از بی‌نتیجه ماندن نامه شورایی روحانی به وزرا تا بی‌پاسخ ماندن نامه اهالی حاشیه بزرگراه صدر

آلودگی صوتی در حاشیه پل صدر، بی توجهی شهرداری به مصوبه ساخت یادمان سردار شهید سلیمانی، بی توجهی به مرمت ساختمان کلاه فرنگی و بهره‌برداری شدن مجدد از معدن سنگ سبز کوهستار برخی از تذکرات اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز بود.

به گزارش خبرنگار ایمنا، در دویست و پنجاه و نهمین جلسه شورای شهر تهران که امروز (یکشنبه) برگزار شد، شش عضو به شهردار تذکر دادند.

احمد مسجدجامعی در ابتدای این جلسه در تذکری به مسائل مربوط به پل صدر پرداخت و اظهار کرد: همزمان با طراحی و ساخت پل صدر، بحثی با عنوان حقوق شهروندی، آلودگی‌های صوتی و بصری برای ساکنان به ویژه ساختمان‌های مجاور، مطرح شد. به یاد دارم آقای تقوی، معاون سابق حقوقی و امور شورا و مجلس هم این حرف را تأیید کرد ولی نظر ایشان این بود که طرح پل صدر اولین تجربه است و هنوز برایمان روشن نیست که در کنار این پل چه اتفاقی می‌افتد.

وی افزود: همان موقع گزارشی داشتیم مبنی بر اینکه اگر پنل‌های عایق صوتی نصب شود، می‌تواند تا ۹۰ درصد این صداها را کاهش دهد. البته این یک بحث آزمایشگاهی بود که ظاهراً در آزمایشگاه جواب داده و به نتیجه رسیده بود ولی از آنجا که فضای شهری با فضای آزمایشگاهی متفاوت است، علی رغم نصب پنل‌های صوتی، انتظار لازم برای کاهش آلودگی صوتی برآورده نشد. مشکل به این هم ختم نشد و ما با مشکل بزرگی به عنوان سرقت پنل ها هم مواجه شدیم.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر، هم تعداد پنل‌ها کم و هم آلودگی صوتی بیشتر شده و راه حل جدیدی نیز ارائه نشده است گفت: به نظر پنل‌های عایق صوتی از نظر عملکرد و همچنین به دلیل سرقت‌های دامنه دار، عملاً کارایی لازم را ندارد.

مسجدجامعی با بیان اینکه آنچه گفتم بخشی از مسائل و مشکلات ساکنان حاشیه بزرگراه صدر است اظهار کرد: از شهردار تهران می‌خواهم که به این مساله رسیدگی کرده و نسبت به ارائه راهکارهای جایگزین و جلب رضایت ساکنان ساختمان‌های مجاور پل اقدام کند و نامه‌ای را هم که از جانب نهادها یا ساکنان نوشته شده بعد از یک سال بی پاسخ نگذارد.

در این جلسه مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حادثه فوت تعدادی از هموطنان در کوه‌های شمال تهران گفت: ردیفی در کمیسیون برنامه و بودجه تصویب شد که به تصویب شورا هم رسید که بر طبق آن گردشگاه‌های اطراف تهران باید ساماندهی می‌شد. در این مصوبه گردشگاه‌ها و محل‌هایی که برای کوهنوردی هست باید ایمن‌سازی شده و محل‌هایی تعبیه می‌شد تا شاهد بروز این حوادث تلخ نباشیم اما از این اعتبار چیزی استفاده نشده و امیدواریم این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

الویری در ادامه افزود: تذکر من مربوط به ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده است که در لایحه‌ای که در حال حاضر به شورای نگهبان رفته و فاجعه‌ای برای خانواده شوراها است تبدیل به ماده ۵۳ شده است اما حتی اگر این لایحه و ماده تصویب شود باید از سال بعد اجرا شود لذا باید در سال جاری ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده را اجرا کنیم.

الویری افزود: در تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده آمده است که شوراهای اسلامی شهر و بخش جهت وضع هر یک از عوارض محلی جدید که تکلیف آن‌ها در این قانون مشخص نشده باشد موظفند موارد را تا ۱۵ بهمن هر سال برای اجرا در سال بعد تصویب و اعلام عمومی کنند. لذا لازمه این کار این است که شهرداری لوایح مربوط به این عوارض را به شورا ارسال کند تا از ظرفیت قانونی در این تبصره استفاده شود.

محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران هم به تعلل سازمان زیباسازی شهرداری تهران در پیشبرد امور محوله تذکر داد و گفت: در دوره سردار یزدی فرمانده سپاه محمد رسول الله در خصوص مرمت و بهسازی بنای کلاه فرنگی عشرت آباد به عنوان یکی از بناهای میراثی و تاریخی بسیار ارزشمند تفاهم خوبی شد اما هنوز در این خصوص از سوی سازمان زیباسازی هیچ اقدام عملیاتی نشده است.

پس از سخنان سالاری در خصوص بنای کلاه فرنگی هاشمی به شوخی خطاب به وی گفت: تأخیر در مرمت این بنا به این دلیل است که دنبال سرسره هستند.

سالاری در ادامه با اشاره به دستور رئیس جمهور در خصوص بررسی تقاضای اعضای شورای شهر تهران مبنی بر اصلاح لایحه مالیات بر ارزش افزوده با مضمون کاهش اختیارات نهاد شوراهای شهر کشور گفت: بعد از اینکه رئیس شورای شهر تهران نامه‌ای را به همراه تذکر اعضای شورای شهر تهران در خصوص کاهش یافتن  اختیارات نهاد شوراها برای رئیس جمهور ارسال کرد، آقای روحانی ذیل آن نامه خطاب به وزرای کشور، اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه دستور بررسی داد.

وی ادامه داد: هنوز نتیجه این بررسی از سوی وزرای کشور، اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام نشده است و انتظار ما به عنوان اعضای شورای شهر تهران از دولت و وزرا  این است که رویکرد خود را در تضعیف نهاد شوراها و کاهش اختیارات آنان دنبال نکرده و نسبت به تعدیل لایحه تقدیمی به مجلس اقدام کنند.

سالاری همچنین از محدود بودن مهلت آغاز عملیات ساختمانی انتقاد کرد و گفت: در حال حاضر مهلت اعتبار پروانه برای آغاز عملیات ساختمانی دو سال است.

در این جلسه ‏‎ طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه عبور ایمن شهروندان از پل‌های عابر پیاده شهر تهران» ارائه شد. این طرح را علی اعطا، حسن خلیل آبادی، ناهید خداکرمی، مجید فراهانی، محمد جواد حق‌شناس، محمد سالاری، محمد علیخانی، زهرا نژادبهرام و بهاره آروین امضا کرده‌اند.

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنین نسبت به اجرا نشدن مصوبه «الزام شهرداری تهران به طراحی و احداث یادمان سردار شهید قاسم سلیمانی از طریق انتشار فراخوان بین‌المللی» تذکر داد.

اعطا در تذکری دیگر به وضعیت دستفروشان اشاره کرد و گفت: به دولت در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی که حق تأمین اجتماعی را همگانی و وظیفه دولت دانسته است، تذکر می‌دهم که در نهایت به نظر می‌رسد دولت در ایجاد اشتغال و ساماندهی دستفروشان نمره مناسبی نمی‌گیرد اما می‌تواند با ارائه راهکارهایی به شهرداری و شورای شهر تهران در راستای اصل ۲۹ قانون اساسی اقدام به بیمه کردن دستفروشان روز بازارهای شهر تهران کند.

در جلسه امروز شورای شهر تهران مجید فراهانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه خطاب به شرکت ساماندهی مشاغل و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران گفت: با تعطیل شدن بازار توزیع محصولات پروتئینی در بازار بهمن، به مرور دو خیابان شهید فاطمی و شهید کارگر سامانی در منطقه ۱۶ تهران تبدیل به راسته توزیع محصولات گوشتی شده است.

وی افزود: در حال حاضر محل سکونت مردم به بازار گوشت تبدیل شده است و عملاً به دلیل ترافیک خودروها و تجمع سوسک، موش و حیوانات موذی سبب نارضایتی شدید مردم و کوچ برخی از آن‌ها از این دو خیابان شده است و شاهدیم اتفاقی که باید در میادین میوه تره بار یا میدان بهمن رخ می‌داد در خیابان‌های تهران انجام می‌شود.

فراهانی تصریح کرد: خواهش من از شرکت ساماندهی مشاغل و شهرداری منطقه ۱۶ این است که به وضع این دو خیابان یعنی خیابان فاطمی و کارگر سامانی در منطقه ۱۶ رسیدگی عاجل کنند و ضروری است این دکن‌ها بر اساس بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری به راسته غیر مسکونی منتقل شوند و اخطار بگیرند و حق ندارند خیابان‌های مناطق مسکونی را به بورس مواد پروتئینی تبدیل کنند و موجب نارضایتی ساکنین شوند.

سید آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران هم در تذکری از بهره‌برداری مجدد از معدن سنگ سبز کوهستار در رخ جنوبی توچال خبر داد و تاکید کرد: در ضوابط محیط‌زیستی فعالیت‌های معدنی، مراکز حساس از قبیل محدوده مصوب حریم شهر دارای الزامات شدید قانونی بوده و در این رابطه شهرداری تهران نیز مستثنی نیست.

به گفته سخنگوی کمیسیون سلامت و محیط‌زیست شورای شهر، مالکیت بهره‌برداری معدن سنگ کوهسار بر عهده شهرداری تهران بوده و در ماه‌های اخیر به قیمت بسیار ناچیز و بدون هیچ توجیه محیط‌زیستی و اقتصادی به سایرین برای بهره‌برداری اجاره داده شده است.

حسینی میلانی افزود: به شهرداری تهران و سازمان صمت استان تهران تذکر می‌دهم در راستای حفاظت از حقوق عامه و رعایت الزامات ایمنی شهر در برابر سیلاب و حفظ محیط‌زیست کوهستان در اسرع وقت نسبت به توقف عملیات برداشت در معدن سنگ سبز کوهسار اقدام کرده و نتیجه را به شورای شهر ارسال کند.

در جلسه امروز شورای شهر تهران حجت نظری که خبر استعفایش هفته گذشته منتشر شد برای دومین جلسه حضور نداشت.

کد خبر 464600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.