بررسی مزایا و معایب بازار ارزهای دیجیتال

رشدهای تند و تیز (شارپ) از ویژگی‌های بازر بازار رمز ارزهاست، پس اگر تحمل از دست دادن سرمایه خود را ندارید جای شما در این بازار نیست.

به گزارش خبرنگار ایمنا و بر اساس یادداشت ایمان کرمی، کارشناس ارشد اقتصادی که در اختیار این رسانه قرار گرفته است: این روزها در ایران بی شباهت به اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۹ که همه افراد می‌خواستند وارد بورس شوند، نیست.

در آن زمان برایشان تفاوتی نداشت که در بازار سرمایه چه می‌خرند و به قول افراد تازه وارد فقط بورس می‌خریدند و واقعاً هم رشد می‌کرد، نقشه بازار یکپارچه سبز و مقدار تقاضا بسیار بالا بود اما زمان زیادی نگذشت که این روند معکوس شد.

اکنون بحث ارزهای دیجیتال فقط در ایران نیست بلکه در کل دنیا این موضوع در حال تحقق است و مردم در حال حرکت به سمت خرید رمز ارزها هستند؛ خرید این افراد برای کسب سود است زیرا از دوستان و آشنایان خود شنیده‌اند که تا کنون چه رشدی را تجربه کرده‌اند و همین امر انسان را به طمع می‌اندازد که به سمت این بازار حرکت کند و اقدام به سرمایه گذاری برای سودهای چند صد درصدی کند اما باید نکاتی را توجه داشته باشد.

این بازار همان گونه که رشدهای تند و تیز (شارپ) دارد ریزش‌های شدیدی را نیز دارد و اگر تحمل از دست دادن سرمایه خود را ندارید جای شما در این بازار نیست؛ سوالی که باید از خود بپرسید این است که رمز ارزی را که قرار است بخرید بر چه مبنایی است؟ با چه تحلیلی اقدام به خرید می‌کنید؟ آیا با تحلیل تکنیکال آشنایی دارید؟ آیا با تحلیل بنیادی (اطلاع از فاند رمز ارز و مطالعه وایت پیپر) آشنایی دارید؟ آیا با مدیریت ریسک دارایی در چنین بازارهایی آشنایی دارید؟ اگر جواب این سوالات خیر است به شما پیشنهاد حضور در این بازار داده نمی‌شود مگر اینکه آموزش دیده باشید؛ آنگاه نه تنها یک ریسک بزرگ برای شما محسوب نمی‌شود بلکه امکان ایجاد یک کسب و کار با یک بازدهی معقول برای شما ایجاد می‌شود اما تا زمانی که دوره‌های تخصصی رمز ارزها را ندیده باشید پیشنهاد حضور در این بازار به شما داده نمی‌شود.

یکی از مهم‌ترین ریسک‌های حضور در این بازار برای ایرانی‌ها ریسک استفاده از صرافی‌ها است؛ برخی از صرافی‌های ایرانی اقدام به ایجاد سایت و بستری برای معاملات رمز ارزها کرده‌اند؛ این موضوع شرایط را برای بیشتر ایرانی‌ها فراهم کرده که در این سایت‌ها اقدام به خرید و فروش کنند، قابل توجه است که این سایت‌ها مجوزهای لازم از بانک مرکزی و نهادهای اصلی کشور را ندارند و امکان مسدود شدن درگاه‌های پرداخت وجود دارد.

از طرف دیگر برخی از ایرانی‌ها به علت عدم اعتماد به سایت‌های صرافی ایران از طریق صرافی‌های بین‌المللی مانند بایننس اقدام به معامله می‌کنند که حتماً لازم است افراد از vps کشورهای خارجی استفاده کنند؛ اگر از اینترنت ایران وارد سایت شوند اصطلاحاً حساب آنها ban (مسدود) می‌شود و این ریسک نیز متوجه سرمایه گذاران ایرانی است.

موضوع بعدی که بسیار حائز اهمیت است موضوع نگهداری رمز ارزها است؛ حفاظت از دارایی‌های خود بسیار مهم است و باید با اصول حفظ آنها در کیف پول‌ها آشنایی داشته باشد که حتماً باید یک دوره تخصصی حفظ و نگهداری و آشنایی با کیف پول‌ها را بگذرانید.

فکر کنید مدت‌ها در این بازار فعالیت و سود کسب کنید و یک نکته در خصوص امنیت کیف پول خودتان ندانید این موضوع باعث می‌شود تمامی زحمات شما در این مدت از دست برود، کیف پول‌ها مدل‌های مختلفی دارد؛ برخی از آنها کیف پول‌های سخت افزاری هستند که امنیت بسیار بالاتری را دارند و برخی بر روی گوشی نصب می‌شوند مانند trust wallet (معرفی به معنای نمونه است و توصیه به استفاده نیست) ؛ بر اساس میزان سرمایه گذاری فرد باید از هرکدام که تمایل دارد استفاده کند.

حفاظت از رمز عبور کیف پول نیز از جمله موارد مهمی است که باید به آن توجه شود. هرگز کلید دسترسی به کیف پولتان را که کلید خصوصی نام دارد، در اختیار افراد دیگر قرار ندهید.

در سال‌های اخیر، کیف پول‌های ارزهای دیجیتال در معرض هک و حملات اینترنتی از طرف افراد کلاهبردار قرار گرفته‌اند. یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش امنیت، تهیه نسخه پشتیبان از کیف پول ارز دیجیتال است.

همچنین عدم نگهداری مبالغ بالا در کیف پول‌های آنلاین یکی دیگر از راه‌هایی است که می‌تواند شما را از حملات هکرها نجات دهد. برای نگهداری ارز دیجیتال در مبالغ زیاد می‌توانید از کیف‌های سخت افزاری یا آفلاین استفاده کنید. هر چند ماهیت وجودی ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری بر روی آنها در اغلب کشورهای دنیا به صورت قانونی پذیرفته شده است، اما برخی از دولت‌ها برای مبادلات ارزهای دیجیتال محدودیت‌هایی را اعمال کرده‌اند. این قوانین و محدودیت‌ها با توجه به شرایط حاکم بر جامعه می‌تواند تغییر کند. بنابراین، بهتر است همواره اطلاعات خود را در این زمینه به روز نگه دارید.

معاملات فیوچر بلای جان سرمایه گذاران است؛ فکر کنید بازار روند صعودی دارد و میزان دارایی شما ۱۰۰۰ دلار است؛ اگر یک رمز ارز ۲۰ درصد رشد کند دارایی شما ۱۲۰۰ دلار خواهد شد؛ حال سوالی که وجود دارد آن است که تمایل داشتید کسی به شما پول قرض می‌داد و بر روی پول خود کارمزد بسیار ناچیزی می‌گرفت تا شما معامله کنید؟ مثلاً شما به جای ۱۰۰۰ دلار با ۱۰.۰۰۰ دلار وارد معامله شوید و در این صورت ۲۰ درصد سود می‌شود ۲۰۰۰ دلار و پس از بستن معامله سرمایه شما از ۱۰۰۰ دلار شده ۳۰۰۰ دلار؛ در این قسمت از بازار ارزهای دیجیتال بسیاری از افراد طمع می‌کنند، برخی از صرافی‌های خارجی ۵۰ تا ۱۰۰ برابر اهرم معاملاتی می‌دهند ولی نکته قابل توجه آن است که اگر بازار ریزش کند اندازه پول خود می‌توانید ضرر کنید و اگر ضرر بیشتر بشود معامله بسته خواهد شد و شما ۱۰۰۰ دلار اولیه خود را از دست می‌دهید؛ اصطلاحاً گفته می‌شود که شما لیکوید می‌شوید؛ افراد بسیار زیادی دارایی خود را در چند دقیقه از دست داده‌اند و پیشنهاد می‌شود که تنها با سرمایه اضافی خود در بازار رمزارزها اقدام به سرمایه‌گذاری کنید و با سرمایه خود قمار نکنید.

در این متن به هیچ عنوان توصیه‌ای به ورود یا خروج از این بازار نشده است؛ این بازار مالی مانند سایر بازارها ریسک‌های مربوط به خودش را دارد؛ همانطور که روندهای صعودی قوی دارد روندهای اصلاحی قوی نیز دارد، اگر هر شخصی تمایلی به ورود به این بازار دارد باید دوره‌های آموزشی مختلف را بگذراند و سپس ریسک حضور را نیز بپذیرد و مسئولیت تمامی معاملات بر عهده شخص سرمایه‌گذار است.

کد خبر 491500

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.