تضییع حق سلامت، دستیابی به عدالت و کار شایسته را به خطر می‌اندازد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تضییع حق سلامت به هر دلیلی می‌تواند دستیابی به اهداف توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و کار شایسته را به خطر بیاندازد.

به گزارش ایمنا و به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی «محمد شریعتمداری» در نشست مجازی وزرای کار جنبش عدم تعهد، افزود: نشست حاضر اولین نشست وزرای کار جنبش عدم تعهد پس از بروز بحران کووید ۱۹ در جهان محسوب می‌شود و از این نظر اهمیت تاریخی دارد.

محمد شریعتمداری خاطرنشان کرد: در هیچ دوره‌ای حقانیت نگرانی‌ها در خصوص مخاطرات یک جانبه‌گرایی و توسعه نابرابر و ناپایدار در جهان با شواهدی اینگونه ملموس، آشکار نشده بود.

وی اظهار کرد: این نشست می‌تواند زمینه ساز تحول در نظام همکاری‌های موجود بین کشورهای عضو این جنبش برای مقابله با چالش‌های پیش رو باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دو سال قبل به مناسبت سده سازمان بین‌المللی کار در چنین گردهم آیی و با تصویب بیانیه سطح در مورد آینده کار متعهد شدیم که با محوریت سازمان مذکور، تغییرات آینده کار را با رویکردی انسان محورانه در مسیر تحقق عدالت اجتماعی مدیریت کنیم، اما با فراگیری بحران کووید ۱۹ در جهان آسیب‌پذیری دنیای کار از منظر عدالت اجتماعی در مقابل دیدگان ما آشکارتر شد.

وی افزود: ما شاهد بودیم که نابرابری‌های ساختاری چگونه در نتیجه همه گیری کووید ۱۹ موجب افزایش بیکاری، کاهش درآمد کارگران و افزایش کار غیر رسمی و زیانبار به ویژه در کشورهای در حال توسعه شد. این نابرابری هم اکنون نیز از طریق توزیع و دسترسی نابرابر به واکسن کووید ۱۹ در حال تشکیل و بازتولید شدن است.

شریعتمداری افزود: به این چالش‌های ساختاری باید اقدامات یکجانبه گرایانه برخی دولت‌ها را در تداوم اعمال محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه بعضی از کشورها حتی در این شرایط بحرانی افزود و همه این شواهد حکایت از آن دارد که چند جانبه گرایی و همکاری و تعامل بین المللی نه فقط از جانب ساختارها و توسعه نابرابر در جهان، بلکه از سوی قدرت‌های بزرگ اما غیر مسئول نیز در مخاطره قرار گرفته است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر در ادوار گذشته شاهد بودیم که اقدامات زورگویانه یک جانبه، حق توسعه و کار را به عنوان حقوق مسلم بشر به مخاطره می‌انداخت، امروز این مخاطره با تبعاتی به مراتب شدیدتر در مورد حق سلامت توسعه پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: حق سلامت یک حق انسانی جدایی ناپذیر از سایر حقوق است و در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر مورد تاکید قرار گرفته است.

شریعتمداری تصریح کرد: تضییع حق سلامت به هر دلیلی می‌تواند در دستیابی به اهداف توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و کار شایسته را به خطر بیاندازد. راه حل، ارتقای همبستگی جهانی، تقویت چندجانبه‌گرایی و اتکاء به رویکرد انسان محورانه در مورد آینده کار برای طراحی و اجرای استراتژی‌های احیای جوامع از آثار بحران کووید ۱۹ است.

شریعتمداری افزود: در حال حاضر، کلیدی‌ترین تهدید، تشدید نابرابری‌های جهانی به واسطه عدم دسترسی برابر به واکسن و بازتوانی کشورهای جهان از آثار اقتصادی بحران کووید ۱۹ است.

وی گفت: جنبش عدم تعهد می‌تواند با فراهم کردن زمینه‌های همکاری مؤثرتر و انتقال تجارب در بازسازی کشورهای در حال توسعه، گام‌های مؤثری در کاهش این چالش بردارد.

شریعتمداری اظهار کرد: تفاوت ساختار و ویژگی‌های بازار کار در کشورهای در حال توسعه ایجاب می‌کند که با تکیه بر ساز و کار همکاری‌های منطقه‌ای، الگوهای بازسازی منطبق بر شرایط خاص کشورها، طراحی و اجرا شود.

وی تاکید کرد: بدون تردید اگر روندهای کنونی بازسازی به همین شکل ادامه یابند با تشدید فزاینده نابرابری‌ها در آینده روبرو خواهیم بود.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آنچه این روزها بر مردم مظلوم فلسطین گذشت، بر کسی پوشیده نیست مشاهده رنج و سختی‌هایی که بر این مردم تحمیل می‌شود، قلب هر انسان آزاده و شرافتمندی را به درد می‌آورد.

وی گفت: وقتی امنیت، جان، مال و دارایی مردم فلسطین آشکارا مورد تضییع و تعدی قرار می‌گیرد، ناگفته روشن است که چه بر سر فعالیت‌های اقتصادی، بازار کار و معیشت آنها می‌آید. در واقع آنچه در فلسطین روی می‌دهد چیزی کمتر از آپارتاید نیست، بنابراین باید اینگونه اعمال ظالمانه انسانی به فوریت خاتمه یافته و حقوق مردم فلسطین و سایر مناطق اشغالی از جمله جولان سوریه برای حیات عزتمندانه به رسمیت شناخته شود.

کد خبر 498648

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.