۲۰۲۰ رکورد گرمای زمین در سال ۲۰۱۶ را تکرار کرد

داده‌های جامع هواشناسی نشان می‌دهد که در سطح جهانی، سال ۲۰۲۰ گرمترین سال ثبت شده است و از این نظر شرایطی برابر با سال ۲۰۱۶ دارد.

به گزارش ایمنا، مسئله نگران‌کننده این است که رکوردشکنی گرمایی سال ۲۰۲۰ در شرایطی رخ داده که در این سال پدیده ال نینو بروز کرد که اثر خنک‌کننده داشت. در حالی که رکورد گرمای سال ۲۰۱۶ در پشت پدیده «ال نینو گرم‌کننده» ظاهر شد.‌

بررسی یاد شده که توسط اتحادیه اروپا صورت گرفته، نشان می‌دهد متوسط دمای سطح کره زمین در جهان در سال ۲۰۲۰ حدود ۱.۲۵ سانتی‌گراد بیشتر از متوسط دمای ثبت شده در سال‌های ۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰ بوده است. این رقم نسبت به متوسط دمای ثبت شده از سال ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ نیز ۰.۶ درجه سانتیگراد افزایش نشان می‌دهد.

این افزایش در مورد قاره اروپا به ترتیب ۱.۶ و ۰.۴ درجه سانتیگراد بوده است. بیشترین نگرانی مربوط به قطب شمال است که در آن متوسط دمای ثبت شده در سال ۲۰۲۰ در مقایسه با بازه زمانی ۱۹۸۱ تا ۲۰۱۰ بیش از ۰.۶ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

بر اساس این بررسی، ۶ سالی که گرم‌ترین سال‌های جهان محسوب می‌شوند همگی در ۶ سال اخیر رخ داده‌اند و ۲۰ سالی که گرم‌ترین سال‌های جهان محسوب می‌شوند همگی در ۲۱ سال گذشته قرار دارند.

این بررسی می‌افزاید: دهه ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ گرم‌ترین دهه ثبت شده است که از سال ۱۹۸۰ میلادی به بعد روند صعودی آشکاری را ادامه داده است.

با این حال آنچه که رکورد جدید گرم‌ترین سال را به ویژه مورد توجه قرار می‌دهد این است که بخش‌هایی از نیم کره جنوبی زمین دمای هوای پایین‌تر از متوسط را به دلیل بروز پدیده «ال نینو» که اثر خنک‌کننده داشت، تجربه کردند و این الگوی خوبی برای سال‌های آینده که با «ال نینو گرم‌کننده» مواجه هستند، محسوب نمی‌شود.

منبع: همشهری‌آنلاین

کد خبر 467980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.