بازآفرینی بافت تاریخی اصفهان از گذر چهارباغ تا میدان امام علی (ع)

عصر امروز _ چهارشنبه ۱۳ مردادماه ۱۴۰۰_ در یکصد و چهارمین برنامه افتتاحیه‌های شهرداری اصفهان در این دوره مدریت شهری، پروژه‌های بازآفرینی بافت تاریخی شهر اصفهان با هزینه‌ای بالغ بر دو هزار و ۲۲۲میلیارد ریال افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، از جمله پروژه‌های بازآفرینی بافت تاریخی شهر اصفهان، ساماندهی میدان امام حسین (ع) شامل محور میانی و ضلع شرقی است.

ساماندهی پیاده‌راه، پیاده‌رو شرق و محور میانی چهارباغ عباسی حد فاصل میدان امام حسین (ع) تا میدان انقلاب نیز از دیگر پروژه‌هایی است که بهره‌برداری می‌شود.

مرمت و بازسازی موزه میدان امام علی (ع) (سرای خیار) به مساحت سه هزار مترمربع با صرف هزینه ۲۴۲ میلیارد ریال امروز مورد بهره‌برداری قرار گرفت. تملک میدان جلوخان میدان امام علی (ع) و آغاز عملیات اجرایی مجتمع مشارکتی مسکونی تجاری خیابان مدرس هم از پروژه‌های شهرداری اصفهان در منطقه سه شهری است.

۳,۲۰۰ میلیارد تومان پروژه در طرح عید تا عید تقدیم شهروندان شد

قدرت‌الله نوروزی، شهردار اصفهان در مراسم افتتاح این پروژه‌ها اظهار کرد: منطقه سه، نقطه مرکزی شهر اصفهان است و بافت تاریخی، میراثی و فرسوده زیادی در آن قرار دارد.

بازآفرینی موزه میدان امام علی (ع) در دل بافت تاریخی

وی افزود: امروز موزه میدان امام علی (ع) (سرای خیار) که پیش از این به طور کلی ویران شده بود، نوسازی و بازسازی و به مکان زیبایی تبدیل شد؛ توافقاتی حاصل شده تا این محل به عنوان موزه در نزدیکی بازار اصفهان و در دل بافت تاریخی شهر در اختیار گردشگران قرار گیرد.

شهردار اصفهان تصریح کرد: یقین دارم با شرایطی که ایجاد شده و امکاناتی که در اطراف این سرا در حال ایجاد است و همچنین تغییرات میدان امام علی (ع) این محل می‌تواند محرک توسعه و محل پر ترددی برای دید و بازدیدها باشد.

نوروزی خاطرنشان کرد: امید است این محل در آینده شهر نقش مفیدی داشته باشد و ایجاد اشتغال کند و اقتصاد شهر را رونق بخشد.

وی افزود: امروز همچنین کلنگ مجتمع مسکونی تعاونی شهرداری در منطقه سه به زمین زده شد و پس از آن پیاده‌راه خیابان چهارباغ عباسی، میدان امام حسین (ع) و خیابان‌های اطراف آن به طور رسمی افتتاح می‌شود.

شهردار اصفهان تصریح کرد: هر کسی به اصفهان می‌آید از چهارباغ بازدید می‌کند، بسیاری از خانواده‌ها، جوانان و مردم اصفهان امروز این مکان را به عنوان گذری برای تفریح انتخاب کرده‌اند. این گذر مکانی فرهنگی و بهره‌برداری از آن از مدت‌ها قبل آغاز شده است. در واقع محور گردشگری باغ، ملجآ کسانی است که می‌خواهند تفریح سالمی داشته باشند.

وی افزود: از عید قربان تاکنون، هر روز شاهد افتتاحیه‌های متعدد در نقاط مختلف شهر بوده‌ایم. ظرف چند روز، دو هزار میلیارد تومان و تنها در یک روز، یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه به بهره‌برداری رسید؛ در مجموع سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه در این چند روز تقدیم مردم شریف اصفهان شد.

شهردار اصفهان گفت: امروز روز پایانی کاری من است و اینکه این روز پایانی با افتتاح رسمی چهارباغ تلاقی یافته باعث خرسندی است، زیرا چهارباغ نگینی است که به خوبی در اصفهان درخشید.

چهارباغ به هویت اصلی خود بازگشت

نوروزی افزود: امروز چهارباغ به هویت اصلی خود بازگشته و به جایگاه بسیار دیدنی و لذت بخش برای مردم اصفهان و گردشگران تبدیل شده است؛ امروز کسی نیست که درباره چهارباغ نشنیده باشد، نام چهارباغ در جهان به گوش فعالان گردشگری رسیده است.

وی با بیان اینکه از محور بزرگ فرهنگی چهارباغ باید با همه وجود پاسداری کنیم، زیرا اینجا فقط متعلق به اصفهان و ایران نبوده و به همه جهان تعلق دارد، تصریح کرد: چهارباغ دستاورد بزرگ بشری با قدمت تاریخی طولانی است که می‌تواند بیانگر تاریخ چند صد سال ما باشد.

شهردار اصفهان افزود: چهارباغ ساماندهی شده تا علاوه بر رونق بخشی به کسب و کار، شور و نشاط در شهر ایجاد شود.

وی تصریح کرد: چهارباغ در کانون شهر استقرار یافته از یکسو به میدان امام حسین (ع)، سپه و میدان نقش جهان و میدان امام علی (ع) و از سوی دیگر به سی و سه پل، چهارباغ بالا تا هزار جریب وصل و بهترین نقطه برای تبدیل شدن به محور فرهنگی است و نباید دستخوش برخی افکار ناصواب قرار گیرد.

شهردار اصفهان گفت: مردم، هیئت امنای اینجا هستند و حق کسبه بر همه مقدم است، کسبه حق اشتغال و حق عمومی همچون سایر مردم به اینجا دارند، چهارباغ محل زندگی کسبه نیز هست و نباید اقدامی انجام شود که کسبه در مضیقه قرار گیرند. در این زمینه از بین کسبه تعدادی برگزیده و ابلاغ‌هایی صادر شد تا برای افزایش بهره‌وری این محور تصمیم بگیرند.

نوروزی خاطرنشان کرد: امید است همه بتوانیم از این فرصت درست استفاده کنیم و هر روز در اینجا شاهد لبخند مردم و شور و شعف آنها باشیم.

وی با اشاره به اقدامات شهرداری در مناطق حاشیه‌ای، گفت: امروز دیگر نیاز نیست مردم برای دریافت خدماتی همچون سینما و ورزشگاه به مرکز شهر مراجعه کنند، پردیسی شب گذشته در منطقه هفت در شمال شهر افتتاح شد که بی‌نظیر است.

نوروزی تأکید کرد: امکانات در همه نقاط شهر ایجاد شده است، اما میراث را نمی‌توان در همه جای شهر ایجاد کرد، باید میراث موجود را حفظ و کیفیت آن را با ترمیم بهبود بخشیم.

وی تصریح کرد: اگر اصفهان در همه عرصه‌ها درخشیده و در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی آن رشد کرده، نتیجه کار، تلاش و رنج مدیران شهری بوده است.

چهارباغ تبلور "باهمستان" در طراحی شهری اصفهان است

سید احمد حسینی نیا، معاون معماری و شهرسازی شهردار اصفهان در این مراسم اظهار کرد: در کلانشهرها و به ویژه شهر اصفهان به واسطه ویژگی‌های فرهنگی و خصوصیت‌های میراثی لازم است مدیریت شهری نگاه ویژه‌ای به طراحی شهری داشته باشد.

وی افزود: مسئله کالبدی در کلانشهر اصفهان از ادوار قبل تا به امروز و به ویژه در دوره پنجم به طور خاص پیگیری شده است.

معاون معماری و شهرسازی شهردار اصفهان گفت: در بعد اجتماع نیز باید احساس "باهمستان" ایجاد شده و این فرصت به جامعه داده شود تا مردم بر اساس ویژگی‌های خاص خود در کنار هم جمع شده و قرارگاه‌های رفتاری برای آنان ایجاد شود.

حسینی نیا با بیان اینکه موضوع با همستان در طراحی شهری به احساس با هم بودن اشاره دارد، افزود: در حوزه چهارباغ امروز شاهد فضای شهری هستیم که مباحث تاریخی و سرزندگی در آن هویدا است.

وی تصریح کرد: تلاش شده موضوع با همستان و احساس با هم بودن برای جامعه شهری در کلانشهر اصفهان که پایتخت فرهنگی جهان اسلام است ایجاد شده و می‌توان اعلام کرد در این دوره مدیریت شهری توجه به بُعد اجتماعی طراحی شهری محقق و هویدا شده و این فرصت را برای بخش تخصصی جامعه ایجاد کرده که از این فضاهای ایجاد شده بهره ببرند.

معاون معماری و شهرسازی شهردار اصفهان گفت: امید است این نگرشی که در کنار توسعه و باز آفرینی بافت‌ها ایجاد شده بیش از پیش اجرایی شود، زیرا شهر با شهروندان معنا می‌شود به طوری که هرگاه شهروندان بتوانند از محیط شهر استفاده کنند، شهر سرزنده خواهد بود.

۳۹ میلیارد تومان برای بازآفرینی گذر چهارباغ هزینه شده است

حسین کارگر، مدیر منطقه سه شهرداری اصفهان در این مراسم، اظهار کرد: در این چند سال زحمات بسیاری برای پروژه بزرگ چهارباغ انجام شد.

وی افزود: طی چهار سال گذشته با تاکید شهردار اصفهان و همت معاونت عمران، سازمان نوسازی و بهسازی و شهرداری منطقه سه پیاده راه سازی چهارباغ به طول یک کیلومتر با صرف هزینه‌ای بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان انجام شد.

مدیر منطقه سه شهرداری اصفهان با بیان اینکه پیاده راه سازی غرب چهارباغ توسط شهرداری منطقه یک تکمیل شده است، اظهار کرد: بیشتر اقدامات منطقه سه در حوزه بازآفرینی است که از جمله اقدامات آن می‌توان به آزادسازی میدان جلوخان مسجد جامع، افتتاح پروژه سرای خیار با هزینه بیش از ۳۰ میلیارد تومان اشاره کرد، این سرا به صورت موزه‌ای بی نظیر بهره‌برداری می‌شود.

کارگر خاطرنشان کرد: ۱۰ میلیارد تومان بودجه برای ساماندهی محور میانی و ضلع شرقی میدان امام حسین، ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای ساماندهی چهارباغ عباسی حد فاصل میدان امام حسین تا میدان انقلاب، شش میلیارد تومان برای ساماندهی گذرهای منتهی به چهارباغ عباسی (خیابان‌های آمادگاه و سید علیخان)، ۲۲ میلیارد تومان برای تملک و اجرای سرای خیار، ۱۴۶ میلیارد تومان برای تملک میدان جلوخان مسجد جامع بودجه‌هایی است که در منطقه ۳ هزینه شده است.

کد خبر 512222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.