ظرفیت ۵ میلیارد دلاری تجارت میان ایران و عمان

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان گفت: با توجه به شرایط مناسب برای افزایش تنوع کالاهای صادراتی ایران و زیرساخت‌های موجود برای صادرات مجدد در عمان، ظرفیت افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو طرف تا پنج میلیارد دلار وجود دارد.

به گزارش ایمنا محسن ضرابی با اشاره مناسب بودن روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور، اظهار کرد: در سال ۹۲ همزمان با تشکیل اتاق مشترک ایران و عمان به دلیل وجود نداشتن زیرساخت‌های لازم، حجم مبادلات دو کشور بالغ بر ۲۲۱ میلیون دلار بود.

وی افزود: در سال ۹۷ با بهبود زیرساخت‌ها از جمله خطوط دریایی، تسهیل ثبت شرکت و حذف ویزا، تجارت ایران به عمان به حدود یک میلیارد و ۱۶۱ میلیارد دلار رسیده بود، اما در سال ۹۸ به دلیل مشکلات داخلی از جمله پیمان سپاری ارزی و بخشنامه‌های روزانه ممنوعیت صادرات کالا و یا وضع عوارض صادراتی، با افت ۴۰ درصدی رو به رو شد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با اشاره به شیوع ویروس کرونا در سال ۹۹ و بسته شدن برخی مرزها، تصریح کرد: با وجود تمام مشکلات ناشی از تحریم و شیوع کرونا، در ۱۱ ماهه سال گذشته، تجارت ایران و عمان به ۷۹۷ میلیون دلار رسید که نسبت به ۱۲ ماهه سال ۹۸ رشد ۱۰۳ میلیون دلاری را تجربه کرد و انتظار می‌رود این رقم در ۱۲ ماهه ۹۹ به حدود ۸۵۰ میلیون دلار افزایش یابد.

وی با بیان اینکه نقش بنادر عمان در واردات کالا به ایران در زمان بحران کرونا افزایش یافت، افزود: با وجود بسته شدن بنادر و مرزها بر روی کالاهای ایرانی از سوی بسیاری کشورها، عمان خطوط کشتیرانی تجاری بین دو کشور را افزایش داد.

ضرابی در خصوص کالاهای صادراتی از ایران به عمان نیز گفت: کالاهای متنوعی از جمله مواد معدنی، محصولات کشاورزی، مواد غذایی، تجهیزات ماشین آلات صنعتی و مصالح ساختمانی به عمان صادر می‌کنیم و به دلیل نگاه این کشور و همراهی در شرایط تحریم، فعالان اقتصادی علاقه بیشتری به تجارت پیدا کرده‌اند.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان با اشاره به اعتماد سازنده‌ای که در بین فعالان اقتصادی، تجار و اتاق بازرگانی عمان نسبت به اتاق مشترک ایران و عمان ایجاد شده، اظهار کرد: اخیراً اتاق مشترک با افزایش قابل توجه درخواست‌ها از سوی شرکت‌های عمانی برای تأمین انواع کالاهای مصرفی، معدنی و صنعتی از ایران رو به رو شده است که این امر نشان می‌دهد که کالاهای ایرانی از نظر کیفیت و قیمت در مقایسه با کالاهای مشابه سایر کشورها، توانسته در بازار عمان جایگاه خود را پیدا کند.

وی افزود: اتاق مشترک ایران و عمان رسالت اصلی و برنامه عملیاتی خود را در سال ۱۴۰۰ بر افزایش صادرات، صادرات مجدد و واردات از طریق عمان و ۶ محور کلیدی گردشگری، شیلات، معدن، حمل و نقل، صنعت و آموزش متمرکز کرده است.

ضرابی با بیان اینکه از ابتدای سال ۲۰۲۱، جلسات مستمر مشترکی میان اتاق بازرگانی ایران و عمان، مدیران عامل مناطق آزاد و مقامات ارشد دولت این کشور در راستای تسهیل همکاری‌های اقتصادی دو جانبه برگزار شده است، خاطرنشان کرد: عمان معادن بکر و با پتانسیل بالایی را در اختیار دارد که با توجه به تخصص شرکت‌های بخش خصوصی ایران، همکاری مشترک می‌تواند ارزش افزوده بالایی را برای دو کشور به ارمغان بیاورد.

به گفته وی، در زمینه گردشگری نیز در سال ۹۸ به دستاوردهای خوبی دست یافتیم اما اهداف گردشگری به دلیل شیوع ویروس کرونا با تأخیر مواجه شد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان خاطرنشان کرد: اگر تحریم‌ها به این شکل اعمال نمی‌شد و بخشنامه‌های مکرر، ممنوعیت‌های صادراتی و مشکلات برگشت ارز حاصل از صادرات به وجود نمی‌آمد، روند رو به رشد صادرات به عمان ادامه داشت و با جهش در حجم روابط اقتصادی مواجه می‌شدیم.

منبع: ایرنا

کد خبر 488930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.