توسعه «بوستان‌های سبز» از طریق کاهش مصرف سموم دفع آفات نباتی

معاون خدمات شهری شهردار مشهد گفت: از پیشگام بودن این کلانشهر در کشور، از نظر توسعه «بوستان‌های سبز» با رعایت اصول مورد نظر در استانداردهای احداث این نوع از بوستان‌ها خبر داد.

مهدی یعقوبی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در سال‌های اخیر یکی از مهمترین موضوعات مورد تاکید در کشورهای توسعه یافته، توسعه «بوستان‌های سبز» از طریق کاهش مصرف سموم دفع آفات نباتی بوده است؛ موضوعی که در معاونت خدمات شهری هم به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و در همین راستا تاکنون شش بوستان به عنوان «بوستان سبز» معرفی شده است.

وی افزود: در بوستان‌های سبز بر خلاف سایر بوستان‌های شهری، برای کنترل آفات و بیماری‌ها از سموم شیمیایی استفاده نمی‌شود و در مقابل از روش‌های کنترل بیولوژیک، کنترل مکانیکی، کنترل فیزیکی و… استفاده می‌شود که همسو با محیط زیست بوده و هیچ عوارض جانبی برای طبیعت شهری نخواهد داشت.

معاون خدمات شهری شهردار مشهد افزود: در حال حاضر شش بوستان شامل بوستان پردیس در منطقه دو، بوستان بلال در منطقه سه، بوستان گلسار در منطقه هفت، بوستان آبادگران در منطقه هشت، بوستان وکیل آباد در منطقه ۹ و بوستان فدک در منطقه ۱۰ به عنوان بوستان سبز معرفی شده‌اند و نظارت هر بوستان بر عهده یک کارشناس گیاه پزشک مستقر در هر کدام از مناطق است.

وی ادامه داد: توسعه این گونه از بوستان‌ها، مزایایی نظیر کاهش حجم سموم مصرفی در فضای سبز، کاهش مخاطرات زیست محیطی، کمک به استفاده از تکنیک‌های کم‌خطر در کنترل جمعیت آفات و عوامل بیماری‌زا و علف‌های هرز، حذف تدریجی روش‌های قدیمی و پر خطر و… دارد.

یعقوبی با بیان اینکه مشهد به عنوان نخستین کلانشهر کشور در زمینه توسعه این گونه از بوستان‌ها اقدام کرده است، افزود: در شرایط حال حاضر، افزایش معضلاتی نظیر آلودگی هوا به ویژه در کلان شهر مشهد و افزایش آمار مبتلایان به بیماری خاص، اهمیت کاهش استفاده از سموم شیمیایی در محیط‌های شهری را دوچندان کرده و موجب می‌شود خانواده‌ها و به ویژه افراد سالخورده و توان‌یاب با اطمینان بیشتری از فضای سبز شهری استفاده کنند.

کد خبر 454175

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.