طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی + نکات کلیدی، فواید و آموزش مرحله‌ به‌ مرحله تهیه بستنی سنتی

مواد لازم و آموزش مرحله‌به‌مرحله‌ طرز تهیه‌ بستنی سنتی زعفرانی و سالم در منزل به همراه نکات مهم برای آماده‌سازی آن‌ در این مطلب آموزش داده‌شده است.

به گزارش ایمنا، بستنی سنتی یکی از دسرهای پرطرفدار قدیمی و مقوی است که طعم بسیار خوبی دارد. باوجود بازار رنگارنگ بستنی‌ها و دسرهای امروزی بستنی سنتی هنوز هم محبوبیت خود را دارد. فواید بستنی آن‌قدر زیاد است که می‌تواند به یک میان وعده ثابت تبدیل شود و با تهیه آن در خانه از سالم بودن آن‌هم مطمئن شد.

مواد لازم برای تهیه بستنی سنتی زعفرانی برای ۶ نفر

شیر پرچرب

۴ پیمانه

شکر

۲ پیمانه

ثعلب

۲ قاشق چای‌خوری

گلاب

نصف پیمانه

خامه

۱۰۰ گرم

خلال پسته و زعفران دم‌کرده

به مقدار لازم

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی

مرحله اول

ابتدا خامه راکمی با چنگال بزنید سپس کف یک سینی لبه‌دار پلاستیک فریزر پهن کنید و خامه را کف آن پهن کنید به‌طوری‌که ضخامت نازکی داشته باشد. سینی را در فریزر قرار دهید و بگذارید تا خامه یخ بزند.

مرحله دوم

در این فاصله شیر را داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. بعدازآن حرارت را کم کنید و زعفران دم‌کرده و گلاب را به شیر اضافه کنید. دقت کنید که رنگ بستنی پس از بسته شدن کمی روشن‌تر می‌شود پس با توجه به رنگی که دوست دارید بستنی داشته باشد مقدار زعفران را اضافه کنید.

مرحله سوم

در یک ظرف ثعلب و شکر را باهم خوب مخلوط‌کنید و آن را قاشق قاشق به مخلوط شیر و زعفران و گلاب اضافه کرده و خوب هم بزنید تا شکر و ثعلب در شیر حل شوند و مخلوط غلیظ شود. شکر و ثعلب حتماً باید کم‌کم به شیر اضافه شوند تا مخلوط بستنی یکدست شود.

مرحله چهارم

قابلمه را از روی حرارت بردارید و مخلوط بستنی را در یک‌کاسه بریزید و کاسه را روی یخ بگذارید تا خنک شود. بستنی را با همزن بزنید تا خودش را بگیرد و کمی کش‌دار شود.

مرحله پنجم

بعدازاینکه مواد بستنی کمی خنک شد روی ظرف مواد را بپوشانید و آن را داخل فریزر قرار دهید تا منجمد شود. بعد از نیم ساعت بستنی را از فریزر خارج کرده و دوباره آن را هم بزنید تا کش‌دار شود و مجدد بستنی را داخل فریزر قرار دهید. این کار را ۵ بار انجام دهید تا بستنی به‌خوبی کش بیاید.

مرحله ششم

در این مرحله باید خامه‌های یخ‌زده را خردکرده و همراه با پسته به بستنی اضافه کنید. پس‌ازآن بستنی را حداقل به مدت پنج ساعت داخل فریزر بگذارید تا بستنی سنتی آماده شود.

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی + نکات کلیدی ،فواید و آموزش مرحله‌ به‌ مرحله تهیه بستنی سنتی

نکات کلیدی برای تهیه بستنی سنتی خانگی

  • ثعلب را باید از لوازم قنادی یا عطاری تهیه کنید. دقت کنید که اگر کیفیت ثعلب خوب نباشد بستنی دچار یخ‌زدگی شده و کش‌دار نمی‌شود.
  • علت کش‌دار شدن بستنی ثعلب است پس هرچقدر میزان آن بیشتر باشد بستنی کش‌دار تر می‌شود ولی دقت کنید که بیش‌ازحد نباید از آن استفاده شود.
  • اضافه کردن شکر زیاد باعث نبستن بستنی می‌شود.
  • بهتر است از خامه ۳۵ درصد به بالا برای تهیه بستنی سنتی استفاده شود تا تیکه‌های خامه درون بستنی یخ نزند.
  • اگر بخواهید بستنی را در دستگاه بستنی‌ساز درست کنید حتماً باید اول آن را در فریزر قرار دهید تاکمی خودش را بگیرد و بعد آن را در دستگاه ریخته و بگذارید به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم بخورد تا بستنی بسته شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید روی بستنی سنتی شیره آلبالو یا آب‌لیمو بریزید و سرو کنید.
  • شیر را حتماً قبل از تهیه بستنی باید بجوشانید.

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی + نکات کلیدی ،فواید و آموزش مرحله‌ به‌ مرحله تهیه بستنی سنتی

خواص و فواید شگفت‌انگیز بستنی

فواید بستنی بیشتر از چیزی است که شاید ما فکر کنیم اما باید در نظر داشت که در صورت مصرف درست و به‌اندازه می‌شود از فواید آن بهره‌مند شد. ماده اصلی بستنی شیر و خامه است که دارای کلسیم، فسفر، ویتامین A و ویتامین D هستند و این مواد مغذی برای بدن بسیار مفید هستند. برخی از فواید بستنی به شرح زیر است:

کاهش وزن

ازآنجاکه کلسیم بدن را قوی نگه‌داشته و باعث بهبود سوخت‌وساز می‌شود، بستنی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

تقویت استخوان‌ها

کلسیم برای دندان و رشد و استحکام استخوان‌ها نیز ضروری است و بستنی با داشتن کلسیم هم از دندان‌ها حفاظت می‌کند و هم می‌تواند باعث جلوگیری از پوکی استخوان شود.

تقویت عملکرد مغز

بستنی باعث بالا رفتن سطح دوپامین در بدن می‌شود که برای تقویت عملکرد مغز مفید است.

افزایش انرژی

بستنی سرشار از چربی، پروتئین، کربوهیدرات و کالری است برای همین با خوردن بستنی انرژی ازدست‌رفته خود را به دست خواهید آورد.

تقویت سیستم ایمنی

شاید تصورش را هم نکنید ولی بستنی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است چون نوعی فرآورده لبنی تخمیرشده است. این فراورده‌ها به تقویت سیستم تنفسی و گوارشی کمک می‌کنند و هر چه سیستم تنفس و گوارش قوی‌تر باشد باعث بالا رفتن ایمنی بدن می‌شود.

کاهش احتمال ابتلاء به سرطان سینه

در تمامی زنانی که به سرطان سینه مبتلا شده‌اند کمبود کلسیم دیده می‌شود. اگر بدن به‌اندازه کافی کلسیم دریافت کند می‌شود از ابتلاء به این بیماری جلوگیری کرد، ازآنجاکه بستنی از شیر و خامه درست می‌شود سرشار از کلسیم است بنابراین می‌تواند به پیشگیری از ابتلاء به این بیماری کمک کند.

طرز تهیه بستنی سنتی زعفرانی + نکات کلیدی ،فواید و آموزش مرحله‌ به‌ مرحله تهیه بستنی سنتی

کد خبر 510057

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.