری را پشتیبان خود بدانند. بسته‌های جذابی طراحی شده است.

ارجائی گفت: نکته بعدی این است که ما معتقدیم اگر شهر ثروتمند داشته باشیم، سهم مدیریت شهری بیشتر و خدمات بهتر می‌شود، بهترین کار برای اقتصاد هر شهری این است که زمینه ثروتمند شدن مردم ایجاد شود و این فرصت به صورت عادلانه در اختیار مردم باشد، اگر شهر ثروتمند شود شهرداری به تبع درآمد کسب و خدمات بهتر ارائه می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که چند درصد درآمد جهان شهر مشهد پایدار است؟ گفت: افق شهرداری را جهان شهر تعریف کرده‌ایم تا به آن برسیم؛ ۳۴ درصد درآمدها پایدار و مابقی مبتنی بر فصل و زمان و غیره است، اگر درآمد را پایدار نکنیم و افزایش ندهیم توسعه ایجاد نمی‌شود یکی از مباحث ما تا پایان دوره رسیدن به ۴۰ تا ۴۵ درصد درآمد پایدار است.

ورزش همگانی، بانوان و توان یابان؛ سه هدف ورزشی دوره ششم مدیریت شهری

شهردار مشهد اظهار کرد: در حوزه ورزش وقتی می‌گوئیم مشهد آرامش بخش باشد یعنی همه ساکنان آن فارغ از جنسیت، سن و درآمد بتوانند اوقات فراغت و غنی داشته باشند. نگاه ما در دوره ششم به حوزه ورزش توجه به ورزش همگانی (افزایش سرانه ورزشی)، ورزش بانوان (اختصاص بخش ویژه بانوان در پارک‌های بالای ۵ هکتار) و ورزش معلولان است. حدود ۱۰ درصد جمعیت هر شهر معلول هستند و ما نمی‌توانیم از این پتانسیل چشم‌پوشی کنیم.

وی تاکید کرد: نگاه به ورزش قهرمانی این است که شهرداری به عنوان نهاد مردمی در زمینه ورزش همگانی تسهیل‌گری کند ولی باشگاه داری نخواهیم کرد.
چهار شاخص برای انتخاب مدیران داریم.

ارجائی با بیان اینکه معتقدیم نخبگان باید حکومت کنند و بدون تعارف به دنبال نخبگان هستیم، تصریح کرد: شاخص‌های عمومی مانند انقلابی و پاکدست بودن ایجاد شده است؛ چهار شاخص با ۴۰ سنجه تحت آزمون علمی توسط کانون ارزیابی از همه منصوبین گرفته می‌شود. چهار شاخص شامل شخصیت، هوش، مهارت مدیریت و مهارت ارتباط می‌شود.

وی ادامه داد: شورای شهر از مردم رأی گرفته و به شهردار اعتماد کرده و زمام امور به دست او داده، او حق ندارد دنبال رفیق بازی باشد. باید بگردیم و آنهایی که هوش بیشتری دارند و جوانانی که فرصت کمتر در عرصه مدیریت داشتند را پیدا کنیم. برخی از کانال‌های مختلف برای بنده رزومه می‌فرستند بدانند تأثیری ندارد و ما به دنبال شایسته‌ها هستیم.

شهردار مشهد با بیان اینکه پارک ۷۳ هکتاری با توجه به اینکه خارج از محدوده شهری است، فعلاً اولویت ندارد، گفت: همچنین جاده‌ای در میان آن قرار دارد که اگر ایجاد شود خطرات زیادی ایجاد می‌کند، با سه پل هوایی نمی‌توان وارد پارک شد. منابع مالی پروژه هم پایدار نبوده، باید این مشکلات حل شود.

وی افزود: ۱۰ ماه است برخی پروژه‌ها معوقات داشته‌اند، در ۴۹ روزی که کار کردیم تلاش کردیم منابع مالی ایجاد و پرداخت‌ها انجام شود؛ مرتبه اولی نیست که پیمانکاران با ما کار می‌کنند، سال‌هایی که وضع شهرداری خوب بود را فراموش نکنند، اکنون وضع شهرداری خوب نیست و رسم شراکت این است که پای خوبی بودید پای سختی هم باشید البته تاکنون برخی مبالغ پرداخت شده است. من متوجه این مشکلات هستم اما خواهش می‌کنم صبر کنند تا مشکل حل شود.

ارجائی افزود: خط سه مترو توقف چند ساله داشته است، تلاش این است در مرحله اول ۵.۵ کیلومتر از شهدا تا حرم مطهر و از حرم تا ترمینال بهره برداری شود تا خط یک و دو به حرم وصل شوند اگر دولت حمایت کند، بحث دوم اتصال قاسم آباد به هسته مرکزی شهر است. اگر مترو گلبهار نیز تسریع شود باید پایانه غرب راه اندازی و مترو گلبهار نیز به خط سه متصل شود.

وی تصریح کرد: اولویت چهارم اتصال بهشت رضا به مشهد است اما آنچه می‌توانم بگوییم انجام می‌دهیم تکمیل ۵.۵ کیلومتر فاز اول خط ۳ است. اگر دولت کمک کند سه محور دیگر انجام می‌شود.

کد خبر 531660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.