به گزارش ایمنا، کریم قدرتی اظهار کرد: در این مجموعه صنعتی انواع دامهای سنگین و سبک حلال گوشت مانند گاو، گوساله، گاومیش، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ برای مصارف خانگی و صنعتی کشتار میشود.
وی با بیان اینکه گوشت کشتار شده در این مجموعه تا سال ۱۳۹۸ در بین ۱۸۵ قصابی سطح شهر تبریز توزیع میشد که هم اکنون این تعداد به ۷۰۰ قصابی رسیده است، افزود: با راه اندازی خط بسته بندی گوشت قرمز در این مجموعه به صورت بشقابی و منجمد، گوشت کشتار شده در بسته بندیهای بهداشتی در سطح شهر و شهرهای دیگر کشور حتی تهران توزیع میشود.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با اشاره به راهاندازی دو فروشگاه این سازمان به صورت پایلوت در منطقه گلشهر و داخل سازمان برای تنظیم بازار، ادامه داد: در این فروشگاهها گوشت کشتار شده در این مجموعه با همکاری بخش خصوصی به قیمت مناسب توزیع میشود.
وی گفت: اوایل هر هفته به طور متوسط روزانه ۲۳۰ رأس دام سنگین و ۷۰۰ رأس دام سبک در این مجموعه کشتار میشود و این تعداد در اواخر هفته به ۱۷۰ رأس دام سنگین و ۴۰۰ رأس دام سبک میرسد.
قدرتی با بیان اینکه با توجه به اختلاف قیمت تا ۴۰ هزار تومانی قیمت هر کیلوگرم دام مولد با دام نر و سودجویی برخی قصابان، گرایش برای خرید و کشتار دام مولد بیشتر شده است، تصریح کرد: در برخی موارد آمار کشتار دامهای مولد به بیش از ۵۰ درصد نیز میرسد و این نگرانی و دغدغه در بهمن ماه سال گذشته به مدیران و مسؤولان استانی اعلام شده است.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد دامهای کشتار شده در کشتارگاهها را دامداران سنتی تأمین میکنند، گفت: این دامداران به عنوان مرجع تولید گوشت قرمز در کنار دامداریهای صنعتی برای تأمین نهادههای دامی خود نیاز به حمایت دارند.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه صدور مجوز صادرات دام زنده موجب خروج دام به صورت رسمی از کشور توسط برخی سودجویان شد، افزود: با این اقدام میزان تولید گوشت قرمز به ویژه گوشت گوسفند نر به صورت چشمگیری کاهش و قیمت آن افزایش یافت.
وی با تاکید بر برخورد با دلالان و واسطهها در بازار گوشت قرمز اظهار کرد: مجموعه کشتارگاه صنعتی تبریز آماده است تا دامهای قاچاقی که توسط نیروی انتظامی کشف شدهاند را تا موقع تعیین تکلیف نگهداری کند.
قدرتی با تاکید بر اینکه شناسنامه دار کردن لاشههای استحصالی در کشتارگاهها ضروری است، گفت: این کار موجب میشود مصرف کننده در موقع خرید با مشخصات لاشه آشنایی داشته باشد و با اطمینان بیشتری اقدام به خرید کند.
وی با بیان اینکه موقع خرید گوشت تنها نباید به مهر دامپزشکی بسنده کرد، ادامه داد: شناسنامه دار کردن لاشهها در راستای شفاف سازی اینکه مشتری چه نوع گوشتی میخواهد و اینکه گوشت مربوط به گوسفند، گاو یا گاو میش و نر یا ماده بوده از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با بیان اینکه باید طرح شناسنامه دار کردن لاشهها در مجلس شورای اسلامی به صورت قانونی تصویب و الزامات آن مشخص و اعلام شود، گفت: به علت نبود چنین قانونی و الزامات آن، برخی از سودجویان در فروش لاشه کشتار سو استفاده میکنند.
وی با تاکید بر اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا کشتارگاهها به عنوان واحد تولید مادر محسوب میشوند، گفت: از احشا دام فرآوردههای زیادی تولید میشود و برخی شرکتهای آرایشی و بهداشتی با خرید این محصولات دامی از آنها مواد آرایشی و بهداشتی تهیه میکنند.
قدرتی با اشاره به آمادگی این سازمان برای همکاری با مجامع علمی کشور برای فرآوری امعا و احشا دام کشتار شده در کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز، افزود: در این راستا این سازمان با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تبریز تلاش میکند تا از مواد موجود در شکمبه دام کشتار شده مواد قابل استفاده برای تغذیه حیوانات خانگی اهلی تهیه کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون پنج دامپزشک با استقرار در این کشتارگاه بر مراحل کشتار دام نظارت میکنند، ادامه داد: دام زنده قبل از کشتار توسط آنها مورد معاینه قرار گرفته و در صورت تشخیص غیرقابل مصرف بودن گوشت دام یا بخشها مختلفی از آن، مستندات آن تهیه و پس از صورتجلسه معدوم سازی دام یا بخشهای مختلف آن در بخش لاشه سوزی انجام میشود.
مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری تبریز با اطمینان دادن به مردم از سلامت گوشت تهیه شده در این کشتارگاه، اظهار کرد: مردم بدون نگرانی از سلامت لاشههای استحصالی در این کشتارگاه میتوانند گوشت مورد نیاز خود را از فروشگاههای این سازمان خریداری کنند.
منبع: ایرنا
نظر شما