گزارش نوبخت از عملکرد ۸ ماهه منابع و مصارف بودجه

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: منابع پیش بینی شده در سال ۵۷۱ هزار و ۹۹ میلیارد تومان بود که سهم ۸ ماه ۳۸۴ هزار میلیارد تومان بود که از این میزان ۳۳۴ هزار میلیارد تومان از منابع به خزانه واریز شد و پنجاه هزار میلیارد تومان از این منابع تحقق پیدا نکرد.

به گزارش ایمنا، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به عملکرد منابع و مصارف بودجه سال ۹۹ در ۸ ماهه امسال اظهار کرد: منابع پیش بینی شده در سال ۵۷۱ هزار و ۹۹ میلیارد تومان بود که سهم ۸ ماه ۳۸۴ هزار میلیارد تومان بود که از این میزان ۳۳۴ هزار میلیارد تومان از منابع به خزانه واریز شد و پنجاه هزار میلیارد تومان از این منابع تحقق پیدا نکرد. همچنین در بخش مصارف ۳۵۳ هزار میلیارد تومان پرداختی وجود داشت و ۳۱ هزار میلیارد تومان نسبت به آنچه مجاز بودیم مصرف کنیم کمتر مصرف کردیم.

وی با بیان اینکه مصارف به دو بخش هزینه‌ای و عمرانی تقسیم می‌شود ادامه داد: در بخش مصارف ۳۹ درصد نسبت به ۸ ماهه ۹۸ رشد داشته که در بخش هزینه‌ای ۳۵ درصد رشد داشته و در بخش مرتبط با حقوق و مزایا که قسمتی از بخش هزینه‌ای است، ۱۰۴ هزار میلیارد تومان برای حقوق و مزایا هزینه شده که ۵۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد دارد و ۵۲ هزار میلیارد تومان بابت بودجه عمرانی پرداخت شده که ۶۵ درصد رشد نشان می‌دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه کرد: در ۸ ماهه امسال، ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع تحقق پیدا نکرد و همچنین در بخش مصارف ۳۱ هزار میلیارد تومان از پرداختی‌ها محقق نشد و ۱۹ هزار میلیارد تومان از تنخواه بانک مرکزی استفاده کردیم. این در حالی است که می‌توانیم سه درصد از رقم بودجه که رقمی بالغ بر ۳۹ هزار میلیارد تومان است را از تنخواه بانک مرکزی استفاده کنیم ولی ۱۹ هزار میلیارد تومان استفاده کردیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ درصد کمتر است. گفته می‌شود کسری بودجه باعث شده استقراض داشته باشیم یا از منابع بانک مرکزی استفاده کنیم، ولی نه تنها این امر انجام نشده که حتی از تنخواه بانک مرکزی هم کمتر استفاده شد و رئیس کل بانک مرکزی از این بابت تشکر کرد که از این محل فشاری وارد نشد.

نوبخت با اشاره به گزارش مرکز آمار درباره رشد اقتصادی در ۶ ماهه امسال گفت: رشد ناخالص داخلی با نفت دو دهم درصد مثبت بوده و به غیر از بخش خدمات که به خاطر کرونا بسیاری از مشاغل را از دست دادیم، سایر بخش‌ها رشد مثبت داشتند. در بخش صنایع و معادن رشد مثبت ۴ درصد بوده است و رشد بخش کشاورزی نیز مثبت بوده و رشد اقتصادی در ۶ ماهه بدون نفت منفی دو دهم درصد است.

وی ادامه داد: در مورد طرح‌های عمرانی نیز در گذشته اوراق را به پیمانکاران می‌دادیم اما برای اینکه این بخش رونق بگیرد، این اوراق را به روز فروختیم و ریال آن را به پیمانکار دادیم تا کار بهتر پیش برود و همین موضوع اثر خود را در تشکیل سرمایه ساختمان نشان داده و ۵.۴ درصد رشد کرده است. همچنین سرفصل سرمایه ثابت ناخالص نیز ۱.۸ درصد رشد نشان می‌دهد. بنا به هر دلیلی پیمانکاران یا پول نقد می‌گیرند یا اوراق با ۱۵ تا ۱۸ درصد سود دریافت می‌کنند در حال حاضر اکثر کارگاه‌های عمرانی در مراکز استان‌ها فعال هستند هرچند سیاست پولی از سوی بانک مرکزی انقباضی بود اما سیاست ما نیمه انبساطی بود.

همچنین حمید پوراصغری معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه با تأکید بر اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی برای سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: برای سی میلیون نفر که تحت پوشش بیمه سلامت هستند سهم بیمه رایگان از سوی دولت پرداخت می‌شود.

وی ادامه داد: در بخش سلامت با رویکرد مقابله با کرونا که مربوط به تجهیزات واکسن و سایر مباحث مربوط می‌شود، این اعتبار ۳۴ هزار میلیارد تومانی امسال به ۷۷ هزار میلیارد تومان با رشد ۲.۳ برابری می‌رسد. همچنین ۵,۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای احداث ساختمان پیش‌بینی شده است. همچنین استخدام ۵۳ هزار نیروی کار درمان پیش‌بینی شده که امسال و سال آتی اجرایی می‌شود. ناوگان بیمارستانی نیز ۱۰ هزار تخته در قالب ۶۰ بیمارستان عملیاتی می‌شود.

معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه درباره وضعیت بخش آموزش و پرورش در لایحه بودجه سال آینده اظهار کرد: در بخش آموزش و پرورش اعتبارات از ۶۵ هزار میلیارد تومان امسال به ۹۴ هزار میلیارد تومان خواهد رسید که ۱۰ هزار کلاس در قالب ۱۶۰۰ مدرسه ایجاد می‌شود. برای آموزش مجازی در مناطق محروم در لایحه بودجه سال آینده منابع پیش‌بینی شده است.

وی ادامه داد: چهار میلیارد تومان بابت بیمه تکمیلی ۱.۸ میلیون نفر ایثارگران در نظر گرفته شده و همچنین برای بیمه بازنشستگی بیمه قالیبافان خادمان مساجد و برخی از دیگر مشاغل اعتباراتی در نظر گرفته شده است. همچنین برای معلولان هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و برای رزمندگان معسر ۱,۴۲۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۰ در نظر گرفتیم.

همچنین حمیدرضا عدل معاون فنی، امور زیربنایی و تولیدی سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اینکه اعتبارات عمرانی از ۸۸ هزار میلیارد تومان به ۱۳۴ هزار میلیارد تومان برای سال آینده رسیده است، اظهار کرد: ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید تضمینی گندم در سال آینده گذاشته شده است. همچنین منابع خوبی برای مرغ لاین که در بحث جوجه‌ریزی مؤثر است پیش‌بینی شده است. همچنین برای واکسن دام و طیور رشد دو برابری اعتبار وجود دارد.

منبع: فارس

کد خبر 459524

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.