تایید داروهای گیاهی کرونا  شواهد علمی بیشتری می خواهد

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: جامعه پزشکی کلی‌گویی در مورد درمان کرونا را نمی‌پذیرد، داروهای گیاهی کرونا برای تایید نیازمند شواهد و مطالعات علمی کافی هستند.

به گزارش ایمنا، مصطفی قانعی با اعلام این مطلب، اظهار کرد: هر داروی گیاهی یا شیمیایی برای تأیید اثربخشی بر کرونا باید شواهد علمی کافی ارائه کند، در مورد داروهای گیاهی مطرح شده، مطالعات و شواهد علمی کافی ارائه نشد و باید شواهد علمی کافی ارائه کنند.

وی افزود: در مورد داروهای گیاهی که اخیراً برای کرونا مطرح شده، مطالعه وسیعی که نشان دهد در چه مرحله‌ای از بیماری، چه اثری دارند، ندیدیم، البته در کمیته علمی بررسی و اشکالات آن ذکر شد و باید اشکالات آن را رفع کنند.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، تصریح کرد: بیماری کووید ۱۹ به طور کلی چهار مرحله دارد، اول زمانی که فقط ویروس در بدن هست اما فرد شکایتی ندارد، دوم زمانی که فرد به علت وجود ویروس شکایت‌هایی از درد، تب یا علائم دیگر دارد، مرحله سوم زمانی است ریه درگیر و متورم می‌شود و چهارم زمانی که بیمار وارد فاز بحرانی می‌شود و کارش به بخش مراقبت ویژه می‌کشد.

قانعی خاطرنشان کرد: هر کدام از این مراحل هم چند بخش دارد و ممکن است خفیف، متوسط یا شدید باشد، در بخش مراقبت‌های ویژه هم همین طور است و ممکن است فقط یک ارگان یا همه ارگان‌های بدن را درگیر کند.

وی ادامه داد: هر کسی که ادعای درمانی می‌کند باید مشخص کند، داروی او در چه مرحله‌ای چه اثری دارد. اگر کسی بگوید داروی من باعث بهبود کرونا می‌شود این یک حرف کلی است و در جامعه پزشکی کلی گویی پذیرفته نیست.

قانعی اظهار کرد: ممکن است یک نفر ادعا کند داروی او مانع تکثیر ویروس می‌شود، یا برخی علائم بیماری را بهبود می‌دهد، یا التهاب ریه را بهتر می‌کند یا در آی سی یو مانع مرگ می‌شود. داروهای شیمیایی یا گیاهی یا هر داروی دیگر فرقی نمی‌کند، هر دارو یا روش درمانی برای اینکه تأیید شود باید مشخص کند در کدام مرحله بیماری اثر دارد و برای این کار حتماً آن دارو باید به یک گروه حداقل ۳۰۰ نفره داده باشد و یک گروه شاهد هم داشته باشد، بیماران باید تصادفی انتخاب شوند و فرد در انتخاب بیماران هیچ نقشی نداشته باشد.

رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، افزود: اگر در مطالعه بین گروه بیماران تحت دارو و گروه شاهد تفاوتی دیده شد، معلوم می‌شود که دارو اثر دارد. باید مشخص شود که دارو کجا امتحان خود را پس داده، کجا کد اخلاق گرفته، کجا نتایج آن منتشر شده و در چه مجمع علمی بیان شده است. هر دارویی اگر این ساز و کار را داشته باشد هیچ پزشک و هیچ فردی مانع استفاده از آن نمی‌شود و همه می‌خواهند چه دارو شیمیایی باشد و چه گیاهی بیماران بهبود پیدا کنند...

قانعی به ایرنا، گفت: چالش مهم اکنون این است که مرگ بیماران را در آی سی یو کم کنیم و به دنبال دارویی هستیم که بتواند مرگ بیماران را در بخش مراقبت‌های ویژه کم کند. در بقیه موارد مشکل جدی نداریم. اگر کسی در این زمینه به روش علمی کاری کند کار بزرگی کرده است.

کد خبر 457604

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.