سهم ناچیز دریاچه ارومیه از بودجه ۱۴۰۰

احیای دریاچه ارومیه از برنامه‌های مهم رئیس جمهور از ابتدای دولت یازدهم بوده، اما اعتبار درنظر گرفته شده برای این دریاچه در سال ۱۴۰۰ حدود ۴۹۸ میلیون تومان است و به گفته مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه برای اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری و ادامه راه نجات دریاچه ارومیه به اعتبار بیشتریس نیاز است.

به گزارش ایمنا، بر اساس لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ که هفته گذشته تقدیم مجلس شورای اسلامی شد اعتباری حدود ۴۹۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برای حفاظت و نجات دریاچه ارومیه در نظر گرفته شده است که فرهاد سرخوش - مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه هزینه‌های لازم برای اجرای پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه از جمله احداث تصفیه‌خانه‌ها و پروژه‌های انتقال آب با اعتبارات سال ۹۹ تأمین شده است، اظهار کرد: اعتبار تعیین شده برای سال ۱۴۰۰ باید صرف اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری ازجمله احداث سیستم‌های نوین آبیاری برای اراضی کشاورزی، کشت محصولات کم‌آب‌بر، لایروبی در برخی از رودخانه‌هایی که رسوب کرده‌اند و… شود.

وی ادامه داد: هرچند پروژه‌های سنگین و هزینه‌بر دریاچه ارومیه تا آخر امسال به بهره‌برداری خواهند رسید اما باوجود این برای اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری و ادامه راه نجات دریاچه ارومیه به اعتبارات بیشتری نسبت به بودجه تعیین شده برای سال ۱۴۰۰ نیاز داریم و باید مبالغ بیشتری در طی سال به ستاد احیای دریاچه ارومیه اختصاص پیدا کند.

سرخوش با تاکید بر اینکه حتی پس از رسیدن دریاچه به تراز اکولوژیک در سال ۱۴۰۶، باید هرساله بودجه‌های مشخصی برای حفظ دریاچه ارومیه در نظر گرفته شود، تصریح کرد: اگر در این زمینه کوتاهی صورت گیرد دریاچه مجدد با خطر روبه‌رو خواهد شد.

به گفته مدیر دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه تاکنون اعتباری حدود ۶,۰۰۰ میلیارد تومان - که به ارزش روز حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است- برای احیای دریاچه ارومیه هزینه شده است.

بنابه گزارش ایسنا، در حال‌حاضر حجم آب دریاچه ارومیه نسبت به سال ۹۳ بیش از ۲.۵ برابر شده و سطح آن نیز ۵۰ درصد افزایش یافته است اما با این وجود باید ۹ میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه افزوده شود تا به تراز اکولوژیک خود برسد.

کد خبر 459744

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.