از افزایش وام نوسازی تاکسیرانی تا خرید ۲۰۰ دستگاه اتوبوس

معاون شهرداری تهران از ورود حدود ۵۰۰ اتوبوس را تا ۱۵ مهر یا اواخر مهر وارد چرخه خبرداد و گفت: ۴۰ درصد درآمد شهرداری از طرح ترافیک را به وام ۹۰ میلیون تومانی نوسازی تاکسی‌ها اختصاص می دهیم.

به گزارش ایمنا، سید مناف هاشمی تاکید کرد: امروز مدیران عامل سازمان و شرکت‌های معاونت حمل و نقل و ترافیک در پاسخگویی به شهروندان حضور داشتند و نزدیک به ۲۳۰ پیام و تماس مستقیم شهروندان تهرانی پاسخ دادیم. من نزدیک به ۳۰ تلفن را شخصاً پاسخ دادم.

وی با اشاره به موضوعاتی که در این تماس‌ها مطرح شده است، خاطرنشان کرد: همان طور که در آسیب شناسی ها به آن رسیده‌ایم نوسازی تاکسی، واگن مترو و اتوبوس از دغدغه شهروندان است. در شش ماه گذشته این نوسازی در اولویت اصلی فعالیت حوزه تأمین مالی و اجرا حمل و نقل و ترافیک شهرداری قرار گرفت. اهتمام بر این بود که اتوبوس‌ها نوسازی شوند و حتی خرید اتوبوس‌ها را افزایش دادیم.

خرید ۲۰۰ دستگاه اتوبوس

معاون شهرداری تهران با بیان اینکه مخازن گاز اتوبوس‌ها که مشکل داشت را بازسازی خواهیم کرد، ادامه داد: در این راستا طی توافقات شهرداری با وزارت کشور منابعی جذب شد. با دو کارخانه تأمین مخازن گاز اتوبوس‌ها به توافق رسیده و در حال ساخت مخازن هستند تا حدود ۸۰۰ دستگاه اتوبوس بخش خصوصی که تاریخ مخازن گاز اتوبوس‌هایشان انقضا شده را وارد چرخه فعالیت اتوبوسرانی کنیم. هر چند که این اتوبوس‌ها قدیمی و فرسوده هستند اما تا زمانی که اتوبوس‌های جدید وارد چرخه فعالیت اتوبوسرانی در تهران نشده از آنها استفاده می‌کنیم.

مناف هاشمی افزود: از سوی دیگر قرارداد با ایران خودرو و شهاب خودرو نهایی شده و تا سقف ۲۰۰ دستگاه اتوبوس خریداری خواهد شد. در دوره تغییر مدیریت طبیعی بود که ۱۵ تا ۲۰ روز مذاکرات با ایران خودرو دچار مشکل شود. در زمان سرپرستی جاوید و حضور علیرضا زاکانی موافقت اولیه اخذ شد و ظرف امروز و فردا قرارداد معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری با ایران خودرو امضا و ابلاغ خواهد شد.

وی گفت: طی این قرارداد در دو بخش این ۲۰۰ اتوبوس وارد چرخه ناوگان حمل و نقل شهر تهران خواهد شد. اتوبوس‌ها که وارد چرخه شود طبیعتاً با مشکل کمبود راننده روبرو می‌شویم. جهت رفع این کمبود از شهردار سابق تهران مجوز اخذ شده بود. البته به مجوزهای بیشتری نیاز خواهیم داشت. از سوی دیگر تا جایی که ممکن است اتوبوس‌ها را به بخش خصوصی واگذاری خواهیم کرد.

اختصاص ۴۰ درصد درآمد شهرداری از طرح ترافیک به نوسازی تاکسیرانی

معاون شهرداری تهران در پاسخ به این سوال که جهت نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از منابع دولتی استفاده می‌شود، گفت: سال گذشته برای اوورهال کردن اتوبوس‌ها از بودجه دولت تخصیص گرفته بودیم و از این تخصیص‌ها استفاده می‌کنیم و باید گزارش مصرف این بودجه مثل نوسازی ۲۰۰۰ دستگاه تاکسی از اول را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرده و تخصیص بعدی را دریافت کنیم. ۴۰ درصد درآمد شهرداری از طرح ترافیک را به وام ۹۰ میلیون تومانی نوسازی تاکسی‌ها اختصاص خواهیم داد.

مناف هاشمی ادامه داد: این بودجه باید به موقع توسط معاونت مالی شهرداری پرداخت شود. هر چند این بودجه با تأخیر به معاونت حمل و نقل اختصاص می‌یابد. در اتوبوسرانی و واگن نیز از منابع شهردار و بودجه دولت نوسازی می‌شوند اما این بودجه بسیار ناچیز است و در حد و اندازه‌ای نیست که رضایتمندی ما و شهروندان را در پی داشته باشد. با برنامه‌های خوبی که علیرضا زاکانی، شهردار تهران دارند باید با افزایش‌های چند برابری در این حوزه‌ها رضایتمندی کامل را به وجود آوریم.

وی درباره خرید قطعات نیز اظهار کرد: اقدامات خوبی جهت خرید قطعات اتوبوس و واگن‌های مترو انجام شده است. دستور اختصاص حدود ۵۰ میلیارد تومان جهت تهیه قطعات در اتوبوسرانی را صادر کردیم. دو برابر این مبلغ نیز جهت تهیه قطعات واگن‌های مترو تهیه خواهد شد تا واگن‌های گذشته را تا پایان مهر و آبان فعال کنیم.

معاون شهرداری تهران افزود: نیاز اصلی مردم استفاده از حمل و نقل عمومی است چرا که شرایط اقتصادی طوری نیست که همه شهروندان بتوانند از تاکسی‌های دربست یا اینترنتی استفاده کنند. باید شرایطی فراهم کنیم تا قشر متوسط جامعه رضایت داشته باشند.

آمادگی حمل و نقل عمومی برای بازگشایی مدارس

سید مناف هاشمی در پاسخ به این سوال که احتمال دارد در آبان مدارس فعالیت خود را شروع کنند، آیا حمل و نقل عمومی آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس را دارد، تاکید کرد: در جلسه با اعضای شورای شهر تهران این دغدغه را مطرح کردیم. این دغدغه شورای شهر تهران و همکاران ما در معاونت حمل و نقل عمومی است. به همین جهت از یک ماه گذشته سعی کردیم از هزینه‌های دیگر زده و ناوگان حمل و نقل عمومی را افزایش دهیم. اما این بودجه نمی‌تواند تمام مشکلات را حل کند.

وی ادامه داد: امیدواریم حدود ۵۰۰ اتوبوس را تا ۱۵ مهر یا اواخر مهر وارد چرخه کنیم. برخی از این اتوبوس‌ها نیاز به کپسول گاز و نوسازی و بازسازی دارند که تا مهر انجام خواهد شد و اتوبوس‌های خرید جدید نیز به چرخه فعالیت اتوبوسرانی وارد خواهند شد. امیدواریم در حوزه واکسیناسیون اتفاقی رخ دهد که شهروندان تهرانی تا آن زمان واکسینه شده باشند. البته خبرهای خوبی شنیدیم که قرار است قید سنی را برای واکسیناسیون بردارند و تمام افرادی که نیاز هست واکسینه شوند.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به واکسیناسیون پرسنل ناوگان حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: در دو ماه گذشته چند فراخوان جهت واکسیناسیون تمام پرسنل در حوزه حمل و نقل شهرداری تهران منتشر شد. در ۶ مرکز واکسیناسیون ۱۰۰ هزار نفر از همکاران اتوبوسرانی، مترو و تاکسیرانی و حتی کارکنانی که مرتبط به مردم بودند واکسینه شده‌اند. خانواده پرسنل را واکسینه نکردیم چون وظیفه شرکت شهر سالم و شهرداری تهران است.

معاون شهردار تهران گفت: برای پیشگیری شیوع کرونا بین مسافران ناوگان حمل و نقل عمومی، با تلاش ۵-۶ ماهه دستور رئیس جمهور سابق را گرفتیم و واکسیناسیون انجام شد و در مراحل دوم دز دوم واکسیناسیون پرسنل خود هستیم. امیدواریم این بیماری منحوس از بین برود و اقتصاد حوزه حمل و نقل فعال شود؛ کرونا ضربه سنگینی به حوزه حمل و نقل عمومی در شهرداری و بخش خصوصی وارد کرد و درآمد راننده‌های بخش خصوصی بسیار کاهش یافت و متأسفانه این راننده‌ها به مرور از صحنه فعالیت حذف می‌شوند.

افزایش وام نوسازی تاکسیرانی

مناف هاشمی در پاسخ این سوال که طبق رأی دیوان عدالت اداری اتوبوس‌های دارای معاینه فنی، فرسوده محسوب نمی‌شوند و این موضوع می‌تواند اتوبوسرانی را با مشکل روبرو کند، گفت: این رأی دیوان عدالت اداری می‌تواند کمک کند تا اتوبوس‌ها را در چرخه فعالیت نگه داریم. اما نمی‌توانیم با مشکلات فنی جان مردم را به خطر بیندازیم. به عنوان مثال مخازن گاز اتوبوس‌ها سر موعد مقرر تعویض می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ۹۰ میلیون تومان برای نوسازی یک تاکسی کفایت می‌کند، خاطرنشان کرد: با ایران خودرو در راستای افزایش ندادن قیمت خودروها توافقاتی انجام دادیم. از سوی دیگر تلاش ما در این است که وام‌های خود را با افزایش قیمت افزایش دهیم. طبیعی است اقساط این وام‌ها نیز بیشتر شده و پرداخت اقساط برای راننده‌ها سخت می‌شود اما راهی به جز این نداریم. در حال حاضر افزایش وام نوسازی تاکسی به ۱۰۰ میلیون تومان در دست بررسی است. از سوی دیگر باید خودروهای اسقاطی را با قیمت بهتری به فروش برسانیم. جهت افزایش وام نوسازی تاکسی تفاهم‌نامه بانک به راحتی اصلاح می‌شود اما مشکل ما تأمین مالی است.

منبع: مهر

کد خبر 520297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.