قالیباف: ابرقدرت‌ها در مقابل ملت ما زانو می‌زنند،  اما مردم در صف مرغ می‌ایستند

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امروزه ابرقدرت‌های دنیا در مقابل اراده ملت زانو می‌زنند، اما در طرفی دیگر مردم رنج می‌کشند و در صف مرغ برای برآوردن انتظارات حداقلی شان حضور دارند، لذا باید فاصله بین بایدها و واقعیت‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.

به گزارش ایمنا، محمدباقر قالیباف امروز -شنبه ۲۱ فروردین ماه- در بیست و پنجمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان، رؤسا و مدیران ناجا که در ستاد فرماندهی نیروی انتظامی برگزار شد، اظهار کرد: امروزه در کشور با چالش‌هایی روبرو هستیم، اما فرصت‌های بزرگی نیز وجود دارد.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران افتخارات بزرگی را پدید آورده، از این رو تأثیرات آن در سطح کشور، منطقه و بین‌الملل مشهود است؛ بر اساس مجاهدت‌های امام (ره) و مردم و رهبری‌های هوشمندانه فرماندهی معظم کل قوا در این مقطع از تاریخ که آغاز قرن جدید است، شاهد احیای مجدد اسلام و عزت مسلمین هستیم، بنابراین طبیعی است که استکبار جهانی مقابل چنین باورهایی بایستد و در جهت ایجاد مانع باشد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که امروزه در گام دوم انقلاب به سر می‌بریم، از این رو ناگزیر هستیم با اولویت‌ها به چالش‌های پیش رو توجه و آنها را برطرف کنیم، افزود: بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شد، سیاست نامه‌ای برای همگان است که در آن تحلیل روندی از کل مسیر انقلاب، افق‌های آینده و وظایف افراد مشخص شده است.

قالیباف با تاکید بر این که بدون شک مهمترین وظیفه در گام دوم انقلاب، تلاش برای کاهش فاصله میان بایدها و واقعیت‌ها است، اضافه کرد: به عنوان نمونه هم اکنون معیشت مردم تحت فشار قرار گرفته و شاهد معضلات اقتصادی در کشور هستیم تا جایی که مسئله تأمین و توزیع مرغ به سادگی با روح و روان مردم بازی می‌کند که این مسائل به دلیل ضعف مدیریت است و نه ضعف نداشتن و کمبود منابع.

وی ادامه داد: به عبارتی امروزه ابرقدرت‌های دنیا در مقابل اراده ملت زانو می‌زنند، اما در طرفی دیگر مردم رنج می‌کشند و در صف مرغ برای برآوردن انتظارات حداقلی شأن حضور دارند، لذا باید فاصله بین بایدها و واقعیت‌ها را به حداقل ممکن برسانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بدون شک دستیابی به تحول اجتماعی و معجزه اجتماعی منطقی و فراگیر، راه حل برطرف کردن برخی از مشکلات است؛ این تحول اجتماعی جز با مردم باوری رخ نمی‌دهد و در این راستا نباید مردم را به سیاه و سفید و خاکستری دسته بندی کنیم.

قالیباف با بیان اینکه به عبارتی نباید برخی را ببینیم و برخی دیگر را نبینیم، اظهار کرد: هر طبقه‌ای دارای سلیقه‌ای است، بنابراین نباید با نگاه تبعیض‌آمیز آنها را دسته بندی کنیم.

وی افزود: باید توجه داشته باشیم وقتی حرف از مردم باوری می‌شود، یعنی باید با زبان مردم با آنها سخن بگوییم. در فرهنگ اهل بیت (ع) نیز مشاهده می‌شود که امامان (ع) در هر مقطع از زندگی متناسب با زبان مردم صحبت کرده اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: امام (ره) وقتی با مردم سخن می‌گفت، با زبان آنها صحبت می‌کرد و عمیق‌ترین مباحث فلسفی، فقهی و توحیدی را با راحت‌ترین جملات بیان می‌کردند، به عنوان نمونه وقتی بحث گروه‌های کارگری و مباحث اینچنینی بود، ایشان فرمودند خداوند هم کارگر است، لذا آنهایی که اهل قرآن و تفسیر بودند به عظمت این حرف پی می‌بردند و کارگران ساده هم جایگاه خودشان را درک می‌کردند.

قالیباف تاکید کرد: در حوزه مسائل سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، جامعه رشد قابل توجهی کرده، اما بخش اقتصادی نتوانسته پا به پای این سه حوزه پیش رود، که دلایل مختلفی مثل تحریم‌ها، سو مدیریت و… دارد که در این مدت اخیر بحران کرونا هم به آن اضافه شده است، اما ریشه اصلی این امر، ناکارآمدی و دوری از مردم باوری و دوری از اندیشه‌های ناب انقلاب است؛ باید یادآور شد اندیشه‌های انقلاب ریشه در خداباوری و ایمان داشتن به سنت‌های الهی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بر این اساس امروز دشمنان برای تضعیف نظام سیاسی از حوزه اقتصاد وارد می‌شوند و آن را تحت فشار قرار می‌دهند، به همین جهت گاهی دوقطبی فقر و غنا در کشور مهم‌تر از دوقطبی جنگ و صلح شده است.

قالیباف با اشاره به برخی دیگر از چالش‌هایی که مردم با آن مواجه هستند، گفت: نظام بوروکراسی اداری و اجرایی حاکم، اسب سرکشی شده که گاهی سوار آن هیچ تسلطی بر آن ندارد و وی را با خود می‌برد که ضعف بزرگی است.

وی در خصوص اهمیت رابطه بین کارگزاران و مدیران بین مردم، گفت: شهید بهشتی همیشه می‌گفت که برخی از موضوعات در فرهنگ اسلامی مانند عدالت، قطعی است، از این رو در رابطه بین کارگزاران در نظام اسلامی و مردم، هرگز نباید حجابی باشد؛ حق مردم است بدون هیچ مانع، آجودان و رئیس دفتر بتوانند با مدیران خود صحبت کنند که اگر این مورد برطرف نشود سبب ایجاد فاصله میان باورها و واقعیت‌ها می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس، رزمندگان و بسیجیان در صبح روز عملیات، فرماندهان قرارگاه، لشگر و گردان خود را در پشت خاک ریزها کنار خود می‌دیدند که این مهم عامل موفقیت در دوران دفاع مقدس بوده است. اکنون سوال این است که مردمی امروز در عرصه اقتصادی طعم فقر را می‌چشند، آیا مسئولان را در کنار خودشان می‌بینند؟

قالیباف ادامه داد: دشمن خبیث نیز متأسفانه هر روز تلاش می‌کند، تهمت دروغ را به جامعه تزریق کند، به همین جهت باید توجه جدید به رابطه کارگزاران نظام و مردم داشت.

وی افزود: در این بین گروه‌های مختلف خواسته‌های متعددی را مطالبه می‌کنند که گاهی با یکدیگر متضاد است و اگر پاسخ دقیق، به موقع و سریع به خواسته‌ها داده نشود، هر روز با مسائل مختلفی مواجهیم. به عنوان مثال در حوزه افزایش حقوق‌ها، در تأمین اجتماعی برای برخی کف حقوق زیر ۲ میلیون تومان پیش بینی و برخی دیگر ۶ میلیون تومان دیده شده و افزایش حقوق‌ها نیز هیچ تناسبی ندارند و منصفانه نیست، بنابراین در حوزه جامعه شناسی باید مواردی مانند عدالت، مبارزه با فقر، تبعیض و… مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی روزمرگی را از دیگر مشکلات جامعه دانست و گفت: روزمرگی با تار و پود انقلاب اسلامی و اقدام جهادی سازگاری ندارد پس همیشه باید شاهد حرکت، جوشش و پویایی در سیستم نظام باشیم و عدم تحقق این موضوع سبب ناکارآمدی نظام اداری و اجرایی کشور می‌شود.

قالیباف تاکید کرد: ناکارآمدی‌های یاد شده سبب مشکلاتی می‌شود که سربار آن را نیروی انتظامی باید تحمل کند و هر اقدامی در این راستا موجب مسائل مختلف می‌شود.

وی افزود: امروزه نیروی انتظامی در بطن زندگی مردم است و خیلی وقت‌ها فرماندهان ناجا بیشتر از نیروهای خود با مردم دیدار می‌کنند، بنابراین شناخت پدیده‌ها پیش از اقدام کردن، امری واجب است. ناجا زمانی موفق است که بتواند به صورت فعال و جلوتر از پدیده‌ها حرکت کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نیروی انتظامی در گروه‌های مرجع، جز سه رتبه برتر است بنابراین، این سرمایه اجتماعی را در راستای اعتمادسازی باید حفظ کند و دچار روزمرگی نشود؛ به عبارتی ناجا باید فرزند زمانه خویش در همه ابعاد باشد.

قالیباف تاکید کرد: پایه اساسی اعتمادسازی، کارآمدی مبتنی بر مردم باوری است، به عنوان مثال مردم مرزنشین باید احساس کنند که با نیروی انتظامی عجین هستند، آن وقت می‌توان آثارش را در حفاظت و حراست از مرزها دید. رضایت مردم، تبلور رضایت الهی است، بنابراین باید تلاش کنیم مردم به حقوقشان آشنا شوند تا اعتماد صورت گیرد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی آماده است تا حمایت‌های قانونی، مالی و… از نیروی انتظامی صورت گیرد تا شاهد برطرف کردن نیازهای حداقلی این مجموعه باشیم، زیرا امنیت و برطرف کردن مشکلات معیشتی دارای اهمیت است. گاهی مردم با مشکلات کنار می‌آیند، اما امنیت برایشان اولویت دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال تلاش شد در سال جاری برای اقدامات عمرانی مربوط به ۲۰۸ پاسگاه و کلانتری اعتبار اختصاص یابد و این موضوعی بود که در سفرهای نظارتی نیز مردم درخواست می‌کردند.

منبع: ایلنا

کد خبر 485994

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.