ربیعی: تامین واکسن خارجی و تولید داخلی به موازات هم پیگیری می‌شود

سخنگوی دولت با بیان اینکه اشاعه بی‌اعتمادی به واکسن داخلی هدفی جز پراکندن ناامیدی بین مردم ندارد، گفت: تهیه و تامین واکسن خارجی و واکسن تولید داخلی همزمان به موازات هم پیش رفته و هیچ کدام مانع فعالیت‌ دیگری نشده است.

به گزارش ایمنا، علی ربیعی روز سه شنبه در نشست خبری اظهار کرد: در سال نو میلادی و در آستانه ورود به سال ۱۴۰۰، ملت ایران وارد دوران نوینی از حیات سیاسی و اجتماعی خود می‌شود مروری بر مسیر دستاوردهای ملت ایران در این شرایط دشوار و همچنین مسیرهایی که در این ایام تاریخی داشته‌ایم برای امروز و فردای ما قابل توجه و حاوی درس‌های آموزنده است.

وی افزود: سال‌های گذشته متحمل فشاری وصف ناشدنی در مقابل جنگ افروزی بی‌سابقه دولت ترامپ شده‌ایم. امروز شاهد آشکار شدن شکست سیاست فشار حداکثری هستیم که آخرین مصداق آن شکست دولت آمریکا در تلاش برای احیای پیگیری کمیته تحریم در سازمان ملل بود.

سخنگوی دولت یادآور شد: همزمان سال سختی را با همه‌گیری ویروس کرونا پشت سر گذاشتیم تحریم و کرونا در هم آمیخت و سال سختی برای دنیا و ملت ما رقم زد.

ربیعی اضافه کرد: سال سختی که بر اثر فریبکاری و پنهان‌کاری دنیا، ایران را ابتدا در رتبه نخست همه‌گیری کرونا قرار دارد و امروز نه تنها با همت کادر درمانی موفق به مهار این ویروس شده‌ایم بلکه جز معدود کشورهای پیشتاز در تولید واکسن هستیم. در مواجهه با این دستاوردهای انکارناپذیر، تلاش‌های بزرگ‌تری در جهت ناامید کردن مردم در برابر تحریم‌ها آغاز شده است.

وی یکی از این تلاش‌ها را دو قطبی سازی واکسن خارجی و واکسن تولید داخلی عنوان و تصریح کرد: اشاعه بی‌اعتمادی به واکسن داخلی هدفی جز پراکندن ناامیدی بین مردم ندارد. در حالی که واکسن خارجی و تولید داخلی همزمان به موازات هم پیش رفته و هیچ کدام مانع فعالیت آن دیگری نشده است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در کنار این بی اعتماد سازی، خود تحقیری و یاس پراکنی در سوی برخی جریان‌ها به شدت در حال انجام شدن است و نباید این افتخار ملی را از یاد ببریم که به رغم محدودیت‌های تحریم، گام‌هایی برای واکسن و درمان کرونا برداشته‌ایم که کشورهای انگشت شماری چنین کرده‌اند.

ربیعی خاطرنشان کرد: شواهد حاکی است تلاش‌های انجام شده قطعاً مثمر ثمر می‌باشد تا همین‌جا نباید تلاش دانشمندان خود را نادیده بگیریم و قطعاً این تلاش‌ها را پاس خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه این فضاسازی‌ها برای بزرگ‌نمایی نقاط منفی و کوچک نشان دادن نقاط مثبت جدید نیست، اظهار کرد: روزهای نخست کرونا را به یاد بیاورید که چگونه وضعیت کرونا را در ایران نقطه ضعف دولت و ملت اعلام می‌کردند و همگان دیدید در مقایسه با سایر کشورها عملکرد بهتری داشتیم و به‌ویژه اینکه کادر درمان فداکار برخلاف برخی کشورها نه تنها از ورود بیماران به بیمارستان‌ها ممانعت نکردند بلکه به جان‌فشانی شهره شدند. هیچ فروشگاهی در ایران غارت نشد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم توانستیم از شوک اول خارج شویم.

به گفته سخنگوی دولت، در این مسیر با وجود تحریم واردات تجهیزات بهداشتی، حتی ماسک و دارو و عدم انتقال دستاوردهای علمی به ایران، با اتکا به نیروهای داخلی حتی توانستیم به صادرات کیت‌های تشخیصی و ونتیلاتور و مواردی از این قبیل دست یابیم؛ و در نهایت در تولید واکسن به مرحله تست فاز انسانی رسیدیم.

ربیعی با بیان اینکه متأسفانه اکنون همان جریان خبری اسفند و فروردین ماه، در حال دامن زدن دوگانه تولید داخلی و خرید خارجی هستند، گفت: دولت در زمینه واکسن، خریدهای اطمینان بخشی انجام داده است، و برنامه اولیه ما از ابتدا این بوده است که پیش از اطمینان از واکسن‌های تولید شده خارجی خرید نکنیم.

وی با بیان اینکه روند کنونی کشور در شیوع و مرگ کماکان نزولی شده، گفت: فشار روی کادر درمان تا حدودی کاهش یافته و خوشبختانه تخت‌های بستری و بیمارستانی خالی شده است. علاوه بر این میزان مرگ و میر به کمترین میزان در سه ماه گذشته رسیده است. به طوری که بروز بیماری در هر ۱۰۰ هزار، ۶.۵ نیم نفر، و مرگ و میر در هر یک میلیون نفر به ۱۲.۴ نفر در هفته رسیده است.

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه تولید واکسن با سه روش در داخل کشور، و نیز تولید مشترک واکسن در جریان است، خاطرنشان کرد: موضوع دوم در جهت پراکندن یأس در این جنگ روانی، شکست فشار حداکثری و آشکار شدن ناتوانی تحریم‌ها در متوقف کردن پیشرفت‌های ملی ماست.

به گفته ربیعی، در روزهای اخیر و در ادامه جنگ روانی شکست خوردگانی که آخرین روزهای صدارت خود را می‌گذارنند، می‌کوشند تا همچنان سایه جنگ را بر سر مردم زنده نگه دارند و شاید خبیثانه در پی توطئه‌هایی برای پیچیده‌تر کردن اوضاع باشند.

زبان تهدید و باج‌گیری از ایران ناکام مانده است

سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش گفت: فارغ از این جنجال‌ها که البته شرارت‌هایی را هم گوشزد می‌کند، این واقعیت تغییر نخواهد کرد که اولاً زبان تهدید، تحریم و باج‌گیری از ایران ناکام مانده و شانسی برای موفقیت ندارد؛ ثانیاً ما به توانایی بازدارندگی خود اعتماد داریم و با ارسال پیام‌های روشن اطمینان پیدا کرده‌ایم که همه طرف‌های آتش افروز، اراده و قابلیت‌های ایران در دفاع از منافع حیاتی خود را جدی گرفته و نسبت به تبعات هرگونه اقدام ماجراجویانه‌ای آگاهند.

ربیعی خاطرنشان کرد: این تلاش‌های تبلیغاتی نه شکست سیاست فشار بر ایران را جبران می‌کند و نه کسی را بعد از شکست انتخاباتی به پیروزی می‌رساند.

وی اضافه کرد: ما به جای توجه به این جنگ روانی، همچنان به از هم گسیختن آخرین حلقه بجا مانده از فشار حداکثری بر ایران یعنی رفع تحریم‌ها تمرکز داریم. اگر اصرار ما بر رفع تحریم است، نشانه استیصال ما نیست. ما حتی در شرایط تحریم نه تنها باقی خواهیم ماند بلکه به رشد و توسعه نیز خواهیم رسید.

سخنگوی دولت رشد شرایط اقتصادی سال آینده را گواهی بر این مدعا ذکر کرد و گفت: ما رفع تحریم را حق مردم ایران می‌دانیم، چه آمریکا بخواهد به برجام برگرد و چه نخواهد. رفع تحریم حق مردم ایران است و این در وجدان جمعی بین‌المللی به‌عنوان حق مسلم پذیرفته شده است.

اجازه نمی‌دهیم آمریکا نقض حقوق ملت ایران عادی سازی کند

ربیعی با تاکید بر اینکه دولت همچنان که به خنثی کردن تحریم‌ها ادامه می‌دهد، از پیگیری حق ملت ذره‌ای کوتاه نخواهد آمد، گفت: مطالبه رفع تحریم از حقوق شهروندی است و از مطالبات بجایی است که مردم از دولت دارند.

وی افزود: ما اجازه ندادیم و نخواهیم داد که آمریکا این نقض حقوق ملت ایران را عادی سازی کند. مسیر ما هم در این هدف روشن است و بار دیگر تکرار می‌کنیم که به همان ترتیبی که آمریکا ابتدا از برجام خارج شد و ما گام‌های پنج گانه را در کاهش متناسب تعهدات برداشتیم، مسیر بازگشت نیز به همان تاخر و تقدم باید انجام بگیرد.

سخنگوی دولت، صلح و امنیت منطقه، و زندگی خوب برای مردم منطقه را همچنان اولویت شماره یک ایران در سیاست‌های خارجی برشمرد و گفت: این امر در سایه گفت‌وگوها و ائتلاف منطقه‌ای محقق می‌شود.

ربیعی تصویب لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت را از مصوبات روز یکشنبه هیئت دولت عنوان و اظهار کرد: این لایحه با بازتعریف خشونت، و گستره مصادیق خشونت علیه زنان، بر اقداماتی همچون ایجاد و حمایت از نهادها و نیز دوره‌های آموزشی توسط قوه قضائیه، صدا و سیما، آموزش و پرورش، و بهداشت و درمان، حمایت‌های مالی و تربیتی و پیشگیرانه و کیفری درباره زنان، به‌ویژه زنان بزه‌دیده، توسط دستگاه‌هایی همچون دادگستری و سازمان زندان‌ها، و در نهایت تلاش برای بازسازی و افزایش نگاه کریمانه به زنان در نهادهای مربوط، تاکید می‌کند.

به گفته وی، در جلسه دولت همچنین ۲۰ میلیارد تومان برای جبران خسارت وارده به زیرساخت‌ها و معابر استان قزوین بر اثر سیل، و نیز ۱۰۰ میلیارد تومان به صورت هزینه‌ای و ۹۹ میلیارد تومان به صورت تملک دارایی برای مناطق آسیب‌دیده از سیل در مناطق استان گیلان اختصاص یافت.

سخنگوی دولت با گرامیداشت یاد و خاطره جان‌باختگان فاجعه تلخ سقوط هواپیمای اوکراینی گفت: در سالگرد فاجعه تلخ ملی سقوط هواپیمای اوکراینی بار دیگر به خانواده‌ها و افراد متأثر از این حادثه، نزدیکان این عزیزان، مردم و شهروندانی که در این سانحه عزیزی از دست داده‌اند، تسلیت می‌گویم. این فاجعه تلخ را فراموش نکرده‌ایم و هنوز تلخی آن روی ما سنگینی می‌کند. دولت پیگیر روشن شدن ابعاد این حادثه است.

ربیعی یادآور شد: بیشترین قربانیان این فاجعه شهروندان ایرانی بوده‌اند لذا هیچ کشوری به اندازه ما پیگیر روشن شدن این موضع نیست و به همین منظور کمیته‌ای در دولت تشکیل شد و این کمیته فعالیت‌های خود را در برخی جنبه‌ها پایان رساند. در جنبه مدنی گزارش نهایی آماده شده و جنبه کیفری هم در دولت پیگیری می‌شود.

دسترسی به هوای پاک بدون رفتار سلامت مدارانه شهروندان ممکن نیست

وی یکی از موضوعات نشست اخیر هیئت دولت را محیط زیست و آلودگی هوا برشمرد و گفت: در نشست علل مختلف آلودگی‌ها و میزان تأثیر هر کدام از عوامل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سخنگوی دولت یکی از مهمترین مسائل دولت تدبیر و امید را مسائل محیط زیستی عنوان و تصریح کرد: دولت از دغدغه سلامت شهروندان استقبال می‌کند و محیط زیست بهتر، مساله مهم دولت و مردم است که نیازمند تلاش همگانی است.

ربیعی با بیان اینکه دسترسی به هوای پاک و سالم صرفاً با سیاستگذاری و بدون رفتار سلامت مدارانه از سوی شهروندان ممکن نخواهد بود، گفت: پیگیری قوانین گذشته و برخی ضوابط سخت‌گیرانه آلودگی هوا یکشنبه مورد بحث قرار گرفت که بعداً اطلاع رسانی خواهد شد.

وی درباره موضع دولت به تغییرات در بودجه و حذف ارز ۴۲۰۰ و جایگزین شدن دلار ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی از سوی کمیسیون تلفیق گفت: تا زمانی که لایحه در مجلس تصویب نشود، نهایی نیست. البته دیشب طرحی از یک نماینده مجلس درباره دلار ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی دیدم که خود نسبت به آن تردید داشت.

سخنگوی دولت با بیان اینکه کار دولت در بودجه بر اساس یک سری مبانی با نگاهی به شرایط سخت و غیرعادی دوران تحریم ۱۳۹۹ و حرکت به شرایط متعادل برای سال ۱۴۰۰ بوده است، ادامه داد: دولت واقعیت آینده را در مبانی لایحه دید و جهت‌گیری کمیسیون تلفیق در تغییر لایحه بودجه مغایرت‌هایی با لایحه تقدیمی دارد که آثار نامطلوبی می‌تواند بر زندگی مردم داشته باشد.

ربیعی ابراز امیدواری کرد که مباحث کارشناسی بیشتری در مجلس انجام و همه جوانب عمیق‌تر بررسی شود تا بهترین تصمیم برای حفظ سهم ایران در بازار نفت جهانی و پایین آمدن نرخ ارز و کمک به معیشت مردم اتخاذ شود.

وی کاهش حجم صادرات نفت را کمک به سهمیه اوپک عنوان و اظهار کرد: افزایش پیش بینی نرخ ارز که فشار بر قیمت‌هاست و افزایش درآمد مالیات ارزش افزوده هم منجر به فشار بر تولید کننده و مصرف کنندگان می‌شود. مجلس با کاهش حجم صادرات نفت در بودجه، افزایش پیش بینی نرخ ارز در بازار، حذف حمایت از کالاهای اساسی و افزایش درآمد ناشی از مالیات ارزش افزوده آثار غیرقابل پیش بینی ایجاد می‌کند.

سخنگوی دولت افزود: در حالی که از نظر دولت این درآمد باید به طور کامل به مصرف کننده برگشت داده شود. موضوع نرخ ارز در بودجه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همین لحاظ ساعات زیادی در دولت در خصوص نرخ تسعیر درآمد ارزی با حساسیت خاصی مورد بحث و بررسی صورت گرفت. شاید در ظاهر این اقدام ناترازی بودجه ناشی از صادرات نفت را پاسخ دهد اما بر اساس تجارب و نظر کارشناسان بانکی تأثیر آن را در نقدینگی نمی‌توان نادیده گرفت.

ربیعی با بیان اینکه دولت منابع حاصل از فروش نفت را ۱۹۹ هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بود و با این تصمیم به ۲۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: رسمیت دادن به این نرخ تسعیر در بودجه با توجه به توفیقات اخیر در صدور نفت و فرآورده‌های نفتی و خنثی کردن تحریم‌ها و احتمال کاهش تحریم در سال آتی به صلاح کشور نیست.
سخنگوی دولت تاکید کرد: دولت همچنان معتقد است سهم ایران را در بازار جهانی نفت باید پس بگیریم و طبق برنامه‌ریزی باید ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر کنیم و به جای بالا بردن نرخ تسعیر در بودجه از تلاش دولت برای صدور نفت بیشتر که حق مردم ایران است حمایت شود.

وی ادامه داد: البته این تصمیم با افزایش نرخ ارز مقدار ریالی حاصل از فروش نفت را بیشتر از پیش بینی دولت در بودجه قرار داده است. نظر دولت این است در برخی موارد دیگر هم پیش بینی‌ها غیر واقعی است. ما در مورد ارزش افزوده در ۹ ماهه ۱۷ درصد کسری داریم که حالا به ۱۱۳ درصد افزایش پیدا کرده است و کارشناسان مالیات این حجم افزایش را عملیاتی نمی‌دانند.

منبع: ایرنا

کد خبر 466572

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.