سبدبافی میراث کهن زنان باغبادران/ هنرهای سنتی در ورطه فراموشی

شهردار باغبادران گفت: علیرغم داشته‌های غنی شهر ساحلی در حوزه میراث ناملموس متأسفانه آنگونه که باید به این مهم پرداخته نشده بود از این رو شهرداری با حرکت در مسیر تهیه پرونده‌های ثبتی میراث ناملموس این شهر تلاش کرده است اقدامات عملیاتی برای ماندگاری این آثار انجام دهد.

حجت الله امینی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: میراث فرهنگی مجموعه‌ای از یادمان‌ها، باورها و ارزش‌های فرهنگی مردمان یک جامعه است که با گذشت زمان از نسل‌های پیشین به نسل‌های آینده به ارث رسیده و باعث تعلق خاطر نسل آینده نسبت به زادگاه آنان خواهد شد.

وی با اشاره به رویکرد جدیدی که در حوزه حفاظت از میراث ملموس و ناملموسی که در شهرداری باغبادران حاکم شده است، افزود: علیرغم داشته‌های غنی شهر ساحلی در حوزه میراث ناملموس متأسفانه آنگونه که باید به این مهم پرداخته نشده بود از این رو شهرداری با حرکت در مسیر تهیه پرونده‌های ثبتی میراث ناملموس این شهر شامل آئین‌ها، مشاغل کهن، صنایع دستی، سوغات، داشته‌های غذایی و … تلاش کرده است اقدامات عملیاتی را برای ماندگاری این آثار انجام دهد.

شهرداری باغبادران تصریح کرد: با پیگیری مدیریت شهری از آبان ماه ۱۳۹۸ در مسیر ثبت پولکی باغبادران در فهرست آثار ملی معنوی کشور گام برداشتیم خوشبختانه این مهم در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۹ محقق شد.

وی سبدبافی را یکی از کهن‌ترین هنر دست مردم باغبادران دانست و ادامه داد: علاوه بر "پولک رسی" باغبادران موارد دیگری از جمله سبدبافی با استفاده از سفال گندم ظرفیت ثبت در فهرست آثار ملی معنوی کشور را دارد چرا که این هنر اصیل در دست فراموشی بوده و نیاز است برای احیای این هنر و آموزش آن به علاقه‌مندان اقدامات لازم بشود.

امینی با بیان این که با احیای میراث کهن و ماندگار شهر نغمه زندگی را می‌توان از عمق وجود احساس کرد، گفت: صنایع دستی، نشانگر هویت و فرهنگ هر شهر و منطقه است از این جهت با تلاش پیگیرانه مدیریت شهری پرونده ثبتی این هنر ارزشمند در حال تهیه و تدوین بوده تا نام مادران باغبادران که نمادی از فرهنگ و تمدن این شهر هستند و سبدهای بسیاری به دست آنان بافته شده در لیست آثار ناملموس کشور به ثبت برسد.

وی با بیان این که از امکانات بالقوه و قابلیت‌های فراوان هنر صنایع‌ دستی شهر باغبادران می‌توان به‌عنوان بخش مکمل اقتصادی، کشاورزی برای رونق اقتصادی شهر و شهروندان بهره مند شد، اضافه کرد: صنایع دستی چون سبدبافی با سفال گندم میراثی ماندگار است که در صورت احیای آن علاوه بر زمینه جذب گردشگر می‌تواند با ایجاد تراکنش‌های مالی بسترساز رونق تولید، اشتغال و اقتصاد شهر ساحلی باغبادران باشد.

کد خبر 493485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.