نرخ بیکاری استان اصفهان به ۱۰ درصد رسیده است

استاندار اصفهان گفت: با مجموعه اقدامات انجام شده، نرخ بیکاری استان اصفهان در پاییز ۹۷، ۱۴‌.۱ درصد بود که در پاییز ۹۹ به ۱۰.۴ رسیده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، عباس رضایی عصر روز سه‌شنبه -۱۹ اسفندماه- در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان اصفهان که با حضور بابک دین پرست، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزارت کشور تشکیل شد، اظهار کرد: در استان اصفهان همدلی، هماهنگی و انسجام خوبی بین مسئولان وجود دارد و نمایندگان محترم نیز با مسئولان دستگاه‌های اجرایی در تعامل هستند.

وی افزود: استان اصفهان دارای بیش از ۹۳۰۰ بنگاه اقتصادی و ۷۲ شهرک صنعتی است و ۴۵ درصد از فولاد و ۵۵ درصد از مصنوعات طلای کشور در این استان تولید می‌شود.

استاندار اصفهان ادامه داد: این استان ۲ هزار و ۲۵۰ واحد تولید سنگ دارد که ۴۵ درصد از سهم صنایع سنگ کشور را به خود اختصاص داده است؛ علاوه بر این ۱۸ هزار واحد فعال در صنعت نساجی که بیش از ۱۰۰ هزار نیرو در آن فعالیت می‌کنند نیز در این استان وجود دارد؛ ۱.۳ میلیون تن شیر خام نیز در اصفهان تولید می‌شود.

رضایی با بیان اینکه ۱۰ درصد بنگاه‌های اقتصادی و ۱۲ درصد نیروی کار کشور در استان اصفهان حضور دارد، افزود: تا کنون ۲۵۹ کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در استان تشکیل شده که ۱۰۲۵ مصوبه آن اجرایی شده است. از این کارگروه ۵۶ درصد مصوبات در حوزه استمهال، ۸ درصد در حوزه تأمین اجتماعی و ۶ درصد حوزه کارگری بوده است.

وی افزود: پیاده سازی نظام پیگیری مصوبات، گرفتن مجوز نفت خام برای صنایع شیمیایی، پیگیری بسته بندی محصولات نفتی، بهره‌مندی از محصولات و فناوری‌های نوین، تشکیل کمیته اقتصاد دیجیتال استان و هماهنگی با سمن‌های اقتصادی از جمله خانه صنعت معدن که منجر به بازگشت ۷۹ واحد به چرخه تولید شد، از جمله اقدامات انجام شده در راستای رفع موانع تولید استان اصفهان است.

استاندار اصفهان تصریح کرد: علاوه بر این تا کنون ۲۳ مورد کارگروه تنظیم بازار، ۱۷ جلسه گروه اقدام، ۱۴ جلسه شورای گفت‌وگو و ۱۱ جلسه خبرگان بانکی تشکیل داد. اولین استانی که تولید ماسک پارچه‌ای را راه اندازی کرد، اصفهان بود که اکنون روزی ۵ میلیون ماسک تولید می‌کند. با مجموعه اقدامات انجام شده، نرخ بیکاری استان که در پاییز ۹۷، ۱۴‌.۱ درصد بود، در پاییز ۹۹، به ۱۰.۴ رسیده است.

رضایی اضافه کرد: وجود یارانه‌های غیر هدفمند، بالا بودن نرخ سود و کارمزد بانکی که موجب خروج ۱۶ هزار میلیارد تومان پول در سال گذشته توسط بانک‌های خصوصی شده، نبود حمایت کافی از برخی از تولیدات داخلی و واردات این کالاها، توسعه ناکافی زیر ساخت‌ها به عنوان نمونه نبود گمرک مستقر در شهرستان کاشان و مشکلات قطعه سازان، از جمله مشکلات موجود در حوزه اقتصادی استان است.

وی خاطرنشان کرد: صنعت نساجی نیازمند نگاه ویژه وزارت صمت است؛ در برخی موارد همچون شورای معادن هم اختیارات لازم را نداریم. لازم است وزارت صمت و بانک مرکزی میز ویژه‌ای را برای حل مشکلات استان اصفهان تشکیل دهند. اگر این امکان وجود داشته باشد که بانک مرکزی در هر استان نماینده ویژه داشته باشد، مشکلات استان‌ها سریع‌تر حل خواهد شد.

کد خبر 480281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.