بررسی ۱۱ پرونده باغ در شورای شهر تهران

امروز ١١ پرونده باغات بررسی شد که طی آن ٤پرونده رأی غیرباغ و ٧پرونده رأی باغ گرفتند. در پرونده‌هایی که رأی غیر باغ گرفتند، زمین منابع طبیعی که وزارت راه و شهرسازی به طور غیرقانونی اقدام به فروش آن به مالک هتل‌های اسپیناس کرده است نیز، وجود داشت.

به گزارش خبرنگار ایمنا، دویست و چهل و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران امروز در محل شورا برگزار شد. در این جلسه اعضای شورا درباره سرنوشت ۱۱ پلاک ثبتی بحث و تبادل نظر کردند و درباره باغ بودن یا نبودن این پلاک‌ها رأی دادند.

آخرین دستور جلسه امروز، دستور چهاردهم بود که بحث و بررسی پیرامون پلاک ثبتی ۴۰۷/۷۴۴/۶۸ انجام شد. این پرونده، ارسالی از سامانه کمیسیون ماده هفت به تاریخ ۱۸ شهریور ۹۷ بود و با توجه به تبصره سوم ماده ۷ آئین نامه اجرایی ماده یکم قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، به شورا ارجاع شده بود.

محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در رابطه با این پلاک ثبتی اعلام کرد که ملک شرایط خاصی دارد.

او گفت: این ملک در منطقه یک بوده و بعد از واگذاری اراضی دولتی بخشی از آن برای احداث هتل و گردشگری از طریق اداره شهرسازی مورد استفاده قرار گرفته است. بقیه زمین هم توسط شهرداری درخت‌کاری شده است.

وی افزود: کاربری قدیم زمین آموزشی بوده و زیربنای فعلی مسکونی است. کمیسیون ماده هفت درسال ۸۴ رأی بر باغ بودن این پلاک صادر کرده است و در سال ۸۴ هم شورا رأی به باغ بودن داده است.

سالاری اضافه کرد: سال ۹۳ رأی دیوان برای احداث بنا به صورت مشروط در جنوب ملک صادر می‌شود و در سال ۹۳ اعضای شورا رأی داده‌اند که می‌توان در جنوب این پلاک ملک ساخت.

به گفته رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری، کمیسیون ماده هفت در سال ۹۷ درباره همین قطعه زمین رأی بر باغ داده است. در حال حاضر درختان موجود در این منطقه ۱۹۷ اصله سبز و هفت کنده است. یعنی در مجموع ۲۰۱ اصله درخت در این زمین وجود دارد و تعداد درختان هم بر اساس تصاویر هوایی کم شده است.

او اضافه کرد: نظر کمیسیون مبنی بر باغ بودن است. در دوره گذشته این پلاک را به خانمی برای احداث مدرسه واگذار کردند و ظاهراً بعد این دوره، برای هتل سازی واگذار کردند.

پس از سخنان سالاری محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران یادآور شد: درست است که در این زمین شهرداری درخت کاشته اما نمی‌شود درختان را از بین برد.

او اضافه کرد: از نظر من نمی‌توانیم درباره این پلاک رأی به غیر باغ بدهیم. اگر شهرداری ظلم کرده است، باید پاسخگو باشد یا زمین را پس بدهند.

محمد سالاری در تکمیل سخنان هاشمی اظهار کرد: مالک این زمین می‌گوید که شهرداری تصرف عدوانی کرده و در آنجا درخت کاشته است. ما بر اساس تعداد درختان گفتیم که این زمین باغ است.

زهرا بهرام نژاد عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران نیز تاکید کرد: درخت موجود زنده است و حق حیات دارد. پیشتر شهرداری بر خودش تکلیف کرده بود که هرجا به اشتباه درخت کاشته است، زمین را بردارد و به مالک زمین معوض بدهد. در این پلاک ثبتی شهرداری نه معوض می‌دهد و نه پول آن را پرداخت می‌کند.

سیدحسن رسولی هم در جریان بررسی این پرونده با اشاره به اینکه سال گذشته شورا به این منطقه رأی به باغ بودن داده است گفت: سند مادر و عکس هوایی نشان می‌دهد که منطقه باغ است. این استدلال که چون درخت ندارد، رأی به غیر باغ بدهیم این علامت را می‌دهد که روند خشکاندن باغ با گازوئیل سرعت بیشتر می‌گیرد.

رسولی گفت: با توجه به مستندات آقای سالاری و تشخیصی که داده شده است، در سال ۹۹ رأی سال گذشته خود را ابقاء کنیم و مستند به مدارک موجود، این ملک را باغ اعلام کنیم.

وی در رسیدگی به وضعیت پلاک ثبتی ۴۰۷/۷۴۴/۶۸ نیز گفت: این ملک را شخصاً بازدید کرده‌ام. بخشی از این پلاک جز منابع ملی و قبل از طرح جامع، متعلق به سازمان جنگل‌ها بوده است.

او افزود: در این پلاک ثبتی اجرای ماده ۵۶ شده و تکلیف آن معلوم است. بخشی را شهرداری تصرف عدوانی کرده و برای هتل‌سازی بخشی از پلاک ثبتی را زمین شهری تملک کرده است. در بخشی از آن هم مالک درخت مثمر دارد.

رسولی خاطرنشان کرد: این پلاک پرونده قطوری در دستگاه قضائی دارد. آنچه به ما مربوط می‌شود صرف‌نظر از دعاوی موجود، نوعیت ملک است که به نظر من باغ است.

او در جریان بررسی پرونده دیگری هم اظهار کرد: گزارشی که درباره این پلاک ثبتی به من داده‌اند، نشان می‌دهد علی‌الظاهر کمیسیون ماده هفت متقاضی شده است که این پلاک به شورا بیاید و با اصرار کمیسیون شهرسازی مجدداً به صحن شورا آمده است.

خزانه دار شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بررسی پرونده باغات شهر تهران افزود: صرف اینکه ملکی دارای سند است و در سند تصریح شده که باغ است، این جز مواردی است که مورد شک و تردید نیست که پلاک یاد شده باغ است.

رسولی گفت: اگر در ملکی که باغ است، احداث بنا شده و پایان کار و پروانه گرفته شده است حقوق مکتسبه محفوظ است اما ساخت بنا در یک ملکی که ذاتاً باغ است، نفی موقعیت باغ نمی‌کند.در سند درج شده که این پلاک باغ است. کمیسیون رأی به باغ داده است. شهرسازی و معماری هم رأی به باغ بودن داده است.

خزانه‌دار شورا تاکید کرد: با توجه به اینکه نوع سند باغ است، اعضا به نظر کمیسیون ماده هفت و کمیسیون عمران شورا احترام بگذارند ضمن اینکه حقوق مکتسبه صاحب ملک هم محفوظ است.

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه همچنین در ادامه بررسی پرونده باغات گفت: وظیفه رئیس شورا، اداره جلسه بدون جانبداری است.
رسولی اضافه کرد: بر اساس مصوبه برج‌باغ‌ها صاحبان این زمین‌ها از همه حقوق مکتسبه برخوردار هستند. قانون بالادستی تعیین کرده که ملکی که در سندش باغ ثبت شده است، اظهر من الشمس است که این ملک باغ است.

ابراهیم امینی نایب رئیس شورای شهر تهران در مخالفت با نظر کمیسیون اظهار کرد: حدنصاب درختان برای باغ شدن ۲۶۷ است. خود شهرداری قبول دارد که درختان این ملک را کاشته است بنابراین اگر قرار باشد که شهرداری زمین مردم را درخت بکارد، اقدام غیر قانونی انجام دهد و بعد بگوییم باغ است، دچار اشتباه شده‌ایم.

امینی تاکید کرد: همین مبنا باعث ریشه کن شدن درختان در تهران می‌شود. هر مالکی احساس کند وجود درخت در حیاطش منجر به مشکل می‌شود، درختان را ریشه کن می‌کند ما باید مردم را ترغیب کنیم که در منازلشان درخت بکارند.

حجت نظری نیز گفت: ما نمی‌توانیم قوانین را نادیده بگیریم. زمین شهری نمی‌تواند اراضی مشجر را به فروش برساند اما این کار را کرده است. در این پلاک ثبتی درختکاری دهه ۷۰ انجام شده است اما متأسفانه فروش زمین در دهه ۹۰ رخ داده است.

نظری یادآور شد: اینکه درباره برخی پلاک‌ها که مالک به ما دسترسی دارد یا قدرتمند است جور دیگری تصمیم بگیریم درست نیست و شورا نباید تحت تأثیر این مسائل قرار گیرد. ما در برابر همه شهروندان مسئولیم، نه مالک عالمی که به نظر می‌رسد در برخی موارد سو استفاده گر است.

بعد از سخنان اعضای شورا علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درباره این پلاک ثبتی توضیح داد: اوایل انقلاب زمین‌هایی بود که مربوط به زمین شهری بود. مسلماً وقتی زمین خالی بود زباله و ضایعات در این زمین‌ها رها می‌شد.

او افزود: در آن مقطع عموماً یک استعلامی می‌کردند که زمین مالک دارد یا نه، اگر مالک نداشت ما درخت می‌کاشتیم. این زمین را سازمان پارک‌ها و فضای سبز سرو نقره‌ای و کاج تهران کاشته است. در جاهای دیگری هم همین کار را کرده‌ایم.

مختاری گفت: بعدها دیوان عدالت اداری به ما اعلام کرد که مالک اعتراض دارد. ولی روی هم رفته این قطعه زمین توسط خود سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران درختکاری شده است. یک قسمتی هم در قسمت قبل درختکاری کردیم.

در خاتمه رأی‌گیری مبنی بر باغ بودن این پلاک ثبتی انجام شد که با هفت رأی موافق، باغ بودن آن رأی نیاورد بنابراین پلاک ثبتی یاد شده باغ نیست.

کد خبر 452070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.