برخی از فحاشی به روحانی نان می‌خورند

فعالیت و اظهارنظر چهره‌های سیاسی در خصوص اتفاقات جاری کشور را در بسته خبری سیاسی امروز ایمنا دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بسته سیاسی به ارائه گزیده اخبار منتشر شده در ۲۴ ساعت گذشته می‌پردازد:

انتقاد تند واعظی از اصلاح‌طلبان؛ به آنها سمت دادیم به جای تشکر طلبکار شدند

محمود واعظی به انتقاد صادق خرازی دبیرکل حزب ندای ایرانیان از رئیس‌جمهوری و دولت واکنش نشان داد. خرازی جمعه گذشته درباره نامزد اجاره‌ای و پاسخگو نبودن آن و اینکه اصلاح‌طلبان دیگر دولت اجاره‌ای نمی‌خواهند در ششمین مجمع عمومی حزب ندای ایرانیان سخنرانی کرده بود.

واعظی در این باره گفت: یکی از مسؤولان ستاد انتخاباتی حسن روحانی در سال ۹۲ بودم، یادم می‌آید او در هیچ جای ستاد نقشی نداشت. نخست بیاید اثبات کند برای روی کار آمدن رئیس جمهوری چه کار کرده که چنین اظهاراتی داشته است؛ ضمن اینکه محمدرضا عارف تا روز سه شنبه قبل از رأی‌گیری نامزد جریان اصلاحات در انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری بود.

رئیس دفتر رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: آن زمان نظرسنجی‌ها فاصله معناداری میان رأی روحانی و عارف را نشان می‌داد بطوری که روحانی جزو نفرات اول و دوم بود. بر همین اساس خودشان و بیشتر از همه سید محمد خاتمی و دوستان آنها تصمیم گرفتند عارف که دیگر شانسی برای رقابت نداشت، کنار برود.

واعظی اضافه کرد: آنها آزاد بودند به قالیباف یا کسی دیگر رأی دهند اما مردم تصمیم گرفتند به دکتر روحانی رأی دهند. بنابراین حرفی که او می‌زند نادرست است.

وی ادامه داد: آنها با نگاهی به گذشته ببینند قبل از این دولت چه شرایطی داشتند و فعالیت‌های آنها در چه حدی بود. این دولت همفکران آنها را در استانداری‌ها و سمت معاونت وزیر به کار گرفت و امروز به جای تشکر، طلبکار هم شدند و حرف‌های بی‌ربط می‌زنند و الان که زمان انتخابات شده در پی یک سری حرف‌های بی پایه و اساس هستند.

هادی غفاری: نان برخی در فحاشی به روحانی است

«هادی غفاری»، فعال سیاسی اصلاح طلب، در رابطه با توهین به رئیس جمهور در صدا و سیما توسط یک روحانی گفت: من آدم واقع بینی هستم و عقیده دارم امروز لباس روحانیت با لباس ۵۰ سال پیش خیلی فرق دارد. سابق بر این حوزه‌های ما مطهری، بهشتی و علامه جعفری تربیت می‌کرد و امروز از اینها تربیت می‌کند. البته من نمی‌گویم همه این طور هستند ولی از این قشر زیاد تربیت شده است.

او افزود: مثل همه مردم یا خیلی از مردم که به دنبال معاش هستند، نان اینها هم در این کار است. مساله دیگر این است که شاید نه همه ولی بخشی از حاکمیت بدش نمی‌آید که با صراحت یا با کنایه از این حرف‌ها زده شود. به نظر من اینها ولایت مدار نیستند و نان را به نرخ روز می‌خورند.

غفاری تاکید کرد: اگر فردا حکومت به آقای روحانی بها بدهد و از دولت چیزی به اینها برسد اینها در حد اعجاز از او تعریف می‌کنند.

او اضافه کرد: اگر این هتاکی نسبت به رئیس یک قوه دیگر انجام می‌شد با گوینده برخورد می‌کردند و گاهی در کمتر از این حد هم شکایت و فرد محکوم می‌شد. مثلاً کسی در مورد قم حرفی زده و گفته که کرونا از قم آمده است در دادگاه برای معاون وزیر یا سخنگوی بهداشت و درمان، پرونده ایجاد کردند، چون گفته بود این بیماری از قم شروع شده است.

ظریف، جهانگیری و محسن هاشمی در لیست کارگزاران برای ۱۴۰۰

علی‌محمد نمازی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گفت‌وگو با خبرنگار با اشاره به آخرین فعالیت حزب متبوعش برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ گفت: علی‌رغم اینکه آقای مرعشی در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود که گزینه نهایی کارگزاران به زودی معرفی می‌شود، ولی تصمیم حزب بر این شد که تا مشخص شدن نتیجه طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری که تغییرات سلبی و ایجابی زیادی را در ارتباط با کاندیداهای شرکت در انتخابات ایجاد کرده، در رابطه با گزینه نهایی حزب اظهار نظری صورت نگیرد.

وی افزود: با این حال پیش از این نیز اعلام شده که گزینه‌های حزب کارگزاران احتمال از میان آقایان محسن هاشمی و محمدجواد ظریف انتخاب خواهد شد. اگرچه که شنیده‌ها حاکی از این است که گویا آقای جهانگیری نیز قصد کاندیداتوری در انتخابات را دارد؛ اگر این خبرها صحت داشته باشد از آنجا که آقای جهانگیری از اعضای باسابقه حزب کارگزاران است، طبیعتاً ایشان نیز در دایره کاندیداهای حزب قرار خواهد گرفت البته این مطلبی که عرض شد نظر شخصی بنده است و همانطور که گفتم نظر نهایی حزب درباره کاندیداها پس از مشخص شدن تکلیف طرح اصلاح قانون ریاست‌جمهوری انتخابات اعلام می‌شود.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در واکنش به اظهارات اخیر حجاریان که درباره حمایت حزب کارگزاران از کاندیدای نظامی گفته بود "عقد نظامیان و کارگزاران را در آسمان‌ها بسته اند" تصریح کرد: البته آقای مرعشی روز گذشته نسبت به این اظهارنظر عجیب آقای حجاریان واکنش نشان داد و گفته بود که اگر ایشان در ارتباط با ادعای خود مدرکی دارد، منتشر کند؛ از نظر بنده نیز آقای حجاریان نباید درباره حزب کارگزاران اینگونه سخن می‌گفت.

نمازی خاطرنشان کرد: به هر حال دو حزب فراگیری که امروز در جریان اصلاحات وجود دارد یکی حزب کارگزاران است و دیگری حزب اتحاد ملت و آقای حجاریان به عنوان یکی از منتسبان به حزب اتحاد نباید چنین اتهاماتی را نسبت به حزب کارگذارن بیان کند بنابراین انتظاری که از آقای حجاریان می‌رود این است که هرچه سریع‌تر اظهارات خود را اصلاح کند.

وی گفت: بنده به عنوان یکی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران اعلام می‌کند هیچ‌گاه بحث حمایت از کاندیدای نظامی در حزب مطرح نشده است و نمی‌دانم که آقای حجاریان بر اساس چه سندی این گونه اظهارنظر غیرواقعی را بیان کرده است.

فلاحت‌پیشه: مجلس یازدهم شبیه به دولت احمدی‌نژاد است

حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم با بیان اینکه روابط کشورهای دنیا و ایران در دوره «پساترامپ» به سمت تقویت دیپلماسی می‌رود، گفت: در شرایطی که کشورها به دنبال تقویت دیپلمات‌های خود هستند تا در این راستا منافع کشورشان را تأمین کنند، ما مسیر معکوس را در پیش گرفته‌ایم و عده‌ای به جای تقویت دیپلماسی کشور به دنبال حذف آن هستند.

نماینده سابق مجلس بیان کرد: فرمان‌های متعددی از سوی جو بایدن بعد از مراسم تحلیف داده شد و بسیاری از سازوکارهای دیپلماسی جهان را فعال می‌کند. رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در دوره ترامپ تلاش کردند از سیاست‌های وی علیه ایران استفاده کنند و برای پیروزی او موضع‌گیری‌های داشتند، اما در شرایط کنونی و با شکست ترامپ به دنبال نقاط مشترکی هستند تا با دولت جوبایدن ارتباط برقرار کنند.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی موضع گیری اخیر مجلس در قبال محمد جواد ظریف تقویت دیپلماسی نیست و باعث تضعیف دیپلماسی می‌شود.

این استاد دانشگاه گفت: سوال از وزرا حق طبیعی مجلس است و مجلس حق دارد با توجه به وظایف اعضای کابینه دولت از آنها سوال بپرسد، اما نظارت مجلس بر عملکرد اجرایی دولت وقتی قابل دفاع است که ماحصل آن به سود منافع ملی کشور تمام شود.

عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: برخورد نمایندگان با وزیر امور خارجه از این حیث قابل انتقاد بود که نه تنها در راستای منافع ملی نبود بلکه اقدامی در جهت تضعیف قدرت دیپلماسی کشور بود. باید هم به رفتار مجلس انتقاد کرد و هم به عملکرد کلی دولت که زمینه بروز چنین رفتاری را فراهم کرده است.

وی با اشاره به انتقاد نمایندگان از ظریف گفت: در شرایط کنونی به گونه‌ای عمل می‌شود که توان دیپلماسی و پیشبرد مذاکره در به عنوان یک ضعف به حساب می‌آید. آن هم در وضعیت کنونی که دنیا به دیپلماسی روی خوش نشان داده در این شرایط تضعیف وزیر امور خارجه، تضعیف دیپلماسی کشور است.

نماینده سابق مجلس بیان داشت: کاری که در جلسه روز سه شنبه مجلس صورت گرفت صرفاً تخریب ظریف نبود بلکه تخریب دیپلماسی کشور بود.

فلاحت پیشه با اشاره به سوال نمایندگان از ظریف در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر چه مقوله هسته‌ای مقوله کلان است و تصمیم‌گیری درباره آن در شورای عالی امنیت ملی انجام می‌شود اما باید پرونده هسته‌ای در حوزه اجرا به وزارت امور خارجه سپرده شود که در این کار حرفه‌ای‌تر از دبیرخانه شورای عالی امنیت عمل می‌کند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: خوشبختانه این کار در دولت آقای روحانی صورت گرفت و در نتیجه عملکرد مطلوب تیم مذاکراتی به تصویب برجام به عنوان یک ماحصل قابل دفاع انجامید منتهی بعد از آن شرایطی شکل گرفت که برجام مورد هجمه واقع شد و ظریف هم نتوانست از اختیارات وزارت امور خارجه و از میزان مسئولیت خودش در برجام دفاع کند. این باعث شد که عملاً به عنوان متهم اصلی شکست برجام قلمداد شود. در حالی که این شکست توسط ترامپ به برجام تحمیل شده بود.

نماینده پیشین مجلس گفت: برجام یک دستاورد بود که سبب شد ۹۱۵ تحریم از مجموع ۱۰۴۸ تحریم برداشته شود و برای اولین بار یک کشور از قطعنامه‌های ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد که تبعاتی مانند بی‌ثباتی و شکست جدی را به دولت‌ها تحمیل می‌کرد، نجات یابد.

رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: دنیا برای ایران دیپلماسی را انتخاب کرده است و در این شرایط نباید وقت را تلف کنیم.

وی افزود: اروپایی‌ها در زمان سید محمد خاتمی وقت دیپلماسی ایران را کُشتند و احمدی نژاد در زمان باراک اوباما وقت دیپلماسی ایران را از بین برد. در شرایطی که اوباما می‌خواست دیپلماسی را فعال کند وی با طرح یک سری ادعاهای بی‌فایده که هیچ‌گونه نتیجه عملی برای منافع ملی کشور نداشت، عملاً فرصت دیپلماسی ایران را از بین برد.

فلاحت پیشه خاطرنشان کرد: برجام می‌توانست در دوره اول دولت اوباما تصویب شود و اگر این کار صورت می‌گرفت برجام به حدی ریشه دوانده بود که امثال ترامپ نمی‌توانستند آن را از بین ببرند. ولی متأسفانه فرصت سوزی شد.

عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: کار مجلس یازدهم شبیه اقدامات دولت احمدی‌نژاد در کُشتن فرصت‌های دیپلماسی است. در شرایطی که دنیا چراغ سبز دیپلماسی نشان می‌دهد در ایران عده‌ای تمایل دارند با اهداف سیاسی و جناحی، چراغ‌های قرمز روشن شود و این نشان می‌دهد که همانند گذشته عده‌ای به دنبال قربانی کردن منافع ملی کشور هستند.

قرارداد تضمین خرید، برای هپکو قابل اجراست

عزت الله اکبری تالار پشتی دوم بهمن ماه در جریان بازدید از شرکت هپکو با اشاره به اجرای مدلی برای ایران خودرو دیزل در کشور، اظهار کرد: مصر هستیم که این مدل در سطح کشور اجرایی شود.

وی با بیان اینکه امروز در جنگ اقتصادی قرار داریم و کارگران هپکو نیز تنها توقع سرپاشدن این کارخانه را دارند، اما ظاهراً دولت فضای دیگری را دنبال می‌کند، گفت: می‌توان قرارداد تضمین خرید را با توجه به تنوع تولیدی که در هپکو وجود دارد اجرایی کرد و قطعاً با اجرای این مدل، عقد این قرارداد و تأمین نقدینگی از سوی بانک برای ۵ سال می‌توان خطوط تولید شرکت را مجهز و بهترین تولیدات را اجرایی کرد.

اکبری تالار پشتی با تاکید بر اینکه نباید فقط چشم به تولید برای داخل داشت بلکه صادرات هم باید مدنظر قرار گیرد، افزود: امروز دانش فنی و نیروی انسانی ظرفیت مهم موجود در کشور است که بسیاری از شرکت‌های کشورهای دیگر آن را ندارند و با این وجود واحدهای عمومی و دولتی برای عقد قرارداد با هپکو وارد نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه قطعاً در تهران با حضور مسئولان امر هماهنگی جهت بستن قرارداد تضمین خرید را برای هپکو دنبال خواهیم کرد، گفت: مجلس پای کار است، توان تولید در این شرکت وجود دارد و باید برای فعالیت مجدد آن تلاش کرد.

کد خبر 470137

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.