خطیب زاده: آمریکا از هر منطقه‌ای به عنوان پایگاه علیه ایران استفاده می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ایالات متحده بدون هیچ شرمی از هر منطقه‌ای به عنوان پایگاه علیه ایران استفاده می‌کند. ما به نیات آمریکا مشکوک هستیم و اقدامات این کشور را رصد می‌کنیم، اما در مراودات دوجانبه افغانستان با آمریکا تا جایی که به امنیت و منافع ملی و منطقه‌ای ما آسیب نرساند، صحبتی نمی‌کنیم.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت امور خارجه، سعید خطیب زاده در گفت‌وگوی تفصیلی با تلویزیون آریانای افغانستان اظهار کرد: ایران و افغانستان به یک حوزه تمدنی مشترک تعلق دارند. اشتراکات عمیق فرهنگی، مردمی، تاریخی و زبانی مسئولیت‌های فراوانی برای هر دو ملت در قبال یکدیگر و برای هر فردی که در تهران و کابل مسئول باشد، ایجاد می‌کند.

وی افزود: حمله نظامی آمریکا به افغانستان یک تجاوزی آشکار و غیرقانونی بود و لذا آمریکا نیروی اشغالگر است. این احتیاج به اثبات ندارد. آنچه که امروز در افغانستان و منطقه دیده می‌شود، میراث شوم این حمله نظامی است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: قطعاً نگاه ما به دولت افغانستان متفاوت از نگاه آمریکاست که در ۲۰ سال گذشته رفتار یک نیروی اشغالگر را با افغانستان داشته است. ما فکر می‌کنیم در کنار اشغالگری آمریکا یک نهال که همان جمهوری اسلامی افغانستان است، شکل گرفته است.

خطیب زاده تصریح کرد: این آمریکا است که مخفیانه و در غیاب دولت افغانستان، آینده افغانستان را با طالبان مذاکره کرده است. بر عکس آن، گفتگوی ایران با طالبان آشکار و شفاف و با اطلاع دولت مرکزی افغانستان حول موضوعات مشخصی مثل امنیت مرزهای مشترک است که امروز بخشی از آن در کنترل طالبان است.

وی یادآور شد: آنچه ما از منظر یک همسایه می‌بینیم این است که رژیم ایالات متحده باید افغانستان و منطقه را ترک کند. ِآمریکا هیچ کجا در منطقه با نیت و اهداف درست حضور نداشته است. منطقه ما نیازی به چکمه‌پوشان آمریکا برای تأمین امنیتش ندارد. مردم و دولت جمهوری اسلامی افغانستان قطعاً توانایی اداره کشورشان را دارند.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه، ایالات متحده بدون هیچ شرمی از هر منطقه‌ای به عنوان پایگاه علیه ایران استفاده می‌کند. ما به نیات آمریکا مشکوک هستیم و اقدامات این کشور را رصد می‌کنیم، اما در مراودات دوجانبه افغانستان با آمریکا تا جایی که به امنیت و منافع ملی و منطقه‌ای ما آسیب نرساند، صحبتی نمی‌کنیم. مسئولیت قطعی دولت افغانستان است که به هیچ بیگانه‌ای اجازه ندهد هیچ ناامنی را متوجه همسایه تاریخی خود کند.

خطیب زاده ادامه داد: ما شاید تنها کشوری باشیم که در زمانی که بسیاری کشورها، جمهوریت و ساختار سیاسی افغانستان را تضعیف کنند، تمامی تلاش خود را کرده‌ایم که این دستاورد ملی افغانستان حفظ شود. با این حال طالبان امروز واقعیتی در افغانستان است که شایسته است در یک فرآیند کاملاً بومی صلح لحاظ شوند. ما به دنبال پروسه صلح و گفتگوهای کاملاً افغانی هستیم. دولت افغانستان می‌داند سلاح‌هایی که طالبان استفاده می‌کند، از کجا می‌آید.

وی افزود: اتهاماتی که ایالات متحده و یا نمایندگانش بر علیه ایران می‌زنند جای تعجب ندارد چرا که آن‌ها در همه جا به دنبال اتهام زنی هستند. وقتی آن‌ها می‌گویند ایران در پروسه صلح سنگ اندازی می‌کند، ترجمه آش این می‌شود که ایران در مقابل نیات شوم ایالات متحده در منطقه ایستاده است. ما می‌گوئیم مسئولیت قطعی متجاوز این است چیزی را که به خاکستر تبدیل کرده، قبل از فرار درست کند، ضمن آنکه خروجش نباید به گونه‌ای باشد که ساختارهای فعلی را نابود کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: مسائل آبی بین ایران و افغانستان دارای ابعاد مردمی و محیط زیستی است. گفتگوها در این زمینه در جریان است. این موضوع به جای چالش می‌تواند فرصت و عامل همکاری‌های دو کشور باشد. این موضوع در سند جامع راهبردی دو کشور هم مورد توجه بوده و تقریباً نهایی شده است.

کد خبر 458182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.