واعظی: برخی رقابت‌های انتخاباتی را زود شروع کرده‌اند/ نوبت دیگران هم می‌شود

رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: اگر می‌خواهید کار تبلیغاتی و انتخاباتی بکنید سفر بروید ولی این که شعار تبلیغاتی بدهید و بگویید فقط ما می‌توانیم انجام بدهیم. مردم می‌دانند که شما قبلا سرکار بودید و قبلا هم مسوولیت داشتید ولی هیچ کدام از این کارها را نتوانستید انجام بدهید.

به گزارش ایمنا، محمود واعظی امروز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیأت وزیران در جمع خبرنگاران درباره سفر اخیر وزیر امور خارجه به چین گفت: سفر وزیر امور خارجه به چین سفر بسیار خوبی بود. در این سفر درباره روابط کلان دو کشور، مسائل دوجانبه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و همچنین درباره سند ۲۵ ساله بسیار جامع بحث و گفت‌وگو کردند.

وی تبادل نظر درباره مسائل منطقه را از دیگر محورهای گفت و گوهای ظریف در چین ذکر کرد و افزود: تحولات منطقه ما قطعاً هم برای ایران و هم برای چین مهم است.

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه چین امروز چین گذشته نیست، گفت: چین کشوری است که به دلیل نوع ارتباط اقتصادی که با بسیاری کشورهای جهان دارد، امنیت و ثبات در کشورها برای آن اهمیت دارد، جدی‌تر از گذشته مسائل را رصد و رایزنی می‌کند. به همین جهت چین ایران را در مسائل مختلف اقتصادی و سیاسی شریک خود می‌داند.

واعظی افزود: در این سفر وزیر امور خارجه و مقامات چینی درباره برجام و سایر موضوعات بین‌المللی صحبت کردند که در مجموع سفر موفقی بوده است که بر اساس گزارش آقای ظریف در دولت، انشاء‌الله گشایش خوبی در همه زمینه‌ها به وجود می‌آید.

بررسی پرونده تخلفات مدیران به ریاست جمهوری طبیعی است

وی درباره ارسال فهرست مدیران متخلف به نهاد ریاست جمهوری هم گفت: این موضوع مطلب جدیدی نیست. بر اساس قانون همه تخلفات کارمندان وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌گیرد اما به دلیل اینکه اعمال نفوذ و حق و ناحق نشود و به تخلفات مدیران و کارکنان خوب رسیدگی شود از ابتدای قانون در نهاد ریاست جمهوری کمیته‌های مختلفی وجود دارد که طبق روال به این تخلفات رسیدگی می‌کنند و پرونده‌ها بررسی می‌شود. خیلی از اینها هم مشکلی ندارند و در کمیته حضور می‌یابند و از خود دفاع می‌کنند.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: ارسال فهرست تخلفات اتفاق جدیدی نیست یعنی در دولت‌های مختلف همه مدیرانی که شکایتی علیه آنها شده یا مشکلی داشتند، پرونده آنها در ستاد رسیدگی به تخلفات ریاست جمهوری رسیدگی می‌شود؛ این پرونده‌ها از سراسر کشور و از همه دستگاه‌ها و تمام وزارتخانه‌ها است و خیلی از اینها بعد از بررسی‌ها مشخص می‌شود که مشکلی ندارند.

واعظی گفت: این تعداد پرونده یک‌جا و یک‌مرتبه نمی‌آیند هر چه که هست همان پرونده‌هایی است که از هر جای دیگر هم می‌آید که در رسانه‌ها شنیدم. هر مدیری در هر جا از یک رده بالاتر اگر تخلف و ادعایی درباره او وجود دارد، باید در نهاد ریاست جمهوری رسیدگی شود این کار طبق روال انجام می‌شود هیچ وقت هم فهرست نمی‌آید و به صورت بخش بخش ارسال می‌شود.

بودجه بر اساس تفاهم و تعامل دولت و مجلس تصویب می‌شود

وی در خصوص نامه رئیس مجلس شورای اسلامی به رئیس جمهوری درباره برنامه بودجه گفت: همیشه این طور بوده که در تصویب بودجه بین دولت و مجلس با هم تفاهم، تعامل و یا مذاکره می‌کنند. این طور نیست که دولت بخواهد چیزی که مورد توافق با مجلس نیست انجام بدهد و نه مجلس کاری می‌کند که مورد توافق با دولت نباشد. در همه دولت‌ها و همه مجالس همین گونه بوده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور اظهار کرد: این‌گونه نامه‌ها و تعامل‌ها همیشه میان دولت و مجلس و میان دولت و قوه قضائیه و دولت و سایر نهادهای انقلابی و حاکمیتی بوده است، اما این که اول خبر ارسال نامه را در رسانه‌ها می‌خوانیم و بعد نامه را دریافت می‌کنیم بدعت جدیدی است.

واعظی تصریح کرد: اصل مطلب که باید بیشتر به آن توجه شود این است که سیاست ما برای تصویب بودجه سیاست همکاری و تعامل با مجلس و نه تبلیغاتی است که این روزها مرتب برای هر کاری به راه می‌اندازند.

وی درباره وصول نامه گفت: من هنوز نامه‌ای ندیدم.

رئیس جمهور در هفته دو بار قیمت صد کالا را کنترل می‌کند

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره افزایش قیمت کالاها گفت: کشور با شرایط بسیار سختی مواجه است؛ از یک طرف مسائل تحریم و فشار حداکثری که بر اقتصاد کشور در آن قرار گرفته و از طرف دیگر با مشکلات و مسائل کرونا مواجه شده‌ایم که در نتیجه آن در قیمت کالاها نوساناتی ایجاد شده است. بیشتر این نوسانات به افزایش قیمت ارز بر می‌گردد که مشکل جدی ایجاد کرده است.

واعظی اینکه برخی می‌گویند «دولت و مسئولان نسبت به گرانی‌ها بی‌تفاوت است» را نادرست عنوان کرد و گفت: از شخص رئیس‌جمهوری تا بقیه اعضای کابینه یکی از دغدغه‌های‌شان که با جدیت و روزانه دنبال می‌کنند کاهش قیمت‌ها و مقابله با گرانی است. رئیس جمهوری قیمت صد قلم کالای مورد نیاز و ضروری مردم را در هفته، دو بار دریافت و برای مراقبت و کنترل قیمت‌ها در کنار آن به دستگاه‌های مختلف دستورات لازم را صادر می‌کنند.

وی افزود: دکتر روحانی در ابتدای جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت (یکشنبه‌ها و دوشنبه‌ها) از وزیر صمت و وزیر جهاد کشاورزی می‌خواهند که آخرین وضعیت درباره کالاهای مورد نیاز مردم را گزارش دهند و سیاست‌ها را اعلام کنند.

بانک مرکزی برای گشایش ارزی طرح ارائه کرده است

رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین به سفر رئیس کل بانک مرکزی به عراق اشاره کرد و اظهار کرد: سفر آقای همتی به عراق سفر خوبی بود؛ توافق بسیار خوبی هم درباره منابع ارزی مسدود شده ایران انجام شده و طرحی را برای آینده ارز ارائه کرده است که امیدوارم گشایشی ایجاد شود.

واعظی اظهار کرد: آقای رزم‌حسینی وزیر صمت در این دو هفته‌ای که کار خود را شروع کرده‌اند تمرکز خود را بر مسائل کالای اساسی و مورد نیاز مردم گذاشته و روی آن کار می‌کنند که طرح خوبی دارند. مهمترین دغدغه همه مسئولان در دولت سفره و معیشت مردم است و اینکه بتوانند راهکاری پیدا کنند که این فشارها کمتر روی مردم اثر بگذارد.

آمریکا با تمام قوا آمده بودند تا مانع پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران شوند

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت در خصوص پایان محدودیت‌های تسلیحاتی ایران در تاریخ ۲۷ مهرماه گفت: این کار بزرگی بود. تحریم از سال ۲۰۱۰ بود الان بیش از ۱۰ سال است که این تحریم وجود داشته هفته آینده تحریم برداشته خواهد شد از دو جنبه این توفیق بزرگی برای ملت ایران است از جنبه اول این که تحریمی که ما برای صادرات و واردات تسلیحاتمان داشته‌ایم، از هفته دیگر برداشته می‌شود.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: توفیق بزرگ دیگری داشتیم که یک کشتی اساسی بین ما و آمریکا بود برای این که آنها با تمام قوا آمده بودند که این تحریم تمدید شود موفق نشدند و بعد رفتند ماشه را آوردند که آن هم موفق نشدند و آن هم یک توفیق بزرگ هست یعنی ایران کشوری نیست که آمریکا بخواهد به نفوذ و امکانات خودش تکیه کند و هر چه خواست را به‌آن تحمیل کند.

واعظی ادامه داد: به نظر می‌رسد کار بزرگی انجام شده و این توفیقات متعلق به کل مردم و حکومت ماست و باید قدر اینها را بدانیم. وقتی که مانعی برداشته می‌شود شما می‌توانید حرکت کنید. بنابراین شما از روز یکشنبه بعد هر کاری که در این زمینه قبلاً نمی‌توانستید، انجام می‌دهید.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کاری در این زمینه انجام شده است، گفت: مقدمات این کار از قبل فراهم شده است.

رئیس دفتر رئیس جمهور پاسخ به سوالی درباره ابتکار عمل روسیه برای آتش بس در قره باغ گفت: از اینکه در منطقه ما جنگ و خونریزی نباشد، استقبال می‌کنیم. اعتقاد ما بر این است که همه اختلافات و بحران‌ها نباید راه حل نظامی داشته باشد و باید راه حل آن مذاکره و گفت و گو بر اساس اصولی شناخته شده بین‌المللی باشد.

واعظی اضافه کرد: موضع ما همواره در ارتباط با قره‌باغ این بوده که باید تمامیت ارضی کشورها بر اساس مرزهای بین‌المللی به رسمیت شناخته و مورد احترام قرار بگیرد. ما همیشه ضرورت پایان اشغال را گوشزد کردیم و فکر می‌کنیم که اگر دو طرف در این چارچوب گام بردارند می‌توانیم در آینده شاهد استمرار این درگیری و بحران نباشیم.

وی با بیان اینکه لازمه هر گفت و گویی آتش بس است، گفت: ما از مذاکرات ۱۰، ۱۲ ساعته در روسیه و آتش بس استقبال می‌کنیم و از میانجیگری روسیه هم تشکر می‌کنیم و امیدوار هستیم هر دو طرف به چهار قطعنامه‌ای که درباره این منطقه وجود داشته، متعهد باشند.

رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره جزئیات سامانه جامع تجارت که در جلسه هیئت دولت مطرح شد، اظهار کرد: رئیس جمهوری در چند ماه گذشته دستور دادند که سامانه‌هایی که هر کدام از ۱۳-۱۴ دستگاه، اعم از بیمه، گمرک حمل و نقل و انبارها برای خودشان دارند، را به هم متصل کنیم و سامانه‌ای ایجاد کنیم که مسئولین به‌صورت آنلاین بتوانند از تمام اطلاعات استفاده کنند. یعنی لحظه‌ای که در گمرک یا در وزارت صمت، اطلاعات یک خریدار یا یک فروشنده را وارد می‌شود، بقیه بتوانند همان زمان آن اطلاعات ببینند.

واعظی با بیان اینکه مشکلاتی که از نظر فنی میان برخی از دستگاه‌ها وجود داشت در جلسه گذشته مطرح شد، گفت: این سامانه در حال کار است ولی برخی از بخش‌ها به‌صورت کامل متصل نیستند و یا به‌صورت آفلاین وصل هستند یعنی اطلاعات را جمع کرده و سپس وارد می‌کنند در صورتی که ما سامانه را به این شکل قبول نداریم و همه باید بتوانند اطلاعاتی را که در سامانه وارد می‌شود، بلافاصله ببینند.

وی افزود: در این زمینه ما مصوبه‌ای داشتیم که حدود ۱۳-۱۴ بند بود. بر اساس این مصوبه نهم آذرماه را مهلتی برای تکمیل این سامانه قرار دادیم. اکنون بیش از ۷۵ درصد اطلاعات کامل است و به‌صورت آنلاین کار می‌کند.

فرزند رئیس جمهوری عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی نیست

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره پرداخت پول خارج از سیستم اداری برای ساخت ساختمانی در دانشکده شهید بهشتی گفت: خیلی از دانشگاه‌ها که نیازمند هستند رئیس سازمان برنامه و بودجه کمک کردند و کمک هم می‌کنند. رقم آن هم مشخص است که قرار بود سخنگوی دولت رقم آن را اعلام کند. اگر بخواهید در هر کدام از دانشگاه‌ها فردی پیدا کنید و بگویید به خاطر آن پول دادند که کار درستی نیست چرا که ما غیر از دانشگاه به بیمارستان و خیلی جاهای دولتی هم پول داده‌ایم.

واعظی افزود: هر مبلغی از صندوق که بخواهد پرداخت شود بر اساس چارچوبی است که ما خدمت رهبر معظم انقلاب نوشتیم و ایشان بر اساس دستوری که دادند خرج می‌شود مگر می‌شود هر کسی هر کاری بخواهد سرخود انجام دهد.

وی ادامه داد: من از دانشگاه هم پرسیدم که فرزند رئیس جمهوری در آنجا عضو هیأت علمی هستند که مشخص شد اصلاً چنین چیزی نبوده است.

رقابت‌های انتخاباتی را زود شروع کرده‌اند

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره توهین به رئیس جمهوری گفت: این بی‌اخلاقی‌هایی که برخی انجام می‌دهند و برخی هم سکوت می‌کنند باید بدانند که فقط این بی‌اخلاقی‌ها تنها به رئیس جمهوری نیست بعداً نوبت خیلی‌های دیگر هم می‌شود و از طرف دیگر متأسفانه عده‌ای رقابت‌های تبلیغاتی و انتخاباتی را برای سال ۱۴۰۰ خیلی زود شروع کردند.

واعظی با بیان اینکه باید مشکلات مردم را حل کنیم، گفت: اگر می‌خواهید کار تبلیغاتی و انتخاباتی بکنید سفر بروید ولی این که شعار تبلیغاتی بدهید و بگویید فقط ما می‌توانیم انجام بدهیم. مردم می‌دانند که شما قبلاً سرکار بودید و قبلاً هم مسؤولیت داشتید ولی هیچ کدام از این کارها را نتوانستید انجام بدهید.

وی خاطرنشان کرد: کسانی که چنین ادعاهایی می‌کنند عملکرد روشنی دارند و ما نمی‌خواهیم وارد این مقولات شویم. شورای نگهبان قانونی برای انتخابات ریاست جمهوری تعیین کرده است بنابراین در آن زمان بیایند تبلیغات خود را شروع کنند و از حالا از سمت‌ها و جایگاه‌های خود برای تبلیغات استفاده نکنند. برنامه‌ها و طرح‌های دولت هرروز عملیاتی می‌شود، اما باید توجه شود که ما در یک جنگ و درگیری اقتصادی قرار داریم.

رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند «با یک جنگ اقتصادی جدی مواجه هستیم» گفت: آمریکا با تمام قوا به میدان آمده است؛ ما با فرد و گروهی که هیچ اصولی را رعایت نمی‌کند و کاری می‌کنند که اراذل و اوباش انجام می‌دهند مواجه هستیم، به هر حال آنها تلاش می‌کنند و فشار می‌آورند ما هم تلاش می‌کنیم و مقاومت می‌کنیم.

وی تصریح کرد: اگر شرایط عادی بود و دشمن هر روز علیه ما برنامه‌ریزی نمی‌کرد، می‌توانستیم به شما بگویم تا سه یا چهار هفته دیگر این اتفاقات می‌افتد.

اقدامات را علنی نمی‌کنیم تا دشمن راه آن را نبندد

رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهار داشت: آمریکا هفته گذشته ۱۸ بانک ایران را تحریم کرد البته خبر آن را قبلاً شنیده بودیم؛ از دو ماه پیش در این زمینه برنامه‌ریزی و کار کردیم و جایگزین را مشخص کردیم و با صرافی‌ها و غیره کار کردیم.

واعظی اظهار کرد: این اقدامات را که نمی‌توانیم علنی اعلام کنیم زیرا اگر عنوان شود دشمن همین حرف‌ها را می‌بیند و راه آنها را می‌بندد.

وی گفت: برنامه‌ریزی و روش‌ها در اکثر وزارتخانه‌هایی که با خارج صادرات یا واردات دارند روش‌های خاصی است که بتوانند تحریم‌ها و فشارها را دور بزند، البته برای ما گران‌تر تمام می‌شود؛ اگر شرایط عادی باشد هم صادرات و هم واردات را ارزان‌تر تمام شد ولی به هر حال شرایط شرایط سختی است.

رئیس دفتر رئیس جمهور افزود: همیشه گفته‌ایم به خاطر این فشارها و سختی‌ها شرمنده مردم هستیم، ولی از آنها تشکر می‌کنیم؛ مردم می‌دانند که دولت، حاکمیت و قوای سه‌گانه با این وضع موافق نیستند ولی بنا ندارند در مقابل فشارهای دشمن تسلیم شوند و قد خم کنند، زیرا این هزینه‌ای است که برای استقلال کشور می‌پردازیم.

آمریکا راهی جز تغییر موضع در برابر ایران ندارد

واعظی گفت: آمریکا برای رسیدن به اهداف خود در تحریم و فشار به ایران، برنامه‌ریزی سه چهار ماهه کرده بود، اما با شرایطی که در دنیا ایجاد شده است، آنها به اهداف خود نرسیدند.

وی تصریح کرد: هر اتفاقی که در آمریکا بیفتد، چه این دولت و چه دولت دیگری و رئیس جمهوری دیگری بر سر کار بیاید آنها می‌دانند که با این ملت و این نظام و حکومت از طریق فشار نمی‌تواند به نتیجه برسد.

رئیس دفتر رئیس جمهور با ابراز امیدواری از اینکه وضع کشور در آینده بهتر خواهد شد، تصریح کرد: آمریکایی‌ها هیچ راهی غیر از این ندارند که تغییر موضع بدهند، آنها برای سه ماه برنامه‌ریزی کرده بودند الان ۲ سال و ۸ ماه شده است که به اهداف خود نرسیده‌اند.

منبع: ایرنا

کد خبر 449897

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.