خرید و فروش در بازار لوازم خانگی به صفر رسیده است

نوسانات قیمت، ماه‌هاست که مهمان بازارهای مختلف نظیر سکه و طلا، ارز، خودرو و ... شده، مهمانی که هزینه‌های گزافی را به بازار و مصرف‌کننده نهایی به عنوان میزبان، تحمیل کرده است.

به گزارش ایمنا، از روز گذشته فعالان بازار لوازم خانگی از احتمال تغییر در شرایط سخن می‌گویند و معتقدند با توجه به کاهش قیمت در تمامی بازارها در اثر ریزش قیمت دلار، قیمت لوازم خانگی نیز مترصد کاهش است.

یکی از بازارهایی که در ماه‌های گذشته با رکود فراوان مواجه بوده، بازار لوازم خانگی است؛ به طوری که تا خانواده‌ها مجبور نباشند نسبت به خرید وسایل و لوازم خانگی جدید اقدام نمی‌کنند.

شیوع کرونا و گرانی کالاها شرایطی را به وجود آورده تا علاوه بر خانواده‌ها، زوج‌های جوان به ناچار برای تهیه لوازم خانگی به ویژگی قیمت پیش از کیفیت و گارانتی، توجه کنند.

هرچند شیوع روز افزون کرونا، برگزاری جشن‌های عروسی را کاهش داده اما بسیاری از زوج‌های جوان ترجیح داده‌اند زندگی مشترک را بدون برگزاری جشن آغاز کنند و به همین دلیل با خرید جهیزیه و لوازم خانگی به زیر یک سقف می‌روند.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، در تابستان ۹۹ زوج‌های جوان می‌توانستند با حداقل ۲۰ میلیون تومان لوازم خانگی بسیار ضروری و اولیه و با ۹۶ میلیون تومان جهیزیه متوسط را خریداری کنند اما پاییز شرایط دیگری را برای این عده رقم زده و با توجه به قیمت فعلی لوازم و کالاهای خانگی باید گفت تهیه جهیزیه حداقل ۵۰ میلیون تومان خرج روی دست خانواده‌ها باقی می‌گذارد و برای خرید یک جهیزیه متوسط به حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان بدون احتساب کالاها و لوازم غیرضروری نیاز است که به حتم بسیاری از خانواده‌ها قادر به تأمین چنین هزینه‌ای نیستند.

قیمت لوازم ضروری جهیزیه در بازار

ارزان‌ترین یخچال بازار مدل فریزر بالا اکنون از ۶ میلیون تومان آغاز تا ۱۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد؛ همچنین یخچال فریزر مدل فریزر پایین نیز از ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان شروع و به ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان ختم می‌شود.

حداقل قیمت تلویزیون ۳۲ اینچ نیز ۵ میلیون ۹۰۰ است و تا بیش از ۱۰۰ میلیون تومان هم می‌رسد.قیمت ماشین لباسشویی نیز حداقل از ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شروع و تا حدود ۳۰ میلیون تومان می‌رسد.

اجاق گاز مبله هم حداقل از ۵ میلیون تومان شروع می‌شود به شرط آنکه در بازار پیدا شود. قیمت این کالا تا ۱۴ میلیون تومان متغیر است. قیمت اجاق گاز رومیزی هم از یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان آغاز می‌شود و تا بیش از ۱۲ میلیون تومان می‌رسد.

برای خرید اتو نیز حداقل باید ۶۴۷ هزار تومان و حداکثر ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان هزینه کرد. جاروبرقی نیز از حداقل یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان و حداکثر ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.

مبلمان حداقل ۸ میلیون تومان، کالای خواب حداقل ۴ میلیون تومان، ظروف آشپزخانه حداقل ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، دو تخته فرش از ۵ تا بیش از ۱۰ میلیون تومان، سایر کالاهای مورد نیاز حداقل ۳ میلیون تومان.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بسیاری از خانواده ناتوان از خرید جهیزیه و تهیه خانه برای دختران و پسران جوان شده و نمی‌دانند چه کنند؟

هرچند کرونا سبب شده تا مراسم عروسی زوج‌های جوان برگزار نشود، اما سنت خرید جهیزیه همچنان پابرجا مانده است و به جرأت می‌توان گفت وام ازدواج تنها می‌تواند هزینه خرید جهیزیه و کالاهای ایرانی را پوشش دهد و به حتم جوانان برای تهیه مسکن و رهن خانه که در ماه‌های گذشته جهش چشمگیری داشته با مصائب فراوانی مواجه می‌شوند.

بازار در حال چرخش است

فعالان بازار لوازم خانگی، اما از توقف معاملات از روز چهارشنبه می‌گویند و در پاسخ به سوالات متعدد درباره پیش‌بینی بازارها می‌گویند: با کاهش قیمت دلار و سیگنال‌های مثبتی که به بازار ارز رسیده است، بی‌تردید قیمت لوازم خانگی نیز به تدریج کاهش می‌یابد و همین اتفاق می‌تواند کاهش هزینه خرید جهیزیه را در پی داشته باشد.

فعالان این بازار می‌گویند امسال خبری از کسانی که برای تبدیل به احسن لوازم خانگی غالباً دست به خرید می‌زنند نبود و تنها کسانی که زندگی تشکیل می‌دهند یا کسانی که واقعاً به وسیله‌ای به واسطه خرابی نیاز دارند، در بازار حضور داشتند.

گزارش‌های رسیده حاکی از آن است که تقاضا برای قطعات لوازم خانگی و تغییر در سال جاری به واسطه رشد قیمت‌ها افزایش چشمگیری یافته است. بازار لوازم خانگی در دو سال اخیر با افزایش قابل توجه قیمت روبرو شد و همین امر به رکود این بازار دامن زد.

منبع: خبرآنلاین

کد خبر 453847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.