اسلامی: نباید به دلیل تحریم از توسعه صنعت دریایی غفلت کرد

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه نباید به دلیل وجود تحریم به توسعه صنعت دریایی بی‌توجه بمانیم، گفت: با اعتقاد راسخ به تخصص نیروهای داخلی امیدواریم که بتوانیم صنعت دریایی کشور را تقویت کنیم.

به گزارش ایمنا، محمد اسلامی امروز (شنبه) در مراسم امضای دو قرارداد تأمین و تحویل ۱۰ فروند شناور راهنمابر و تفاهم‌نامه همکاری سازمان بنادر و دانشگاه علم و صنعت ایران، اظهار کرد: در مراسم امروز که امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان بنادر با شرکت‌های داخلی و دانشگاه علم و صنعت است گام‌های خودباوری برداشته شد.

وی افزود: چنانچه بخواهیم اهداف کلان مقام معظم رهبری را در جهت اقتصاد دریا محور دنبال کنیم باید توسعه منابع انسانی، فناوری و صنعت در دستور کار باشد و هم قلمروی کسب و کار دریایی را توسعه دهیم و تحقق هر چهار مورد، نیازمند ظرفیت سازی است.

وزیر راه و شهرسازی گام نخست ظرفیت‌سازی در جهت اقتصاد دریا محور را تشکیل دانشکده تخصصی بندری و دریانوردی برشمرد و گفت: امروز یک اقدام مبارکی انجام شده است اما باید دستیابی به فناوری‌های روز دنیا دنبال شود و این فناوری‌ها لازم است در دستور کار قرار گیرد چون توسعه صنعت دریایی در آینده زمینه‌ساز توسعه اقتصادی کشور می‌شود.

اسلامی ادامه داد: تأسیس دانشکده تخصصی دریانوردی و تأمین نیروی انسانی متخصص، انجام پژوهش‌ها و ارائه مقالات مورد نظر از طریق این دانشگاه‌ها برای کشور زمینه‌ساز تحولات بنیادین خواهد بود.

وی تصریح کرد: همچنین با ایجاد این دانشکده تمامی مشاغل در حوزه دریا و بندر با استفاده از تجربیات و فناوری‌های روز دنیا با استفاده از نیروی انسانی متخصص گسترش خواهد یافت.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه باید حمایت از مشاغل در این حوزه گسترش یابد، ادامه داد: سال گذشته شعار مراسم دریانوردی «ناوگان ایرانی و دریانوردان ایرانی» بود برای رسیدن به این شعار باید حوزه نیروی انسانی را تقویت کنیم.

اسلامی گفت: اعتماد به ظرفیت‌های داخلی و گسترش دریانوردی باعث گسترش حمل و نقل حوزه دریایی می‌شود. به همین دلیل باید نقش و سهم خودمان را در تمامی کشور در حوزه دریایی روزافزون کنیم و بتوانیم از آن بهره‌مند شویم.

وی خاطرنشان کرد: باید در عرصه اقتصاد دریا محور، شکوفا شویم و نباید به دلیل متأثر شدن از تحریم‌ها به این صنعت بی توجه بمانیم. ظرفیت‌های داخلی در گذشته در حوزه سامانه دریایی چندان مناسب نبود و به این ظرفیت‌های موجود توجه چندانی نمی‌شد، اما در این دو دهه اخیر توانستیم از تولید داخلی و صنعتی کشور در این حوزه استفاده کنیم.

وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: صنعت حمل‌ونقل دریایی در کشور همواره با بی‌میلی مواجه بوده و امروز این ظرفیت‌ها فراهم شده و با اعتقاد راسخ به تخصص نیروهای داخلی امیدواریم صنعت دریایی کشور را بتوانیم تقویت کنیم.

اسلامی تصریح کرد: صنعت کشتیرانی و صنعت نفت کش نسبت به بارور کردن صنعت حمل و نقل دریایی اعتقاد پیدا کرده است که در این بخش صنعت نفت‌کش پیشروتر و صنعت کشتیرانی کمی آرام تر قدم برداشته است.

منبع: ایرنا

کد خبر 470370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.